söndag 29 augusti 2010

Blogghjälpen på Södertälje Katthem har ordet och varnar för starka bilderHej, det är Blogghjälpen på Södertälje Katthem. Idag gör lilla Nikita ett litet uppehåll i sin blogg för att jag ska få berätta om en av hennes kompisar.

Polisen i Södertälje kom igår kväll in med en katt till katthemmet. Eftersom den var ganska stressad fick den ligga kvar i sin egen bur tills idag på morgonen. Då såg man att katten var bara skinn och ben, luktade väldigt illa, var full med fästningar, och, värst av allt, hade ett halsband som skurit in långt i halsen. Det är märkligt att polisen inte sett detta och själva tagit katten till veterinär. Istället stoppar man in den i en bur och kör den till katthemmet.

En ideell organisation får alltså ta över ansvar och kostnader för en skadad katt. Vår bedömning var att katten behövde hjälp redan idag och alla vet vad jourveterinärbesök kostar.

När kissen kom in till djursjukhuset sa de att det dröjer ett tag innan ni får komma in till veterinären, men ni ska genast få ett eget rum. Anledningen var att katten luktade så illa av sin infekterade hals.

Nu har den fått hjälp att ta bort halsbandet och är tillbaka i karantän på katthemmet. Där får den mat, lite i taget eftersom den säkert skulle hetsäta och kräkas upp maten igen om den fick för mycket. Såret kommer att tvättas och bandage bytas 2 gånger om dagen och den får även smärtstillande och antibiotika. Allt på katthemmets bekostnad. Polisens budget räcker ju tydligen inte till att rädda en katt.

Vi tror inte att katten haft det där halsbandet på sig sedan den var liten. Vi tror att nån satt på den halsbandet och sedan dragit åt det alldeles för hårt med flit.

Jag ville berätta det här för att be alla som ser en katt springa omkring, mager och eländig fast med halsband, att kolla att allt är OK med katten. Ibland kan man ju tro att en katt med halsband har ett hem. Så är nog tyvärr inte alltid fallet.

Nu hoppas vi den här kissen kryar på sig och att vi hittar ett hem till honom snart.

I morgon återkommer Nikita.

22 kommentarer:

 1. Ja, vad ska man säga? Det är så gruvligt grymt att göra så mot ett stackars djur! Men, vilken tur att katten kom till er och inte bara avlivades rakt av som seden är när samhället griper in. Min matte bidrar gärna till veterinärkostnaderna, kanske fler ställer upp? Men grundproblemet kvarstår dock, dvs att ingen samhällsinstans bryr sig om katter som individer!

  SvaraRadera
 2. "tårar på nosen" Vad vidrigt.Förstår inte hur den kan andas, stackare. Hur kan man göra något sådant. Tur att katten kom till er.Vi bidrar gärna också. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Tar sånt här aldrig slut? Hur är en del människor funtade? De måste ju ha allvarliga brister i hjärnan...
  *gråter förtvivlad och söker tröst hos matte som också gråter*

  SvaraRadera
 4. Fyjam så arg jag blir! Dumma kattplågare. Om vi hade pengar över, så skulle vi gärna hjälpa er som ni hjälpte Snuffe. Men de senaste veckorna har nästan totalt knäckt oss. Men om det blir kris så får ni jama till så kanske vi kan starta en insamling åt er med. Husse säger att han tror att polisen inte tänker på katter som vi gör. För dem är det bara ett djur, och djuret ska enbart vara tacksam för att det inte blev avlivat på plats. Husse tror att med allt som polisen ser, så har de kanske en annan syn på saker och ting.

  SvaraRadera
 5. Detta är inte klokt! Alltför många två-beningar föds utan både hjärta och hjärna. Hur kan man bara göra så mot en levande individ? Vi är ju alla djur i vår Herres hage - två- såväl som fyr-beningar.
  Vår matte har jätteont i sin högra axel just nu, men vi turas om att värma den onda axeln. När ska människor fatta att katter är deras bästa vänner och gör ALLT för att våra två-beningar ska må bra?
  Vår matte lovar att hjälpa till så gott hon kan.
  Tassen från
  Mozart & Vincent

  SvaraRadera
 6. Men usch vad hemskt! Hoppas den lilla stackaren kryar på sig fort.
  Massa klappar från katterna Elsy, Zinfandel som kommer från Södertälje katthem och matte Sofia.

