onsdag 25 augusti 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Som jag började berätta igår så bor jag nu på Södertälje Katthem. När jag föddes bodde jag hos en gubbe tillsammans med mina syskon och flera andra katter. Innan man börjar kunna se minns man ju inte så mycket om man är katt.

När jag väl började kunna titta mig omkring och kravla runt lite grann så är det första minnet jag har att gubben sa att han inte ville ha en massa katter.

Jag förstod inte varför han sa så. Jag hade ju inte bett om att få komma till världen, och jag ville ju bara väl. Jag var ingen elak unge och jag är fortfarande jättesnäll.

Mamma försökte skydda både mig och mina syskon mot gubben, men själv fick hon sina åthutningar ibland. En dag kom en tant och hälsade på gubben. Hon sa att hon tyckte vi var jättesöta. Då sa gubben att hon kunde ta allihop, han ville inte ha oss.

Tanten ville inte ta hand om oss så vi fick stanna hos gubben. Det är inget roligt att tvingas bo hos nån som inte tycker om en.

Jag berättar mer i morgon.

14 kommentarer:

 1. Det är verkligen inte kul att bo hos någon om inte tycker om en. Och som dessutom är elak. Tur att ni hade er snälla mamma i alla fall. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. HEj Dui och Deco. Ingen katt borde behöva bo hos nån som inte tycker om en. Mamma var jättesnäll och nu väntar jag på en jättesnäll familj som vill ta hand om mig.

  SvaraRadera
 3. Varför skaffar man katter om man inte tycker om dem? *frääääs* Tvåbeningar är jättekonstiga ibland!
  Vi skall nog hålla tassarna för att du får en snäll människa som vill ha dig!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Stackare dig som måste bo hos en elaking. Ingen enda katt borde vara oönskad. Dumma gubbe som inte kunde förstå hur fint det är att ha en katt som tar hand om en.

  SvaraRadera
 5. Men Nikita då, så tråkig start i livet du har haft, *suck*
  Hoppas du kommer till ngn som verkligen vill ha dig. Håller tassar och mattes tummar, för att du så småningom kommer till ngn som vill ha dig och som du kan tycka om oxå.
  Tassen tass till dig fina Nikita.
  Du är jättesöt tycker vi, maju

  Tass/
  Mimmi,
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 6. Fyjam så ruttet av dumma gubben. *fräser* Det måste varit hemskt att inte vara omtyckte. *darr på läppen*

  SvaraRadera
 7. Fånig gubbe som hade skaffat katt om han inte tar hand om den ordentligt! Vilken tur att ni hade mamma som skyddade er, men hon hade det nog inte heller så lätt med gubben. *sniff* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Vi håller med de andra och frågar som Alice: varför skaffar man katt om man inte tycker om dem?!? Det är ju faktiskt frivilligt att släppa in en katt i huset... den som inte gillar katter borde tänka på det, så slapp vi katter lida för att människor är dumma i huvudet!

  Du skall se att du snart får en matte eller husse (eller rentav båda sorterna!) som älskar dig och som får dig att känna dig som den bästaste katten i världen! För det ÄR du - det är ALLA katter, säger våran matte.

  Tass från Imma, taleskatt för klosterkatterna.

  SvaraRadera
 9. Hej Alice. Jag förstår inte heller varför man skaffar katter om man inte tycker om dem. Och jag förstår inte heller hur man kan låta bli att tycka om en snäll katt.

  SvaraRadera
 10. Hej Gustav. Ja, gubben var nog ganska dum. Och du har så rätt i att alla katter har rätt att vara älskade.

  SvaraRadera
 11. Hej Mimmi,
  Chicko
  Tarzan
  Sessan. Vad kul att ni tycker jag är söt. Det tycker blogghjälpen också!

  SvaraRadera
 12. Hej Sippo. Ja, rutten är nog ordet för den gubben! Han borde haft kattförbud!

  SvaraRadera
 13. Hej Findus, Isak och Rasmus. Mamma hade det nog inte lätt med den där dumma gubben. Såna gubbar borde inte få ha katter tycker jag.

  SvaraRadera
 14. Hej Imma. Vilken klok matte ni har som säger att alla katter är bäst i världen. Du har haft tur som hamnat hos en så klok matte. Nu hoppas jag att jag också får en sån klok matte snart.

  SvaraRadera

Katten Kendra på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag har jag varit utsatt för grov misshandel!   Det började med att vår hälsoansvariga lyfte ner ...