onsdag 30 december 2009

Lite tillbakablickarHej, det är blogghjälpen på Södertälje Katthem.
Det blir några tillbaka blickar idag också. Först killarna Ravioli och Ravelli. Ni kanske kommer ihåg dem bl a som koissarna som hjälpte Aftonbladet att testa kattsand? De flyttade till en familj tillsammant med kattungen Gloria. Som väntat busar alla tre som bara den. Det verkar vara full fart hela dagarna. Ett topphem med andra ord.
En annan kisse som fått det jättebra är Musse, den svarta ståtliga katten med lite vitt i pannan och på hakan. Han flyttade till husse som bor i en fin lägenhet i SÖdertälje. Han får också åka med husse till landet där han får gå ute i koppel.
Så en kort hälsning från en som jag tror ni kommer ihåg väldigt väl - lilla Berta. Hon är som väntat lite osäker ännu i sitt nya hem, men när husse klappar henne spinner hon som bara den, särskilt när husse killar på magen. Det kommer bli jättebra det också.
I morgon ska jag försöka avsluta året med att introducera nästa bloggkatt(er).
Blogghjälpen
10 kommentarer:

 1. Ravelli, Ravioli och Musse minns vi jätteväl, kul att höra att det går bra! Vad skönt att Berta tycker det är ok att bli kliad-då ligger hon inte under soffan hela tiden! Ni på katthemmet är fantastiska och du kattson gör ett fantkattiskt jobb med bloggen! Tasskramar

  SvaraRadera
 2. Jag minns minsann kattsandstestarna. Skönt att allt går så bra. Det är kissarna väl förtjänta av. Måste jama att det fortfarande känns tomt utan Berta. Hoppas hon tar väl hand om sin nya husse. *sniff*

  SvaraRadera
 3. Ett innerligt lycka till och stort spinn till alla katter som flyttat! Önskar alla kvarvarande missar ett underbart nytt år med hopp om nya egna hem! Jag vet precis hur det känns - där jag bor nu är mitt sjunde hem och jag tänker aldrig aldrig överge det!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 4. David, Karin, Kia och Baileys30 december 2009 kl. 21:43

  Vad mysigt det är att läsa om alla katter som har fått bra hem :) Vi tänkte önska blogghjälpen Gott Nytt År och hälsa från lilla Kia som nyss har lekt som en galning med sin julklapp, en laserpekare. Hon och Baileys är som galna när de försöker fånga den där konstiga pricken som bara försvinner. Och nu är de båda ganska trötta av allt spring så nu blir det gos och mys. Kram och God fortsättning önskar vi till blogghjälpen och alla männniskor och katter på Södertälje katthem!

  SvaraRadera
 5. HEj Dui och Deco. Vad kul att höra att ni uppskattar bloggen. JAg kan säga att utan era uppmuntrande kommentarer hade det nog inte blivit så mycket bloggande. Nu fortsätter Majsan och Jenny att berätta sin historia. Hoppas ni följer den också. Gott Nytt År

  SvaraRadera
 6. Hej Sippo. Vist är det tomt utan Berta, men huvudsaken är ju att hon får ett bra hem, och det tror jag hon fått. Nu kämpar vi vidare med Majsan och Jenny. Gott Nytt år på dig Sippo och även på Snuffe.

  SvaraRadera
 7. Men lilla Wikki, du slår det mesta, fast på lite fel sätt. Hoppas du nu till sist har funnit ditt rätt hem där du blir väl omhändertagen.

  SvaraRadera
 8. Hej David, Karin, Kia och Baileys. Vad roligt att höra från lilla Kia, som jag förstås minns mycket väl. Jättefin kisse som fått ett jättefint hem. Hoppas alla andra katter får det också.

  SvaraRadera
 9. Så här på årets sista dag vill blogghjälpen tacka för allt stöd ni som kommenterar bloggen ger oss. Det är ju ofta sorgliga historier som berättas, men på något sätt blir det nästan alltid ett positivt slut. Vi hittar nya hem åt 250-300 katter varje år och varje gång vi lyckas är det belöning nog för ett annars ganska tufft arbete. Så vill jag önska er alla ett Gott Nytt År och fortsätt ta väl hand om era katter och andra djur.

  SvaraRadera
 10. Så glad vi är för att ni finns! Här i Umeå så finns det några privatpersoner som omplacerar katter, dels två pensionärer som verkligen gör ett jättearbete, samt en annan kvinna som även hon har många katter att hitta nya hem till. Djurskyddsföreningen här gör även de ett bra jobb. De katter som vi själva är/har är alla omplaceringskatter.

  Saga, Freja och Agust med husse och matte.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...