onsdag 19 januari 2011

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Jag har sett att ånga av er katter som redan har ett eget hem tycker mycket om vitfisk. Jag vet inte riktigt vad det är, men eftersom ni tycker det är så gott, så gör nog jag det också.

Problemet är ju att här på katthemmet får vi inte välja mat så ofta. Vi får äta det vi får. Det smakar gott det också. Huvudsaken att man är mätt i magen och slipper gå hungrig.

En del människor tror att det är väldigt synd om mig. Det är helt klart att jag gärna skulle vilja ha ett eget hem med en eller flera egna människor, men jag tillhör inte de katter som vantrivs här. Jag finner mig ganska bra tillrätta vart jag än kommer. Blogghjälpen säger att det är bra, för det betyder att jag kommer finna mig tillrätta i mitt nya hem också, när jag får ett sånt en dag.

16 kommentarer:

 1. Vi har aldrig varit på ett katthem, i alla fall inte sådant som du bor i.

  Finns det missar där som inte trivs?
  Nosbuffa dem ifrån oss i så fall. :-)

  SvaraRadera
 2. Jag tror säkert att du har det bra där, med snälla människor som ger dig mat och städar lådan. Och så har du till och med fått ett fönster! Där är alla snälla mot dig, och du har det varmt och skönt. Det bästa blir när du får egna människor, men det här är det näst bästa i alla fall. Jag är glad att du är nöjd!

  SvaraRadera
 3. Det finns många saker att prova när du får ditt eget hemma. Men som du jamar det är gott att vara mätt och så får ni ju lite godis ibland också. Och att ha tak över huvudet och någon som klappar om en det är inte dumt det heller. Snart kommer din människa ska du se. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Skönt att du inte vantrivs på katthemmet. Det skulle ju verkligen vara tråkigt. Men vi håller tassarna för att du får en egen människa i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Man skulle nog behöva koka en rejäl kastrull fisk om det skulle mätta hela katthemmet. Fast vi tror bestämt att du får prova fisk så småningom, när du flyttat till ditt eget hem. Händer det något spännande utanför ditt fönster? Hoppas att det flyger förbi lite fjäderkotletter lite då och då. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Ps från Stationskatterna:
  Förresten, matte googlade på försäkringsfadder+katthem och fick upp KKS (Kattkommando Syd):

  http://www.kks.nu/forsakringsfadder/katter_forsakring.html

  Men om det är något specialsamarbete med Agria kan matte förstås inte uttala sig om. Det var bara en tanke, och vi vill förstås inte skapa merarbete för er på katthemmet. Går det att genomföra är det nog bra, men bara det inte leder till för mycket administrativt arbete. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Synd att ni inte får smaka vitfisk, men jag måste faktiskt jama att jag verkar vara en av de få som inte gillar det. Fast jag äter ju ingenting annat än torrisar, oavsett vad det är... Visst är det bra på katthemmet! Man har det riktigt bra där, men det går faktiskt inte upp mot ett riktigt hem med en egen människa att uppfostra. Jag hoppas så innerligt att du också får uppleva det snart! Det är alla katter värda!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Ett litet ps från mig också:
  Det lät jätteintressant med försäkringsfadder som Stationskatterna jamade om! Det hade gärna matte varit med och betalat till!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 9. Vill du höra något konstigt. För mycket fisk är inte bra för oss katter heller, trots att det är så gott. Det finns tungmetaller i fisk som inte är bra och mycket rå fisk till katten kan ge b-vitaminbrist.

  Mätt och varma tassar är det viktigaste för alla tror jag. Lite vitfisk och Dentisar är guldkanten men inte nödvändigt.

  Du skall få se att du får guldkant när du flyttat till din egna människa.

  Nosgos

  SvaraRadera
 10. Max och Måns, det finns alltid kissar som inte anpassar sig så bra till att bo på ett katthem. Fast i regel går det bra.

  SvaraRadera
 11. Gustav, det är klart att jag vill ha egna människor och många fler fönster att titta ut genom. Men det kommer nog så småningom.

  SvaraRadera
 12. Dui och Deco, jag tycker det är jättebra att ha nånstans att bo och få mat. Och så ser jag fram emot att få ett eget hem så småningom.

  SvaraRadera
 13. Sippo, det blir ju inget kul alls om man går och vantrivs. Vi katter anpassar oss ju till många situationer.

  SvaraRadera
 14. Findus, Isak och Rasmus, jag ska be blogghjälpen ta med en stor gryta och massor av vitfisk nån dag. Sen ska jag be blogghjälpen titta på KKS hemsida. Det verkar intressant med den där försäkringen.

  SvaraRadera
 15. Alice, jaså du tycker inte om vitfisk? Då kanske inte jag heller gör det, och då gör det ju inte så mycket att vi inte får det här. Jag och blogghjälpen ska titta på de där försäkringarna, så får vi se om det är nåt för oss.

  SvaraRadera
 16. Nea, tungmetaller låter inget gott. Fyjam, det får fiskarna behålla själva. Fast Dentisar tycker jag om!

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...