söndag 11 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Nu har vi haft öppet hus.

Som vanligt är det kattungar och de katter som är "sociala" som får intresseanmälningar. Mig vill ingen ha. Undrar varför ingen förstår att jag säkert kommer bli en myskatt bara jag får komma till ett hem där jag känner mig älskad och där jag får tid på mig att vänja mig vid mina människor.

Så är det på många katthem, tyvärr. Man ser bara de katter som "säljer sig själva". Det kan inte jag. Jag har inte den förmågan. Hoppas nån vill ha mig ändå.

18 kommentarer:

 1. Åh lilla vännen, din människa kommer men ibland tar det längre tid. Det är ju viktigt att det blir rätt och vi vet ju vilka framsteg du gör.Tröstbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, jag hoppas ni har rätt.

   Radera
 2. Gumman, det finns säkert fler än min matte som vill ha dig och M. Ni är ju urgulliga ihop och han kommer lära dig att människor är ofarliga också, när rätt människa kommer förbi. Matte får inte skaffa fler katter just nu, så är det bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, jag vet att er matte inte kan ta hand om ännu fler katter, men jag drömmer om nån som hon...

   Radera
 3. Men lilla tjejen! Dina människor finns där ute och väntar på att hitta dig och M, de har bara inte kommit till katthemmet ännu. Du är ju en jamarfin tjej! Till och med vår matte lyckades ju klappa dig ett par gånger när du åt utan att bli tassad....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Busan, undrar varför de där människorna aldrig kommer? Det är ju inte svårt att hitta hit.

   Radera
 4. Jag var precis som du förut, men du skall se att en vacker dag hittar du och M en lika bra toppenmatte (eller husse) som jag gjorde, det är vi övertygade om. *nickar*
  Men precis som Dui och Deco jamar är det bättre att det tar tid och blir rätt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jam det är klart att det är bättre att det tar tid än att det blir fel.

   Radera
 5. Lilla sötnosen, visst vill någon ha dig! Vi vet massor av skyggisar som fått för-alltid-hem och blommat upp till gostroll - tänk bara på Tindra och Viska, som bor hos Sippo! Och vår Rafael, som numera ligger tätt intill gammelmattes ansikte i sängen om nätterna... för att inte tala om Sixten, som vi inte såg nostippen av det första halvåret och bara fick titta på lite försiktigt om nätterna... nu klättrar han upp i ens knä och spinner medan man gosar med honom. Du skall se att din nya matte/husse dyker upp snart!

  Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. sr Carina, jag skulle också vilja ha ett knä att klättra upp till, fast jag måste få tid att vänja mig vid mina människor först.

   Radera
 6. Om jag fick förmånen att bli matte till en kisse från katthemmet, skulle jag välja den som varit där längst och eller var mest skygg. Jag vet att det går att få en skyggis till en riktig knäkatt om man vill!! Jag har varit med om det flera gånger. Jag skulle såååå gärna ta hem dig så skulle vi ligga framför brasan å mysa. För i stort sett alla katter gillar ju värme. Jag har lämnat en bädd till Er för många år sen som det var värme i. Dom sa att den skulle va jättebra:) Men jag kan ju tyvärr inte bli din matte, jag och min kropp är ju inte överens... hur kan man va pälsdjursallergiker när man äääääälskar kissar:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, det är konstigt att man inte hittat nån bra medicin mot allergi tycker jag. Vad gör forskarna?

   Radera
 7. Hoppas ngn kan förstå hur jamans söt du är, Du fina katt <3
  Klart att ngn vill ha dig oxå, men alla har nog inte förstått att även skyggisar kan bli jamans fina mysiga katter, bara dom får känna sig för i sitt för alltid hem, och ta det lugnt i början.
  Tass tass


  SvaraRadera
  Svar
  1. M, T, S, nä, men jag förstår inte att det kan vara så svårt att förstå det.

   Radera
 8. Lilla gullefiaPauline - försök ha tålamod ett tag till fast det kan kännas jobbigt att hela tiden se när dina kompisar flyttar en efter en, snart kommer DIN/DINA människor. Nosbuffisar i mängd från oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, tänk om det blir så en dag att mina kompisar får se MIG flytta!

   Radera
 9. Det är bättre att vänta på RÄTT matte och eller husse än att det blir fel.
  Vi vet att de finns, det gäller att hitta dem
  Så upp med nosen Sötnos :)

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, blogghjälpen säger också att det finns ett hem till varje katt, men att det kan ta tid att hitta det.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...