måndag 30 augusti 2010


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag har min kompis som vi skrev om hamnat i Länstidningen i Södertälje. Ni kan läsa om det här: http://lt.se/nyheter/1.935363-skadad-katt-dumpad-pa-katthemmet.

Han mår ganska bra, äter bra fast han fortfarande är jättemager.

Nu ska jag fortsätta min lilla blogg.

Nu stod ju tjejerna i dörren och talade med gubben. Jag hörde att de sa att man inte bör ha katter om man inte tar hand om dem. Då svarade gubben att ”de får ju mat”. Tjejerna sa att det inte var vad de menade med att ta hand om en katt. Att ge dem mat är bara det primära, man måste ge dem mycket mer. Och framför allt måste man kastrera dem sa tjejerna.

Äsch, det kostar bara en massa pengar, sa gubben. Jaha, sa tjejerna, och vad kostar det att ha en massa kattungar då? Då mumlade gubben nåt som vi inte hörde.

Sen hörde vi att tjejerna sa att de skulle ta med katterna till Södertälje Katthem, för där kan vi ge dem ett nytt hem och vi kan kastrera dem så det inte blir fler katter. Gubben muttrade nåt igen. Sen sa tjejerna att de skulle komma tillbaka dan därpå.

Då tittade mamma på oss och sa att om tjejerna kommer tillbaka så är det under soffan som gäller!

Mer i morgon.

12 kommentarer:

 1. Åh, så spännande det är *biter på klorna*...är det inte morgon snart?

  SvaraRadera
 2. Man får hoppas att tjejerna kom tillbaka och att kattmamman och ungarna inte fortsatte att vara gömda. Tänk att ha huset fullt av katter utan att bry sig om dem! Jag kan inte förstå hur Gubben kunde undgå att lära sig älska dem! Vi hämtade Rafael igår kväll - och vi älskar honom redan! Alla klosterkatterna är innerligt älskade och vi känner glädje varje stund vi är tillsammans med dem.... Hoppas att det går fort tills i morgon när vi får höra fortsättningen.

  SvaraRadera
 3. Vi vill också läsa mera! Ni måste ha undrat vad det var frågan om, förstår att mamma tyckte att ni skulle gömma er under soffan.
  Skönt att er nya kompis mår lite bättre men såret efter halsbandet är vidrigt. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Hoppas, hoppas att tjejerna kommer tillbaka och hämtar er, även fast ni tyckte det var läskigt! Matte förstår inte hur man inte kan tycka om katter, hon säger att hon blir alldeles varm i hjärtat bara hon tittar på oss. Åh. vad jag önskar att ni också får en egen människa som blir det!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Heja tjejerna! Vi hoppas att de kan hjälpa er, även om er mamma förstås försöker skydda er syskon så gott hon kan. Vi väntar med spänning på er fortsatta berättelse. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Fyjam vilken ful gubbe! *stampar ilsket och fräser* Hoppas verkligen att tjejerna lyckas rädda er från honom. *biter på klorna*

  SvaraRadera
 7. Hej Gustav, Nu har det blivit i morgon!

  SvaraRadera
 8. Hej Gammelmatte Gitte. Ibland när blogghjälpen är irriterad, brukar hon säga att om man inte är riktigt klok så kan man låta bli att älska katter. Fast när hon lugnat sig säger hon att man kanske ska tycka synd om de som inte tycker om oss.

  SvaraRadera
 9. Hej Dui och Deco. Mamma var jätteorolig för oss. Och jag är också jätteglad att vår nya kompis mår bra. Han är fortfarande jättemager men hur gullig som helst.

  SvaraRadera
 10. Hej Alice. Har inte din matte nån snäll syster eller kompis som kan bli varm i hjärtat av att ta hand om mig? Fråga henne!

  SvaraRadera
 11. Hej Findus, Isak och Rasmus. Det var en väldigt spännande tid, och väldigt läskig. Vi var jätterädda allihop, för vi vsste ju inte vad som väntade.

  SvaraRadera
 12. Hej Sippo. Ja, den där gubben var verkligen värd att stampas med tassen åt. En riktig dumsnut tycker jag.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...