lördag 28 augusti 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nästan varje dag var gubben dum mot oss. Vi fick minsann veta att vi var i vägen, att vi kostade massa pengar, att vi smutsade ner och allt möjligt. Vi försökte göra så lite väsen av oss som möjligt, men när man är en liten kattunge så måste man ju få leka lite. Det hör ju till ens utveckling.

Eftersom vi var många ungar och ungkatter hos gubben så är det klart att det kunde bli lite stökigt ibland, men om man tar hand om katter så måste man väl inse att det blir så?

En gång hade jag ätit nåt konstigt så jag mådde illa och kräktes. Då kom gubben och stampade åt mig så jag blev så rädd att jag bara flög in under soffan där han inte kunde komma åt mig.

Så en dag ringde det på dörren igen. Utanför stod två tjejer. De sa till gubben att de ville tala med honom om katterna, för så här kunde det ju inte få fortsätta. Mamma spände ögonen i oss ungar och sa ”in under soffan, allihop, genast!”. När mamma har den där tonen och den där blicken vet vi ungar att det bara är att lyda. Vi rusade in under soffan och sist kom mamma och la sig hos oss. Vi tryckte oss tätt intill henne.

Så började vi lyssna spänt på vad tjejerna och gubben sa…

Mer i morgon.

10 kommentarer:

 1. Ååååh, vad jag hoppas att tjejerna kom för att ta er bort från dem dumma gubben! Stampa åt nån som redan mår illa, vilken nytta skulle det göra? *fräääs* Man mår väl inte illa för att det är roligt heller, borde tom en tvåbening förstå...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Hoppas tjejerna räddar er från den dumma gubben. Fy så rädda ni måste ha varit där under soffan. *morrhårsdarr*

  SvaraRadera
 3. Otäcka gubbe! Hoppas verkligen att tjejerna kan få bort er därifrån. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Nää, vilken dumming! Hade gubben aldrig mått illa själv, så att han förstår att man inte gör det med flit? Vi tycker att de där tjejerna verkar kloka. Hoppas att de kan tala reson med gubben. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. MEN Fy vilken elak gubbe, alltså, *FRÄS*
  hoppas att dom där tjejerna tar hand om er så ni kommer till bra människor snart.
  Tasskram/
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 6. Hej Alice. Den där gubben verkade inte förstå nånting. Han var bara dum mot oss.

  SvaraRadera
 7. Hej Sippo. Ja, vi var vettskrämda faktiskt. Tur att mamma var med oss.

  SvaraRadera
 8. Hej Dui och Deco. I morgon ska jag berätta vidare om vad som hände. Vänta får ni se.

  SvaraRadera
 9. Hej Findus, Isak och Rasmus. Det verkar ju inte klokt att tro att man kräks för att det är roligt. Det gjorde inte jag i alla fall.

  SvaraRadera
 10. Hej Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan. Ja de var en riktig dumgubbe. Snart får ni se hur det går.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...