torsdag 12 augusti 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Nu har vi jobbat så svetten lackar. Vi har startat en insamling för vår bloggkompis Snuffe, som ligger på Valla Djursjukhus med kristaller i urinröret. Det har blogghjälpens katt också haft. Han fick medicin, som smakade urk, men sen blev han bra. Det är 8-9 år sedan och sen har han inte haft nåt besvär av det.

I natt kommer vi nog ligga sömnlösa och skicka snälla och uppmuntrande tankar till Snuffe som ligger på sjukhuset utan husse och sin bästa kompis Sippo. Det känns säkert inget vidare, men vi tror att han får komma hem i morgon. Sen får han är urk-medicin, men sen blir han bra.

Killar har ju ofta lite besvär med kisseriet, men är det inget värre går det ju ganska lätt att åtgärda.

Annars har vi haft öppet hus idag och det har inte hänt så mycket. I helgen ska blogghjälpen och flera andra från vårt katthem vara med på en kattutställning i Järna Ishall. Hoppas det innebär att ALLA besökare från utställningen rusar till katthemmet när det är slut kl 15 på söndag!

10 kommentarer:

 1. Vilken hektisk dag ni har haft! Insamlingen var verkligen en bra ide! Det räcker för husse och Sippo att oroa sig över Snuffe, de skall förhoppningsvis inte behöva oroa sig över pengar också.
  Vad roligt att blogghjälpen skall vara med på kattutställning! Skall hon klä ut sig till katt? *fniss* Ni får se till att håra ner henne ordentligt innan så det ser ut som om hon har päls...
  Vi håller tassarna för att det kommer många besökare och att de hinner till katthemmet efteråt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Men vad är det ni säger, Pelle och Trulsa, är snuffe dålig :(
  Ska genast dit och läsa vidare, mjau
  hoppas Snuffe piggar på sig snart.
  Jamars jaha ni har haft besökare hos er, så synd att ingen ville ha er denna gång heller, MEN dom kommer ska ni se framöver, så ge inte upp hoppat, mjau.
  Tassekram/
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan
  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 3. Ni har så många fina ideér, Pelle och Trulsa! Klart att vi ska göra en insamling när en kompis behöver hjälp. Egentligen borde regering och riksdag anlita er, för så många smarta påhitt som ni har haft, tror vi ingen politiker kommer i närheten av. Kurr och burr.

  Ps. Hoppas att många besökare på kattutställningen hittar vidare till er sedan!

  SvaraRadera
 4. Tänk så snälla ni är, trots att ni inte har fått en egen familj än. Den människa som får jobba för er, kommer bli världens lyckligaste!

  SvaraRadera
 5. Ni är så omtänksamma. Konstigt att inte era människor har kommit ännu, men de kommer snart det VET vi.Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Hej Alice. Visst räcker det för husse och Sippo att oroa sig för Snuffe. Vad har man vänner till om inte för att få hjälp när man behöver? Och Sippo och Snuffe har ju bjudit på så många roliga stunder.

  SvaraRadera
 7. Hej Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan. Nej, vi har inte fått nån anmälan ännu. Men det kommer nog.

  SvaraRadera
 8. Hej Findus, Isak och Rasmus. Regering och Riksdag, hmmm *funderar*. Vi kanske ska bli politikerkatter?

  SvaraRadera
 9. Hej Sippo. Vi tycker det är självklart att hjälpa en kompis. Tror du verkligen att våra människor kommer bli världens lyckligaste? Hoppas de kommer hit snart.

  SvaraRadera
 10. Hej Dui och Deco. Vi vet ju vad det vill säga att behöva hjälp. Om inte vi fått hjälp av katthemmet skulle vi nog inte leva nu.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...