fredag 13 augusti 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Vi har inte hört ännu hur det har gått med vår kompis Snuffe som fått kristaller i urinen. Fast vi är säkra på att det bara är en tidsfråga innan han är hemma hos husse och Sippo igen. Vi har hållit tassarna för honom hela dan och skickat snälla tankar till honom.

Fast precis som vi skrivit det här får vi en blänkare på hemsidan om att Snuffe är hemma. Han har världens tuffaste bandage om framtassen och har fått både specialfoder och smärtstillande. Yipeeee!

Sen kan vi berätta att den rädda katt som bott på katthemmet i nästan ett och ett halvt år och som fick ett eget hem i måndags mår bra. Matte ringde idag till blogghjälpen och berättade att hon gjort stora framsteg och att ”hon sprider så mycket kärlek”. Blogghjälpen sa att hon blev alldeles varm när hon hörde detta och bad matte ge kissen en stor kram från henne. Men då sa kloka matte att kramas gör vi inte ännu. Vi klappar henne försiktigt, men allt sker i hennes takt och på hennes villkor. Kramandet kommer så småningom.

Tänk om det vimlade av såna mattar!

12 kommentarer:

 1. Bara glada nyheter! Skönt! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Härligt! Nu får jag en ännu gladare gladsvans, om möjligt!

  SvaraRadera
 3. Takk så mykke' för all jelp å stöd. *sniff* Ja' e' faktist' jätterörd. Såm Dui & Deco jamade, bara glada nyheter i dag.
  Tassen,
  Snuffe.

  SvaraRadera
 4. Vi skickar en tasskram till skyggisens matte så länge. Den kan hon vidarebefodra så småningom till er kattkompis, om hon vill. Annars tycker vi att matten är värd den själv också. Vilken kanonmatte! Håller med de övriga, många goda nyheter idag. Vi är jätteglada för att Snuffe mår bättre och fått komma hem igen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Jamarns vad många glada nyheter! *svansdans*

  SvaraRadera
 6. Så trevliga nyheter vi fick idag - trots att det är fredagen den 13:e. En riktig liten lyckodag! Det tog ett tag innan vi kom in på bloggarna, för vi har haft ett jätteåskväder här under hela eftermiddagen. Det har åskat så att hela huset lyfte en gång och då är det ändå ett stort hus. Så har det aldrig åskat här förr!
  Tasskramar från Otterbäcken med varma hälsningar till den verkligt bra matten och så till Snuffe så klart (ja, till Sippo också så att han inte känner sig bortglömd).

  SvaraRadera
 7. Hej Dui och Deco. Ja, igår var det uppåt. Vi får ta tag i de dagar då det händer kul saker och hoppas de förökar sig.

  SvaraRadera
 8. Hej Gustav. Det är alltid kul när det är gladsvans på oss katter. Det borde det få vara jämt.

  SvaraRadera
 9. Hej Snuffe. När jag skriver det här vet jag att du är tillbaka hos vettisen. Men det är bara för en kort tid, det är jag säker på. Vi måste ju se till att kisseriet kommer igång ordentligt, och ibland kan det ju strula lite innan alla kristaller är borta. Tycker du varit jätteduktig och tycker husse och Sippo också varit det som inte höll på att larva sig med nån löjlig stolthet och tacka nej till den hjälp som erbjöds. Det var ju för din skull så många ville hjälpas åt. Vi hoppas du snart är tillbaka hos husse och Sippo, den här gången för gott.

  SvaraRadera
 10. Hej Findus, Isak och Rasmus. Vi skickar tasskram till snälla matten så länge så kan hon ge den till rädda katten när hon känner sig mogen för det.

  SvaraRadera
 11. Hej Alice. Ja, igår var det bara uppåt. Ett litet bakslag blev det ju idag, när vi fick läsa att Snuffe var tillbaka hos vettisen, men jag tror han snart är hemma igen.

  SvaraRadera
 12. Vi sitter och väntar på åskväder här också idag. Det är jättekvavt. Vi skickar massor av tasskramar till alla snälla mattar och hussar i hela världen!

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...