lördag 21 augusti 2010

Söderälje Katthems blogghjälp berättar


Hej, det är blogghjälpen som berättar idag.

Först har jag en lite oroande nyhet: min egen lilla Viktor (bilden), ca 10-12 år, är försvunnen sedan i onsdags. Vi har varit ute och letat efter honom flera timmar varje dag, satt upp lappar och annonserat, men hittills är det inget napp.

Eftersom jag inte tänker lämna nån väg oprövad för att få tag på Viktor har jag t o m kontaktat inte mindre än 2 medier/djurkommunikatörer. Normalt är jag lite skeptisk till dem, men varför inte prova? Båda säger att Viktor blivit skrämd, men att han är i livet och ligger och trycker nånstans och kommer att komma hem. I morgon ska jag få lite mer konkret information om var jag kan leta.

Viktor är en intelligent katt, så jag har svårt att tro att nån kattnappat honom. Här på gatan säger folk att "jag har aldrig kommit närmare Viktor än 3 meter, då sticker han hem". Han är världens goaste katt och mycket saknad. Men vi tror i alla fall att han kommer hem. Vi hoppas alla håller tummarna för det. Vi kommer fortsätta göra allt för att han ska komma tillbaka till oss.

Nån kanske tror att jag borde nämnt detta tidigare, men jag ville faktiskt inte förstöra glädjen för Pelle och Trulsa att berätta sin historia till slut och dessutom har jag nog tänkt att "ikväll kommer nog Viktor tillbaka". Nu vet ni och har ni sett honom i Vårsta/Grödinge, så låt mig veta.

Sen har jag en roligare nyhet: Igår träffade jag på Sotis nya matte. Ni kanske minns bloggkatten före Pelle och Trulsa, som fick ett hem på landet, men inte trivdes där utan kom tillbaka till katthemmet. Sedan fick han ett nytt hem i Tumba där han bor med matte och en annan katt, storasyster. Matte berättade att det går jättebra. Sotis verkar stormtrivas och storasyster också. Fast ibland busar Sotis lite väl mycket med storasyster och då tassar hon till honom. Då backar Sotis och så är allt frid och fröjd igen.

Snart kommer en ny bloggkatt att presenteras från Södertälje Katthem. Det får ni läsa om snart.

14 kommentarer:

  1. Hej. Jag håller tassarna för att din kisse snart kommer hem.

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att höra att Sotis mår bra!
    Oj vad söt Viktor är! *nosrodnar*
    Han kanske har gömt sig i någons källare eller liknande om han blivit rädd och sen blivit inlåst? Mattes första katt trillade ner i skorstenen hos grannen och kunde inte komma ut förrens flera dagar efteråt för grannen var bortrest. Vi håller alla tassarna och tummarna för att han är oskadd och hittar hem igen!
    *nosbuffar och trösttassar*

    SvaraRadera
  3. En så knepig situation du hamnade i... dels glädja sig åt Pelle och Trulsa, arrangera deras flytt och få allting så bra som möjligt, och samtidigt vara så orolig för din egen sötnos Viktor! Vi tänker på dig och håller tassar och tummar för att din missekisse snart hittar hem igen, och givetvis har vi sagt till Skaparkatten att hålla sina tassar över honom där ute!

    Tröstbuffar och kramar från klosterkatterna och deras mattar.

    SvaraRadera
  4. Säger som Klosterkatterna, verkligen knepig situation du hamnat i. Hoppas verkligen din egen katt; Viktor kommer hem igen.
    Vi håller alla tassar och tummar för att han snart kommer hem till sin matte.
    Kul att det går bra för Pelle och Trulsa i sitt nya hem.

    Tasskramar från Närkekatterna
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan
    och matte förståss
    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  5. Då hoppas vi verkligen att de här djurkommunikatörerna har rätt och att Viktor kommer hem snart. Roligt att höra att Sotis har fått det så bra! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Nej, vad tråkigt, vi håller tassarna för att Viktor kommer hem NU. Vad skönt att det blev bra för Sotis, vi kommer så väl ihåg honom. Nosbuff

    SvaraRadera
  7. Vi hoppas verkligen att sötnosen Viktor hittar tillbaka hem! Sen är vi såå jamans nyfikna på vad de där medierna sa att han fanns och om det var sant...
    Vår matte är oxå skeptisk, men både hon och vi förstår att man gör ALLT för att få hem en älskad kisse.
    Tassen från
    Mozart o Vincent

    SvaraRadera
  8. Hej Xantippa. Tack för tasshållningen. Den behövs.

    SvaraRadera
  9. Hej Alice. Jag har delat ut lappar i varenda brevlåda i området och bett alla kolla garage, förråd, biblar, husvagnar... Jag tror inte han är instängd, men inget är ju säkert innan vi vet var han finns.

    SvaraRadera
  10. Tack alla Klosterkatter + mattar för ert stöd. Hoppas verkligen Skaparkatten håller en vakande tass över Viktor.

    SvaraRadera
  11. Hej Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan
    och matte. Det vi kan göra i nuläget är att hoppas att Viktor snart är tillbaka. Jag rä så tacksam för all tass- och tumhållning.

    SvaraRadera
  12. Hej Findus, Isak och Rasmus. Visst är det roligt när en kisse får ett bra hem. Sotis kom nog alldeles rätt till slut.

    SvaraRadera
  13. Hej Dui och Deco. Visst kommer man ihåg Sotis. Han gjorde ett särskilt avstamp i min tillvaro, precis som alla andra bloggkatter gjort. Tack för tasshållningen för Viktor.

    SvaraRadera
  14. Hej Mozart och Vincent. I vissa lägen får man lägga sina "fördomar" åt sidan. Nu bara hoppas jag att Viktor snart är hemma igen.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...