söndag 1 augusti 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Det var inte många som kom till vårt öppna hus idag. Det skrevs inte en enda intresseanmälan. Vi tycker det är dåligt att folk inte fattar att de behöver en katt, eller fler.

Tänk så mycket vi gör för människorna. Vi gosar med dem, ser till att deras blodtryck hålls på en bra nivå, gör så att de inte behöver åka iväg på resor eftersom det finns tillräckligt med trevlig stimulans hemma, hjälper dem med i stort sett ALLT. Ändå finns det massor med människor som inte vill ha oss!

Nåjam, när jag sa det här till blogghjälpen ikväll så sa hon att det finns människor som vill ha oss. Problemet är bara att vi är så många eftersom en del människor inte fattar att vi ska kastreras. Om alla kastrerade sina katter skulle det snart bli brist på katter och då ska ni få se! Då blev det nog högsta status att ha katt.

Visst är människorna konstiga?

12 kommentarer:

 1. Jag håller med er! Det finns så många konstiga fördomar om kastrering av katter. Har hört många säga att honkatter mår bättre om de först får en kull med kattungar innan och även att de mår bättre av att äta p-piller istället. P-piller som dessutom ofta ger katter juvertumörer.
  Jag hittade en bra sida om kastrering hos göteborgs katthem som beskriver på ett bra sätt varför det är så viktigt att kastrera både hon och hankatter http://v2.goteborgskatthjalp.com/index.php?option=com_content&task=view&id=621&Itemid=61
  Vi håller med om att en del människor är bra konstiga som inte förstår hur bra det är att ha katt!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Vad synd att det inte blev någon intresseanmälan idag, men nog kommer era människor så småningom! Det är precis som ni säger: det finns en massa fördelar med att ha katt. Matte brukar säga, att innan vi flyttade in, hade hon bara en lägenhet. Sedan hade hon istället ett hem. *kurr*

  SvaraRadera
 3. Husse tycker att man borde införa lag på att kastrera katter och att inte vem som helst får hålla på att avla oss. På så sätt skulle man kanske få ordning på det hela. Men det var ju ändå synd att det inte blev någon intresseanmälan. *tröstartass*

  SvaraRadera
 4. Men vad tråkigt att det inte blev ngn intresse anmälan i dag då :(
  Det kommer säkert tvåbeningar som vill ha er oxå framöver, *håller tassar*
  Matte håller sina tummar och tår, så ni får ett eget hem ni oxå snart.

  Tasskram på er missevänner!


  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 5. Vad dumt att inte de rätta människorna kom nu heller. Tur att ni har snälla människor omkring er i alla fall, tills era egna dyker upp. Hoppas det blir snart, snart!

  SvaraRadera
 6. Tråkigt att det inte var så många på öppet hus. Vi fortsätter att hålla tassarna. Tröstbuff

  SvaraRadera
 7. Hej Alice. Visst finns det fördomar om kastrering av oss katter. Vi ska läsa det där som GBs katthem har skrivit. Och hur ska vi få tvåbeningar att förstå hur mysigt det är att ha att?

  SvaraRadera
 8. Hej Findus, Isak och Rasmus. Visst är det så att det finns massa fördelar med att ha katt. Vi tycker det BARA finns fördelar. Så att det, som i ert fall, blir ett hem!

  SvaraRadera
 9. Hej Sippo. Din husse har många bra idéer. Det här är en av de bästa tycker vi. Tänk om det blev lag att katter skulle kastreras! *drömmer*

  SvaraRadera
 10. Hej Anonym. Ni måste fortsätta hålla tassar, klor, tår, fingrar och allt vad ni har för att vi ska få ett eget hem snart.

  SvaraRadera
 11. Hej Gustav. Ja, här är alla snälla, men det kan ju aldrig bli samma sak som att ha egna människor. Såna som du har t ex.

  SvaraRadera
 12. Hej Dui och Deco. Jättebra att ni fortsätter hålla tassarna. Blogghjälpen har sagt att det har hjälpt i många andra fall, och att det kommer att hjälpa i vårt fall också!

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...