  SvaraRadera
 7. MEN i *helsefyr* vad är det för folk som gör på detta sätt, *kattgråter*
  tur att kissen är på katthemmet nu iaf
  *närkekatternas matte och missekatterna förståss
  *FY JAM*

  Mimmi
  Chiko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 8. Så avskyvärt att behandla en katt på det viset! *torkar tårarna ur ögonen* Måtte den lilla stackaren återfå förtroendet för människor, trots de hemska erfarenheter den måste ha. Kan inte Nikita och blogghjälpen lägga ut ett kontonummer, så kan alla som vill och har möjlighet sätta in ett bidrag till räkningen? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Jag ar en jattesnall, freds alskade kisse, men jag skulle utan tvekan riva dessa manniskor, om man nu kan kalla dem det, sa att de hade ont i flera manader!!!!! Matte sajer att man kommer ingenstans med vald och hamd, men det bryr jag mej inte om just nu. So there! Morr, hiss fras grrrrr Adam
  Klappa kissen varligt fran mej & Zoe

  SvaraRadera
 10. Hej Xantippa. Det är inte klokt att samhället inte kan ställa upp för katter som behöver hjälp. Vi tackar matte för bidrag efter som situationen är som den är.

  SvaraRadera
 11. Hej Dui och Deco. Man förstår ingenting när det gäller såna människor. Om ni vill bidra så tackar vi er också.

  SvaraRadera
 12. Hej Alice. Det verkar som om sånt här aldrig tar slut. Brister i förståndsgåvorna kanske?

  SvaraRadera
 13. Hej Sippo. Visst tycks polisen ha en annan syn på katter än vi har, men de är ändå avlönade av samhället och det borde finnas många fler poliser som ser till djurens bästa. Jag förstår att de har mycket att göra, men ibland undrar jag om de kanske skulle hinna med en liten katt också om de vore lite effektivare? Får man skriva så?

  SvaraRadera
 14. Hej Mozart och Vincent. Tänk om tvåbeningar förstod att de kunde få hjälp av oss med t ex onda axlar? Då kanske en och annan skulle vakna till liv och behandla oss med lite respekt?

  SvaraRadera
 15. Hej Elsy, Zinfandel och Sofia. Vi tror att min kompis kommer att krya på sig. Han verkar vid gott mod och är väldigt kelig - bara man inte tar honom på magen. Vi tror att det ligger både stenar, frigolit, papper och annat som inte alls ska finnas i en lite kattmage där.

  SvaraRadera
 16. Hej Mimmi, Chicko, Tarzan och Sessan. Min kompis hade nog tur i alla fall till slut, som fick komma hit. Här är ingen elak mot katter.

  SvaraRadera
 17. Hej Findus, ISak och Rasmus. Avskyvärt är ordet. Han verkar redan återfått förtroende för de som tar hand om honom här, otroligt nog. Vi har lagt ut kontonumret nu som ni kanske vet.

  SvaraRadera
 18. Hej Zoe. JAg tror det är flera som reagerar som du. Snälla både kissar och människor som utan tvekan skulle kunna visa helt andra sidor om de fick tag på de som gjort så här. Vi har klappat honom från dig och det tyckte han om!

  SvaraRadera
 19. Grät när jag såg bilden.
  Bidrag kommer till Översten.
  Nalle

  SvaraRadera
 20. Har skickat in 1000 sek (ni får dem imorgon) och märkt det med till översten. Hoppas vi får vidare rapporter om ytterligare kostnader.

  SvaraRadera
 21. Hej Nalle. Ja, såna bilder borde man aldrig behöva se. Tack snälla du för bidrag till Översten.

  SvaraRadera
 22. Hej Karlavagnen. Självklart kommer jag att rapportera mer från Översten. Det går lite bättre för varje dag och han har god aptit. Vi kan ännu inte låta honom äta så mycket som han vill för magen är inte riktigt som den ska ännu, men vi jobbar på och hoppas han ska bli fullt friskt. Stort tack för bidraget, det behövs.

  SvaraRadera

En katt på Södertälje Katthem berättar

Hej, jag är lite blyg så jag vågar inte riktigt berätta vad jag heter ännu. Men om ni vill följa mig så kommer jag börja blogga i början på ...