onsdag 9 december 2009

Katten Berta berättarHej, det är Berta på Södertälje Katthem.

Först tänkte jag berätta att jag inte har sett den där konstiga pricken som jag berättade om sen blogghjälpen gick i förrgår. Undrar om den följde med henne hem kanske?

Nåja, det ska jag nog kolla så småningom.

I morgon är det två viktiga saker som händer. Först och främst är det öppet hus. Då hoppas jag att många snälla människor som kan och vill ta hand om katter kommer och besöker oss mellan 17-19.

Sen händer en sak till och det är att de ska dela ut ett pris som heter Nobelpriset i Stockholm. Det kommer människor från hela världen och kungafamiljen ska vara där också. Jag tycker det är konstigt att ingen av prinsessorna har tid att komma och besöka oss fastän vi har bjudit in dom. De har tackat nej båda två. Men i morgon har dom tid att medverka vid prisuteldningen. Är inte det konstigt?

Sen tycker jag också att de ska inrätta ett Nobelpris för såna som tar väl hand om katter. Då skulle jag kunna föreslå flera stycken till det priset. Då kunde TV komma hit till Södertälje Katthem och vi kunde visa upp oss och tala om att vi behöver hem. Då kanske det blev lite fart på en del människor, eller vad tror ni?

Berta

6 kommentarer:

 1. Verkligen underligt att prinsessorna inte ville komma och titta och gosa med er. Vi katter är ju supermysiga att umgås med. Så har vi faktiskt också en lugnande effekt på folk. Så det så!
  Själv tycker jag att det borde finnas nobelpris för katterna. Ett pris för att ni som varit hemlösa, ändå kan våga lita på tvåbeningar. Det är värt ett pris det med.

  SvaraRadera
 2. God idé med priset! Hoppas att det kommer många imorgon och att det är din dag! Vi håller tassar och tummar här! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Karin (som har Kia)9 december 2009 kl. 22:22

  Hej lilla Berta! Det var supermysigt att träffa dig idag på katthemmet. Du är så himla go och mysig. Jag hoppas också att din människa kommer snart men jag måste säga att det är mysigt att träffa dig när man kommer och jobbar. Du är verkligen värd att få det bästa hemmet en katt kan få. Kramar och kliande på magen från mig!

  SvaraRadera
 4. Hej Sippo. Ja, visst är det värt ett pris att vi vågar lita på människor fast vi blivit illa behandlade. Fast vi får nog fixa det där priset själva tror jag. Berta

  SvaraRadera
 5. Hej Dui ohc Deco. Det blev inte min dag idag, men blogghjälpen har sagt att vi inte ger upp. Blir det inget eget hem före jul så blir det ett efter, säger hon. Huvudsaken är ju att det blir ett bra hem. Berta

  SvaraRadera
 6. Hej Karin. Det var snällt sagt av dig. Och jag tar gärna emot mer kill på magen nästa gång vi ses. Berta

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Idag är vi lite ledsna. Jag var hos en  hudspecialist på djursjukhuset för några dagar sedan. Där fi...