tisdag 24 augusti 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem presenterar sig


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Är ni där?

Jag heter Nikita. Jag är jättenervös, för mina kompisar, Pelle och Trulsa och även Sotis, har sagt åt mig att jag ska bli Södertälje Katthems nästa bloggkatt. Jag delade bur med Sotis innan han fick ett nytt hem. Han sa åt mig att om jag fick chansen så skulle jag tacka ja till att bli katthemmets bloggkatt.

Då sa jag till honom att det törs jag inte. ”Varför då” sa Sotis. ”Därför att jag aldrig kan bli en lika duktig bloggkatt som du är” svarade jag. Då fnös Sotis åt mig och sa att han inte heller kunde blogga i början,” men med lite hjälp från blogghjälpen så är det inte så svårt. Dessutom kan det hjälpa dig att få ett hem, förstår du”, sa Sotis.

Det lät ju väldigt bra, för ett eget hem vill jag ju ha. Jag beslöt mig för att försöka komma över min blyghet och börja berätta om mitt liv, hur jag hamnade här och vad jag tycker om saker och ting. Fast det blir nog inte så lätt i början.

Nu har i alla fall blogghjälpen varit här och vi har talat med varandra om hur vi ska lägga upp det hela. Först ska jag presentera mig, men det gör jag i morgon. Nu måste jag försöka tänka ut precis vad jag ska säga till blogghjälpen i morgon.

Vi hörs då.

Nikita.

20 kommentarer:

 1. Välkommen Nikita! Det ska bli intressant att läsa dina jamerier.

  SvaraRadera
 2. Ett stort mjaou på dig! *morrhårsvift* Det ska bli spännande att få höra vad du har att jama om. Du kommer bli en jättebra blogg-katt. *uppmuntrartass*

  SvaraRadera
 3. Välkommen Nikita! Vi ska med stor glädje följa bloggen och hålla tassarna för dig, att du får ett riktigt bra eget hem. Vi är inte klara med vår blogg (mattes fel), men vi följer flera blogg-katter.
  Återigen. Välkommen Tassar
  Mozart & Vincent

  SvaraRadera
 4. Hej Nikita! *tassvink* Så spännande det ska bli att höra vad du och blogghjälpen jamar ihop er om imorgon. Vi tror du kommer att vara en jätteduktig bloggkatt, och vi kommer att följa dig. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Nikita, du ser jättefin ut, tycker jag *rodnar litet*. Kommer tillbaka i morgon och hälsar på dig!

  SvaraRadera
 6. Välkommen till bloggen! Ska bli jättespännande att lära känna dig och det kommer säkert att gå jättebra. Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Hej Nikita! *vinkar glatt med tassen*
  Vad roligt att du skall börja blogga! Du skall inte vara nervös, blogghjälpen är jätteduktig och snäll och hjälper dig tills du klarar dig på egen tass. Det var jag som bloggade innan Sotis och var också nervös i början, men det behöver du inte vara. Det skall bli jättespännande att få höra din berättelse!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Mjau och välkommen til bloggen, Nikita!
  Vinkar oxå Glatt med tassen
  Det ska bli så roligt att få höra om dig och hur du kom till Södertälje katthem.
  Tror nog inte att du behöver vara så nervös. Det har ju gått så bra för dom andra blogg katterna, så det går nog bra för dig oxå, mjau
  Så det är bara att blogga på *Finss*

  Tasskram på dig, Nikita.
  Vi kommer tillbaka i morgon igen och hör vad du har att berätta om!


  Tass tass på dig Nikita!

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 9. Välkommen Nikita. Inte ska du vara närvös inte. Det kommer gå jättebra. *kli på magen* Är så nyfiken på vad du har att jama.

  SvaraRadera
 10. Hej, Nikita! *vinkar med tassen* Välkommen i bloggande katters skara! Du kommer att blogga jättebra, tror vi, och vi väntar med spinning på att få lära känna dig bättre. Måste erkänna att jag är lite extra svag för helsvarta katter, för min bror var svart... min pälskade lillebror, som dog förra året... *sniff* Nej, nu kom jag ifrån ämnet - det var ju hälsa dig välkommen jag skulle göra! Och det gör jag åt alla klosterkatternas vägnar... vi skall hålla alla tassar (28 st) för att du snart får ett eget hem, du också!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 11. Hej Xantippa. Vad roligt att du vill läsa om mig. Fast jag bara bloggat en enda dag börjar jag redan tycka det är kul.

  SvaraRadera
 12. Hej Sippo. Tror du verkligen att jag kommer bli en jättebra bloggkatt? Det vore ju jättekul i så fall.

  SvaraRadera
 13. Hej Mozart och Vincent. Ni får säga till er matte att hon skyndar sig på med bloggen. Det är nog inte så svårt, för min blogghjälp har ju lärt sig blogga lite.

  SvaraRadera
 14. HEj Findus, Isak och Rasmus. Vad kul att ni kommer att följa mig också. Pelle och Trulsa och Sotis har berättat att ni hjälpte dem också med uppmuntrande kommentarer.

  SvaraRadera
 15. Hej Gustav. Jag tycker du ser jättefin ut också *rodnar*. Kul att du vill följa min historia också.

  SvaraRadera
 16. Hej Dui och Deco. Jag börjar redan tro att det ska gå bra om jag får stöd av er och andra snälla katter.

  SvaraRadera
 17. Hej Alice. Dig har jag nog hört talas om må du tro. Jag vet att du fått ett toppenhem. Tänk om ni och blogghjälpen skulle hjälpa mig också till ett toppenhem!

  SvaraRadera
 18. Hej Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan. Jag tror att de andra bloggkatterna också var lite nervösa i början. Men jag hoppas det ska gå bra om jag får lite hjälp.

  SvaraRadera
 19. Hej Joachim Fransson. Jag tycker jättemycket om att bli kliad på magen. Du får gärna komma hit och killa mig!

  SvaraRadera
 20. Hej Imma och alla 28 tassar hos Klosterkatterna. Vad roligt att du tycker om svarta katter. Det är det inte alla som gör, men blogghjälpen tycker jag är jättefin. Dessutom har jag minsann några vita strån på bröstet! Förstår att du är ledsen att ha mist din bror, men livet måste gå vidare ändå. Man måste alltid se framåt säger blogghjälpen.

  SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Ni som läste förra blogginlägget vet ju att jag blev kastrolerad. På dagens bild kan ni se att jag...