onsdag 1 september 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag är blogghjälpen lite senare än vanligt med att lägga ut min blogg, men hon har haft strömavbrott och tydligen behöver hon ström för att kunna skriva det jag har berättat för henne.

Nu hade i alla fall tjejerna ringt på hos gubben igen och sagt att de ville ta bort oss från honom och gubben hade sagt ja. Vi förstod ju inte alls vad som skulle hända, men som alla katter var vi livrädda för förändringar.

Vi kände ju inte tjejerna, visste inte om de var snälla eller om de var dumma, vart vi skulle, hur vi skulle få det på nya stället och så vidare.

Innan gubben stängde dörren hörde vi att tjejerna sa att de skulle komma tillbaka dagen därpå. Då skulle de ha burar med sig och hämta oss.

Den natten låg vi allihop under soffan och tryckte oss tätt intill varandra. Vi frågade mamma vad som skulle hända med oss. Hon försökte låta lugn när hon sa att allt skulle ordna sig, men vi hörde på hennes röst och såg i hennes ögon att hon också var rädd.

Vad som hände dagen därpå får ni vet i morgon.

13 kommentarer:

 1. Så rädda ni måste ha varit! *sniff* Det är inte så gott för oss katter att veta, om den här förändringen blir till det bättre. Vi tycker nog, att det låter bra om ni slipper att bo hos gubben. Men det är lätt att vara efterklok... Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Oj vad spännande det är! Hur skall vi klara att vänta ända tills imorgon? *biter på klorna*

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jo du förstår Kattson att vi är uppväxta i en koloni katter och var lite rädda för 2beningar i början! Eller ganska länge om vi ska mjaua ärligt. Och då var det tjejer med burar som fick in oss i värmen. Och det var skönt då förra vintern tärde hårt på våra ömtåliga tassar!
  Så för oss är tjejer med burar bra! Fast nu bor vi hos en husse, men han duger han med! ;-)
  Så nu hoppas vi att det slutar lika bra för Nikita! /Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Så hemskt bara ligga och vänta utan att veta om det som ska hända är bra eller dåligt. Vi tror att vi vet vad tjejerna är för några men vi får väl se om vi har rätt. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Fyjam så otäckt att ligga där under soffan och vänta. Vi väntar otåligt på fortsättningen.

  SvaraRadera
 7. HEj Findus, Isak och Rasmus. Visst var vi rädda. Skräckslagna nästan. Vi hade ju ingen aning om vad som skulle hända med oss.

  SvaraRadera
 8. Hej Alice. Ni får lära er att ha tålamod. Jag berättar bara lite åt gången, så ni inte blir alldeles rädda ni också.

  SvaraRadera
 9. Hej Max och Måns. Aha, jag anade nästan att det var nåt sånt. Fast vi visste ju inte i början att tjejer med burar var bra. Men jag hoppas att jag snart får det lika bra som ni.

  SvaraRadera
 10. Hej Dui och Deco. Det är jätteläskigt att ligga och vänta när man tror att alla vill en illa. Ja, ni får nog snart se om ni gissat rätt.

  SvaraRadera
 11. Hej Sippo. De var en riktig rysare att ligga där och vänta. Det vill jag inte vara med om igen.

  SvaraRadera
 12. Men fyjam, sån här läsning är så läskig...måste vara ungeförbjuden till 8 månader minst. Till och med jag blir jätterädd...

  SvaraRadera
 13. HEj Gustav. Vi ska nog sätta in i bloggen att den inte är lämplig för ungar under 8 månader. Det har vi inte tänkt på Tack!

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...