tisdag 31 augusti 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.
Nu var det lugnt nån dag hos gubben. Visserligen var det fortfarande inte nåt kul att bå där, men vi fick ju i alla fall mat.
Efter några dagar ringde det på dörren igen. Gubben öppnade. Det var tjejerna igen! Mamma spände ögonen i oss osh pekade mot soffa. Vi förstod direkt vad hon menade och sprang in där så fort vi kunde. Där låg vi och lyssnade.
Tjejerna sa att de villa ta med katterna till katthemmet. Vi tittade skräckslaget på varandra och undrade vad det var. Där kommer katterna få det bra och de blir vaccinerade, kstrerade och öronmärkta, sa de. Vi förstod inte vad allt det där betydde, men vi utgick från att det var nåt otäckt.
Gubben svarade att vi väl hade det bra där vi var. Nej svarade tjejerna. Så här ska katter inte leva. De behöver kärlek och de behöver kastreras så det inte blir ännu fler oänskade katter.
Till slut sa gubben att de fick ta oss! Vi blev livrädda. Ta oss? Vart? Vad ska de göra med oss? Här gällde det att till varje pris försöka undkomma och inte bli fångade.
Mer i morgon.

11 kommentarer:

 1. Visst förstår vi att ni blev förskräckta, för ni kunde ju inte veta vart ni skulle komma. Men här håller vi ändå tassarna för att tjejerna kunde fånga in er alla. Och framför allt att gubben inte tar hand om fler katter, för han verkar inte riktigt ha tänkt på att en katt behöver mer än mat. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Hej Finduc, Isak och Rasmus. Den där gubben skulle inte få se en katt på bild ens, tycker jag. Snällt att ni håller tassarna för oss. Snart får ni läsa mer.

  SvaraRadera
 3. Förstår att det var jätteläskigt för er! Jag kommer ihåg hur rädd jag var när de fångade in mig och tog mig till katthemmet, men som ni märkt är de jättesnälla där och snart skall du se så har du också en egen människa som tycker om dig!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. iiiii vad spännande!
  Vi väntar på nästa del.
  (Vi vet av egen erfarenhet att tjejer med burar brukar bli bra!)

  Nosbuff
  M&M

  SvaraRadera
 5. Nu börjar det hända saker! Vad oroliga ni måste varit. Nu vill vi läsa mer. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Förstår att ni måste varit jätterädda där under soffan. Ni kunde ju inte veta att tjejerna var där för att rädda er. *biter på klorna*

  SvaraRadera
 7. Hej Findus, Isak och Rasmus. Nej , gubben förstod nog inte att vi behövde mer än mat. En del lär sig nog aldrig...

  SvaraRadera
 8. Hej Alice. Blogghjälpen har berättat för mig att du var jätterädd i början när du kom till katthemmet, men att du så småningom blev världens myskatt. Så har det gått för många katter på katthemmet.

  SvaraRadera
 9. HEj Max och Måns. Jaså, ni har erfarenhet av tjejer med burar? Undrar hur ni fått den erfarenheten?

  SvaraRadera
 10. Hej Dui och Deco. Ja, ni kan ge er på att vi var oroliga! Undra på det, vi visste ju ingenting om framtiden.

  SvaraRadera
 11. HEj Sippo. Nej, ingen hade ju talat om för oss vad som var på gång. Vi fick ju bara information genom att tjuvlyssna och då vet man ju inte säkert vad som ska hända.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...