fredag 14 januari 2011

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag är jag både väldigt nedstämd och väldigt tacksam. Jag är nedstämd för att jag läste på Wikkis blogg http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.505275
 om katten Tilda. Hon och hennes ungar fångades in häromkvällen i en lada efter att nån som matat dem en tid ringt och sagt att de behövde hjälp. De trodde först att de skulle få syn på ett gäng skyggisar, men så fort de stannade bilen kom de rusande, både Tilda och hennes två ungar. Jag tror de förstod att det här var deras enda chans till räddning!


Stackars Tilda var väldigt svårt skadad av köld. Hon ska vara på Valla Djurklinik idag, och jag kan bara hålla tassarna för att hon ska klara av att leva vidare trots sina svåra skador. Man undrar varför nån, som ändå bryr sig så mycket om katterna att man matar dem, inte agerar tidigare. Då hade läget varit betydligt ljusare.

Sen är jag samtidigt väldigt tacksam. Det kunde varit jag som var i Tildas situation om jag inte fått komma in på katthemmet. Om Tilda klarar sig ska hon få en award av mig har jag bestämt. Inte nån på en bild, utan en telepatisk award som jag skickar till henne på katters vis. Ni får vara med om ni vill, det är bara att säga till att ni vill vara med.

9 kommentarer:

 1. JAAAAAA, jag vill vara med! Hoppas också jättemycket att det ska gå bra för dem. Tänk vad hemskt att ha frusit så mycket. Jag kan inte ens föreställa mig det.
  Ja, vilken tur att du har det varmt och skönt där du är. Tack-och-lovjam att det finns katthem!

  SvaraRadera
 2. Vi vill också vara med på den awarden. Vi håller med Gustav om att vi inte ens kan föreställa oss hur hemskt det måste varit. *ryser* Så skickar vi varma tankar också.

  SvaraRadera
 3. Vi vill också vara med, Vi tycker precis som du, tänk att inte säga till tidigare men vi får vara glada att de sa något till slut. Vi håller alla tassar vi har. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Jag är mållös efter att ha sett bilderna på Mamma Tilde. Frågorna hoppar sig Varför så sent? Varför inte ta eget initiativ och ta mamma katten till veterinär.

  Bra att hon fick ett värdigt slut i alla fall och att ungarna får en ny chans. Hänger på telepatisk award!

  SvaraRadera
 5. Ps: Hur går det för Översten?

  SvaraRadera
 6. Gustav, vi är så glada att vi slipper ha det som Tilda hade det. Så borde verkligen ingen katt behöva ha det.

  SvaraRadera
 7. Sippo, självklart ska ni vara med på awarden. Den skickas nog snart.

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco, ja ibland blir man förvånad. Hon måste ju ha lidit länge stackars Tilda.

  SvaraRadera
 9. Karlavagnen, människors skäl till att inte agera kan vara många, men de uppör aldrig att förvåna. Hur kan man se en katt i så dåligt skick utan att göra NÅT? Hon blev ju inte så sjuk sista dan precis.
  Översten mår bra och bor på katthemmet tillsammans med sin bästa kompis Michael. Vi söker ett gemensamt hem till dem.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Vill berätta att de flesta av oss mår mycket bättre. Jag har ju inte varit förkyld alls, men av de s...