måndag 16 augusti 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar

Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

En av våra kompisar, som fick ett hem i våras, har smitit. Vi trodde att han smitit nyligen, men nu har vi fått veta att han varit ute sedan i midsomras. Så fort vi fick reda på det kontaktade vi ägarna. De sa att de hade försökt fånga vår kompis men att de inte hade lyckats ännu.

Grannarna sa att de aldrig hade sett att ägarna vara ute och letade efter vår kompis, som satt och jamade på kvällarna utanför bostaden. Vi erbjöd ägarna att låna vår fälla men de sa att de nog snart skulle få in honom ändå.

När det hade gått flera dagar och de inte fått in honom åkte vår hälsoansvariga och blogghjälpen dit. Då såg de inte vår kompis. Men sedan har vår hälsoansvariga och en annan tjej varit på plats varenda kväll för att försöka fånga vår kompis och ta tillbaka honom till katthemmet. De har matat honom och kelat med honom men så fort de försöker fånga honom i en filt eller i en bur blir han panikslagen och smiter.

I eftermiddags var blogghjälpen hos katthemmets snälla veterinär och hämtade ett lugnande medel. Det ska vår hälsoansvariga och den andra tjejen försöka få i honom i maten ikväll. Sen ska de försöka få tillbaka honom till katthemmet.

Tänk att det finns människor som bara struntar i att deras katt försvinner. Och dessutom avböjer hjälp!

Tänk också att det finns människor, som vår hälsoansvariga och den andra tjejen, som offrar kväll efter kväll till att försöka fånga in vår kompis. Håll tassarna för att de lyckas och att han får komma hit så vi får hitta ett nytt, seriöst, hem åt honom.

12 kommentarer:

 1. Då hoppas vi att det lugnande medlet hjälper, så er kompis blir infångad och får följa med tillbaka till katthemmet. Tyvärr händer det ju att kissar smiter/försvinner, men i så fall borde man verkligen leta efter katten för att man är orolig, tycker man. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Hoppas, hoppas, hoppas de får tag i missen! Usch, jag blir så arg och ledsen varje gång jag läser om dumma tvåbeningar som inte tar hand om sina djur! Varför skaffar de dem om de inte tänker göra allt för att de skall må bra?
  *stampar hårt med tassarna och gråter*

  SvaraRadera
 3. Tänk att inte bry sig om det bästa man har. Tur att det finns såna människor som de på katthemmet. Än en gång ni är fankattiska! Och vi är så glada att ni, Pelle och Trulsa är där ni är för när era människor kommer vet vi att ni får det bra.
  Hoppas nu att de får tag i er kompis. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Det är helt ofattbart att man strunta i sin katt så. Stackars katt som kom till såna människor. Hoppas verkligen att de snälla människorna kan fånga honom nu. Hos er på katthemmet finns i alla fall de som bryr sig. Bu-jam för alla som inte sköter om sin katt!

  SvaraRadera
 5. Mjuar som katten Gustav, BU-jam för alla tvåbeningar som inte kan sköta om sin/a katt/er
  Sådan ska inte ha katter alls tyckervi, FY-JAM.
  Tur iaf att det finns tvåbeningar oxå som kan och vill sköta om sina *pälsbollar, mjau.

  Tass från:

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Srssan

  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 6. Vilka knölar som struntar i sin katt på det där viset. Varför beter sig människor så där illa för?! *fräser och slår med tassen* Hoppas verkligen att de får fast den lille krabaten och ser till att han får ett BRA hem.
  *stödtass*

  SvaraRadera
 7. Hej Findus, Isak och Rasmus. Tyvärr tror vi det är lite många inblandade just nu för att försöka fånga vår kompis, så han har inte kommit fram så mycket. Han blir nog lite rädd då. Men kanske kommer han fram ikväll?

  SvaraRadera
 8. Hej Alice. Vi undrar också varför man skaffar djur om man inte tänker bry sig om dem. Jätteknäppt, tycker vi.

  SvaraRadera
 9. Hej Dui och Deco. Vi hoppas verkligen inte vi får såna där människor, som inte bryr sig om oss. Men då får vi komma tillbaka hit så får blogghjälpen hjälpa oss sitll ett annat hem, men vi tror inte dete behövs. När våra människor väl kommer är det säkert bra.

  SvaraRadera
 10. Hej Gustav. Vi BUUUU-jamar också för de som inte sköter om sina katter. Såna människor vill vi inte se.

  SvaraRadera
 11. Hej Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Srssan. Det är just såna människor, som verkligen bryr sin om sina djur, som vi väntar på. De andra behöver inte komma hit alls.

  SvaraRadera
 12. Hej Sippo. Om vi känner katthemmets hälsoansvariga rätt, så kommer hon inte ge sig förrän vår kompis är i säkert förvar på katthemmet. Hoppas det inte tar så lång tid.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...