måndag 9 april 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Idag är vi ledsna här på katthemmet. Blogghjälpen får berätta varför.

I lördags kväll kom lilla C in till oss på katthemmet. Han hade levt ute länge den här kalla, hårda vintern.  Trots att människor inte varit snälla mot honom är han otroligt snäll själv.

Idag märkte vi att han inte ville äta. Han såg trött och ledsen ut. Han temapades, vilket han inte gillade, men innan termometern åkte ut var den uppe i 40,5 grader. Vad går vi på katthemmet då? Jo, vi åker så klart till djursjukhuset akut med honom. När han kom fram hade han svårt att andas och trots att det var många i väntrummet fick vår hälsoansvariga komma in på ett rum genast och han las i syrgastält, som ni ser på bilden.

På röntgenbilder såg man inga problem med lungorna, alltså ingen lunginflammation till exempel. Ända har han fortsatt jobbigt med andningen.

Lilla C är bara ett år. Att komma in akut och behöva ge en liten katt avancerad vård kostar - massor som de flesta av er säkert vet. Han ligger kvar på sjukhuset och kommer få dropp och ligga kvar i ett större syrgastält än det på bilden för att underlätta andningen.

Vi är trots allt väldigt glada att han kom in till oss innan detta skedde. Hade han varit kvar ute hade han knappast klarat sig. Vi hoppas han gör det med den hjälp sjukhuset kan erbjuda.

 Om du har möjlighet att hjälpa lilla C är vi oerhört tacksamma. Även många små pengar gör skillnad, men givetvis tar vi emot alla storlekar på pengar. Om du vill hjälpa oss kan du sätta in en peng på vårt pg 38 93 41-9 eller swisha till 12345 25408. Skriv gärna "till C" på inbetalningen så ska vi redovisa sen hur mycket vi fått in till honom.10 kommentarer:

 1. Lilla fina C, sådan tur att han kom in till er, hoppas sååååå att allt nu går åt rätt håll. Vi har sagt åt matte att föra över en slant i morgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, det var snällt av er att hjälpa lilla C. Han behöver det.

   Radera
 2. <3 vi håller tassarna. Har självklart tassat över en slant. nOsbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, så snällt av er. När sånt här händer märker man vilka som är våra vänner.

   Radera
 3. Matte har swishat en liten slant och vi håller allt vi har!

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, det var snällt av er. Vi fortsätter också hålla allt vi har.

   Radera
 4. Stackars stackars lille C. Det är så otroligt skönt att veta att han nu får den allra bästa tänkbara vård.
  Givetvis har vi jamat till husse att swisha över en slant. Dessutom håller vi tummar och tassar så hårt vi bara kan.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det känns fantastiskt att det finns så många snälla människor. Lilla C behöver oss nu.

   Radera
 5. Å, lilla kissen! Hoppas att liten C klarar sig nu när han får så bra vård! Ska genast sätta in lite pengar på ert postgiro och håller tummarna för att han ska bli frisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi tackar och fortsätter hålla allt vi har för Lilla C.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...