måndag 9 augusti 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Nu kan vi rapportera att vår rädda kompis fått flytta till sitt nya hem. Hon var jätterädd när hon åkte, men det är ju inte så konstigt. Det är inte så många som gillar att åka bil, och vår kompis har ju dessutom bott på katthemmet så länge, så hon känner ju knappast till nåt annat.
Blogghjälpen tror i alla fall att hon får ett kanonhem. Matte verkar jättelugn och snäll och hon kommer ge vår kompis både tid och kärlek. Det är det hon behöver.
Igår ringde det i katthemmets telefon. Det var ett djursjukhus som ligger alldeles i närheten av katthemmet. En av sköterskorna hade cyklat förbi djursjukhuset och fick av en händelse se att det stod en kattbur med en katt i på trottoaren utanför. Hon ringde till oss och frågade om vi kunde ta hand om den, men vi har redan överfullt. Då ringde hon Länstidningen (http://lt.se/nyheter/1.915310-vill-du-ta-hand-om-en-katt-) och de ryckte ut direkt och gjorde ett reportage om katten. Vi på Södertälje Katthem satte igång för fullt med att försöka rädda katten och i nuläget är det i alla fall så att vi har hittat ett jourhem som tar hand om den direkt tills vi kan ta in den på katthemmet, men vi hoppas att det ringer nån snäll människa som vill och kan ta hand om den permanent. Vi ska berätta vidare hur det går.

12 kommentarer:

 1. Vad härligt att er kompis har fått sin egen människa och hem nu. Hon kommer säkert att tycka det är läskigt i början, men hennes matte verkar toppen, tycker vi. Hur kan man ställa ut sin katt i bur på trottoaren sådär? *fräser* Det var ju tur för kissen, att h*n blev upptäckt och omhändertagen. Vi håller tassarna, för att någon nappar på reportaget. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Hoppas er rädda kompis snart blir en trygg kisse. *håller tassarna* Vi läste artikeln om kissen som dumpades. Vi sänder många ilskna tankar till den som gjorde det och hoppas att denne drabbas av evigt dåligt samvete! *fräser*

  SvaraRadera
 3. Hej Findus, Isak och Rasmus. Vår kompis tyckte nog det var jätteläskigt att både åka bil och komma till en främmande miljö, men vi tror hon vänjer sig snabbt och att hon tycker det är urmysigt att få en alldeles egen matte. Bra att ni fräser mot den som ställde katten på trottoaren. Så gör man bara inte!

  SvaraRadera
 4. Hej Sippo. Det är bra att ni skickar ilskna tankar till den som satte kissen på trottoaren. Evigt dåligt samvete är det minsta man önskar den personen.

  SvaraRadera
 5. Det blir nog bra för er rädda kompis! Vilken dum typ som satt ut sin katt. Tur att sköterskan såg den och agerade snabbt. Ni på katthemmet gör en fankattiskt jobb! Med tanke på att det kom i tidningen så fort får vi hoppas att det går bra och att flera människor hittar till katthemmet. Nosbudd

  SvaraRadera
 6. Hej Dui och Deco. Blogghjälpen skulle gärna vilja säga ett och annat till den där tvåbeningen som satte sin katt på trottoaren. Men som alla ynkliga tvåbeningar, är den ju anonym. Vi hoppas i alla fall att det för med sig att fler kommer till katthemmet.

  SvaraRadera
 7. Matte läste den där artikeln imorse och blev så arg och ett par tårar hamnade i min päls. Nu ikväll skrev hon en kommentar på nätet där hon uppmanade alla som funderade på att skaffa katt att vända sig till er. (den är inte godkänd än, men hon skrev under signaturen Eva)
  Vad härligt att er kompis fick åka hem redan idag, det blir säkert jättebra med en så lugn matte! *nosbuffar till er och ett långt och ljudligt frääääs till alla dummisar*

  SvaraRadera
 8. Mjausan Trulsa och pelle!
  Vilken tur att missen nu har fått eget hem, hoppas den kommer att trivas i sitt nya hem, mjau
  FY Jam vilken tvåbening som satte ut den katten i bur så där :(((
  Vi och matte STORGRÅTER*
  Så där gör man inte överhuvud taget mot djur.
  Fy jam på dom som gör så.

  Straff borde dom få av ngt slag.
  Tur iaf att den där djursköterskan kom förbi och tog hand om missen.


  Tass på er fina missar
  så hoppas vi att även ni får ett eget hem framöver!

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan
  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 9. Tack till Grålle och Randolph, för ert trevliga brev, som vi fick idag!
  Vi katter kommer själva från Linus katteria (inom KKS) och vet hur det känns att vara hemlös. Matte och vi stöttar när vi kan.

  Sen STAMPAR vi hårt med alla våra 8 tassar (med klorna ute) på den dumma, elaka tvåbeningen, som bara satte ut sin katt i en bur. Vi har hört flera liknande historier. Men hur kan man bara.......
  Det i särklass elakaste djuret i vår Herres hage är nog vissa människor.
  Tassen från
  Mozart och Vincent

  SvaraRadera
 10. Hej Alice. Vad bra att er matte skrev på nätet att alla som ska skaffa katt vänder sig till oss, eller så klart till nåt annat katthem om det ligger närmare. Vi måste kämpa på för att nå vårt mål: att alla katter ska få ett värdigt liv!

  SvaraRadera
 11. Hej Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan. Vi håller med, man sätter verkligen inte ut sin kisse i en bur på trottoaren! De är jättedumma som göra så!

  SvaraRadera
 12. Hej Mozart och Vincent. Om ni fått tackbrev från oss förstår vi att ni är några av dem som stöttar katthemmet. Det är vi jätteglada för. Vi ska hälsa Grålle och Randolph att ni uppskattar brevet. Bra att många reagerar mot dumsnutar som behandlar katter, eller andra djur, illa. Vi måste hjälpas åt för att få dem att sluta med sånt.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...