fredag 14 mars 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem gör sitt sista blogginlägg fån katthemmet

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Eller, nej, det är inte Stellan på Södertälje Katthem. Det är Stellan i sitt alldeles egna, nya hem!

Som jag jamade igår blev det ju inte mycket till sömn i natt. Gloria packade alla våra saker, sen tyckte hon att vissa saker skulle ligga i en annan kasse, så då packade hon om. Men hon blev förstås inte nöjd då heller så det var bara att riva upp allt och börja om från början.

 Hon muttrade hela tiden om hur hon ville ha det och sa att "den bollen måste ju ligga i den kassen så vi lätt kan komma åt den, och den filten måste ju ligga där för den behöver jag ha på resan" o s v.  Försök sova då, den som kan.

Men det gjorde ingenting. Hon var både glad och nervös på samma gång.

Tyvärr hade alla klockor stannat hos både jourmatte och blogghjälpen, så vi fick vänta jamarmånga timmar innan blogghjälpen kom. Hon hade med sig vår hälsoansvariga. När jag fick se henne blev jag lugn, för då visste jag att Gloria också skulle bli lugn när hon lyftes in i transportburen. Det finns ingen som kan hantera lite nervösa katter som hon!

Rätt som det var satt vi båda i våra transportburar. Sen bar blogghjälpen och vår hälsoansvariga ut våra saker till brummisarna. Det var ju en hel del som skulle med.

När det var utburet tog vår hälsoansvariga buren med Gloria och jourmatte buren med mig och bar ut i blogghjälpens brummis. Sen åkte vi.

Efter en stund stannade brummisen och vi bars ut ur den och in i ett hus. Jag förstod direkt att vi hade kommit till vårt EGNA FÖR ALLTID HEM!

Matte hade förberett allt jättefint. Hon hade tänkt att vi skulle landa i köket, som var jättestort. Så fort jag släppts ut ur buren ville jag ju undersöka allt i köket. Till exempel är jag ju väldigt intresserad av att hjälpa till med matlagningen, så jag hoppade upp på nåt de kallade diskbänken. Blogghjälpen sa till mig att hoppa ner, men nu märktes det att vi hade en alldeles egen matte! Hon sa att jag gärna fick vara där. Klart jag inte hoppade ner med detsamma.

Gloria ville ta det lite lugnare. Innan hon gick ut ur buren klappade både hälsoansvariga och blogghjälpen henne och sa att hon nu hade kommit till sitt eget hem och att hon inte behövde vara rädd.

Hon sa att hon måste få lite lugn och ro och det fick hon. Hon såg inte alls vettskrämd ut, som hon säkert gjort för några månader sedan, utan bara lite osäker. Vem som helst kan bli osäker av att byta miljö.


Jag ska så klart hjälpa henne att känna sig hemma. Själv känner jag mig redan hemma här. Jag tror vi kommer få det bästa katthem en katt kan få!

Sen skulle blogghjälpen och hälsoansvariga åka. Då följde jag så klart med dem mot farstun, men då sa blogghjälpen att jag skulle gå in igen och ta tass om Gloria. Så då vände jag.

Nu ska jag ta tass om matte och Gloria. I morgon kommer jag be blogghjälpen tacka alla som hjälpt oss på vägen. Ni är många, men så klart vill jag nämna jourmatte, jourhusse  och vår egen matte i första tass!

23 kommentarer:

 1. Åh vad roligt att den här dagen äntligen kom! Hoppas ni kan sova gott i natt och glöm inte väcka matte tidigt i morgon! :-D Jalle

  SvaraRadera
 2. Nu blir vi blöta i ögat! Tänk att ni är hemma! Underbart! Hoppas att vi får veta hur ni har det framöver men det kommer säkert att gå hur bra som helst! Vad modig du är Stellan som vågar kolla in saker direkt. Vi kommer att sakna er massor. Nosbuffar i massor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å jag bara ryser för det är så härligt att läsa hur bra ni kommer att få det

   Radera
  2. Dui och Deco, vi fattar knappast själva att vi är HEMMA!

   Radera
  3. Anonym, så länge man ryser av glädje är det OK.

   Radera
 3. Lycka till i ert egna hem! Det var skoj att ha er här hos oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, Maja, husse och matte, som vi har trivts hos er! Om vi inte fått bo där undrar jag om vi kommit HEM.

   Radera
 4. Härligt att ni äntligen fått ett eget hem !
  Bådar gott att det är OK att ni får vara på diskbänken :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, ja det fanns mycket intressant på diskbänken må du tro.

   Radera
 5. Hurrjam, hurrjam, hurrjam, vad underbart att få läsa detta! Nu tassar ni omkring i ert egna hem, och har massor att undersöka. Önskar er båda ett långt och lyckligt liv tillsammans med er matte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, tack. Vi ska nog höra av oss på ett eller annat sätt så småningom.

   Radera
 6. Grattis och lycka till i ert egna hem!
  Hoppas vi får höra lite mera om hur det går för er längre fram.
  Nosbuffar och high tass!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolfart och Gräddnos, jag tror matte kommer hjälpa oss att blogga lite så småningom. Hoppas det i alla fall.

   Radera
 7. Mysigt att du redan känner att det är ditt å Glorias HEMMA. Kan tänka mig att ni nog sov gott i natt trots allt det nya, eller låg ni å småjamade hela natten! Gloria har säkert packat UPP allt nu, hihi! Tasskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vi vaknade stup i kvarten och undrade var vi var. Sen kom vi på att vi var HEMMA. Då somnade vi om.

   Radera
 8. Grattis och lycka till Stellan och Gloria!
  Vi hoppas att ni hör av er på nåt sätt, så vi får veta hur ni har det i ert alldeles egna för alltid Hemma :)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, kanske kan matte hjälpa oss så småningom att blogga lite. Vi får se.

   Radera
 9. Vad roligt att ni till slut fick ett alldeles eget hem tillsammans! Jag hoppas också att ni hör av er och berättar hur ni har det. Det har varit så intressant att följa er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi kommer nog höra av oss på nåt sätt framöver.

   Radera
 10. Nu blev vi också lite blöta i ögat. Tänk att ni just nu är hemma i ert eget för-alltid-hem! *kurr* Vi är så jamarglada för er skull!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, kul att så många är glada för vår skull. Vi tror knappt det är sant.

   Radera
 11. Jättestort lycka till i ert nya alldeles egna hem!!! Ha det bäst fina Stellan och Gloria <3 <3
  Kramar och nosgos från Beata, Doris, Sunny och matte <3

  SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...