torsdag 26 augusti 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Som alla barn blev ju även vi större. Vi tydde oss ju främst till mamma som var den som beskyddade oss, men det fanns många andra katter i hemmet också. Gubben verkade inte särskilt förtjust i nån av oss, särskilt inte när vi började växa upp och behövde röra på oss.

En gång frågade jag mamma varför gubben inte var lika snälla mot oss som mamma var. Då sa hon att han egentligen inte ville ha oss, men han gjorde heller inget för att förhindra att vi kom till. Jag förstod inte riktigt det där, men jag förstod i alla fall att gubben inte var så snäll.

När jag hade blivit ett par månader frågade jag mamma om vi skulle bo hos den där gubben hela livet. ”Det hoppas jag verkligen inte” sa mamma. Men mamma hade ingen möjlighet att göra nåt åt vårt boende. Hon försökte i alla fall skydda oss från gubben så gott hon kunde. Nu i eftertass har jag förstått att det nog inte var så lätt för henne alla gånger.

Jag berättar mer i morgon. Nu måste jag snyta mig lite, för jag blir lite ledsen när jag tänker på hur det har varit tidigare i mitt liv.

16 kommentarer:

 1. Uschjam, jag blir också ledsen när jag tänker på att många katter fortfarande har det så just nu. Hoppas att det snart blir din tur att få ta hand om en snäll människa!

  SvaraRadera
 2. Så ledsamt, förstår att ni inte ville vara där när gubben inte var snäll. Nu vill vi höra fortsättningen även om misstänker att det kommer att vara eländigt.Tröstbuffar

  SvaraRadera
 3. Många katter har det nog som din mamma, särskilt på landet och i förorterna. De flesta människor som har katt lägger inte så mycket märke till den, egentligen... den går ut och in som den vill, får sköta sig själv i väldigt stor utsträckning, och får inte den omsorg den skulle behöva. Jag har sett många katter som "har ett hem" men som är fulla av fästingar därför att deras mattar/hussar inte tar bort dem. Katter som inte har någon låda inne och inte får mat av matte/husse därför att "sådant sköter katten själv". Ändå säger de att katten är deras. Visst är det märkligt?!? Om sedan katten försvinner, bryr de sig inte om det... de skaffar bara en ny, som de sedan struntar i *suckar djupt*.

  Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas matte.

  SvaraRadera
 4. Uschjam så en del tvåbeningar beter sig!
  Skönt att du bor på katthemmet nu där det finns trevliga tvåbeningar, och ännu bättre kommer det bli när du får en egen husse eller matte som verkligen vill ha dig och kommer visa det! Vi håller tassarna för att det blir snart!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Åh Nikita, så kalla människor kan vara. Snart får du kanske en egen familj med någon som verkligen vill ha dig hela livet.

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. Här snörvlar och snyter vi oss också. Fy för att katter inte har det bra hos sina människor! Varför tänker dummisarna inte till innan och ordnar så att det inte blir kattungar, om de inte vill ta hand om dem? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Men Nikita då, så ledsna vi blir att ni och eran mamma inte har haft det så bra, *Snyft*
  Nu är du ju i katthemmet och väntar på att ngn bättre och snällare människa ska ta hand om dig och alla katter där på katthemmet, håller tass på det.
  Det fins elaka tvåbeningar oxå, *fäller en tår*
  Usch!
  MEN det finns även snälla sådana ska du veta, Nikita, det vet du ju nu när du har kommit till katthemmet, mjau


  Tass på dig kattkompis!

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 8. Uschjam vilken dum gubbe. Vi blir alldeles våta i ögonen när vi läser om vad du råkat ut för. *snörvel*

  SvaraRadera
 9. Hej Gustav. Känner du nån snäll människa som jag kan ta tass om? Jag hoppas det finns nån som hör av sig snart.

  SvaraRadera
 10. Hej Dui och Deco. Vem vill bo hos nån som inte tycker om en? Jag vill bo hos nån som tycker om mig för den lilla katt jag är!

  SvaraRadera
 11. Jag undrar vad det är för fel på människor som gör som du beskriver. Varför ska man skaffa en katt om man inte bryr sig om den? Det är obegripligt.

  SvaraRadera
 12. Hej Alice. Jag hoppas också det kommer nån eller några som vill ha just mig. Blogghjälpen säger att jag är både söt och snäll. Hon håller också tummarna för att det snart ska vara min tur.

  SvaraRadera
 13. Hej Nea theCat. Nån som vill ha mig hela livet *drömmer*. Finns det såna människor? JAg har ännu inte träffat nån sån, men har hört av andra katter att det finns människor som både vill och kan ta väl hand om sin katt hela livet. Var finns dom?

  SvaraRadera
 14. Hej Findus, Isak och Rasmus. Jag tror det beror både på dumhet, slöhet och snålhet. Många tycker inte vi är värda det det kostar att kastrera oss. De förstår nog inte att det blir problem om man inte gör det. Knäppa människor!

  SvaraRadera
 15. Hej Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan. Jo, jag vet att det finns snälla tvåbeningar också. Synd bara att jag inte bara träffat såna.

  SvaraRadera
 16. Hej Sippo. Ja, jag har inte haft samma tur som du ännu. Men min husse och/eller matte kanske kommer snart.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...