måndag 24 januari 2011

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har det varit lugna gatan här på katthemmet. Eller, inte utanför katthemmet förresten. Där har det åkt stora grejer som dundrat som bara den och så har de flyttat en massa snö hit och dit. Men de ska inte tro att de inte varit observerade! Undertecknad katt har hela tiden hållit ett vakande öga på dem och pekat med tassen så de vet vart de skulle tippa all snö. Tur var väl det, annars hade de väl lagt allt precis framför dörren så ingen kommit in på katthemmet.


Sen har jag just kommit på att vi katter borde anordna en Guldkattegala. Där skulle alla hemlösa katter få en chans att visa sig och vad de kan. Det ska finnas TV-kameror och tidningskameror överallt och det ska blixtra överallt så vi exponeras i alla medier. Tvåbeningarna ska få rösta på oss och sen ska vi få toppenhem allihop. Fast det måste jag fundera lite till på hur det ska gå till. Men alla som har tips är välkomna med dem.

16 kommentarer:

 1. Din hjälp angående snötippning skulle behövas här med. Du har inte funderat på att resa runt som snö-planerare kanske? En Guldkattegala låter som en fin idé. Fast som vanligt fattar väl inte människorna vilken fin idé det är.

  SvaraRadera
 2. Hej Nikita
  Har du fått mitt paket ännu?!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 3. Guldkattegala låter som en lysande ide! Matte hälsar att det kommer bara en halv slant mot vad det brukar nu i 2 mån, för hon måste betala dubbla hyror ett tag. Tvåbeningar har konstiga regler tycker jag, varför skall man betala när man har flyttat? Märkligt... Nu är det bara en vecka kvar och det skall bli jättespännande, men min kompis Wilma är jätteorolig för hon gillar inte alls förändringar. Vi håller tassarna hårt för att du också skall få flytta snart, till en alldeles egen tvåbening!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Ååå, då borde du vara snö-konsult, precis som Sippo jamar. I kommunen där matte jobbar så plogar de upp snön på trottoarerna, och andra olämpliga ställen. Folk går ute på vägen, och det är farligt! De borde betala dig jättemycket om du kommer och pekar med tassen så att det blir rätt gjort. Guldkattegalan skulle vi absolut följa på TV. Både matte och vi skulle ringa och rösta, på er allihop förstås. Om man får? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Jag tror absolut på någon form av guldkattegala, bara man hittade den rätta tvåbeningen att dra igång det. Och så fick det förstås inte bli som på vanliga galor att bara EN vinner pris, utan här måste ALLA i varje kattegori vinna. Man skulle bara känna någon på teve, någon med MAKT...

  SvaraRadera
 6. Spännande när det händer saker utanför fönstret. Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Jamar som övriga missevänner, om att det där mad guldkattegala vore toppen, tassen upp, Nikita, mjau
  Bara man hittar rät människa som sagt.

  Vi har jamat med matte och sagt så här:
  OM vi ändå hade haft plats här hemma, så hade du gärna fått komma till oss, för du är ju så fin Nikita, men vi hoppas och håller fortfarande tassarna högt för att din människa ska komma snart.

  Tassekram till dig och övriga missar där på katthemmet.
  Vi tänker på er.

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 8. Det sprudlar ju goda idéer ur dig! Först försäkringen och nu Guldkattegalan som kan bli en stor grej och ge alla katter den stjärnglans och status de förtjänar.
  Och det som är så fantasstiskt är att du dessutom är en handlingens katt som går ut och pekar med hela tassen när snöhögarna hotar att hindra våra hemlösa anhöriga att komma in i värmen.
  Du är en riktig hederskatt!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 9. Sippo, du vet ju hur vi katter tycker om att resa runt. Däremot kan man få telepatisk rådgivning av mig angående snöskottning. Mot erästtning i dentisar förstås.

  SvaraRadera
 10. Wikki, jag fick besked på förmiddagen idag att en av våra snälla människor här varit och hämtat ett paket från dig på posten. Blogghjälpen öppnar det nog på torsdag. Ska rapporter omd det då.

  SvaraRadera
 11. Alice, vi är så tacksamma att ni ger oss nåt alls. Klart att man måste dra ner lite på kostnaderna om man har dubbla hyror att betala. Hoppas flytten går bra och att Wilma märker att hon får det ÄNNU bättre i nya hemmet. Grattis till er alla.

  SvaraRadera
 12. Findus, Isak och Rasmus, det är klart att det är farligt att ha massa snö på trottoaren. Mitt råd som snö-konsult är att de tar bort snön helt och hållet! (Det här rådet bjuder jag på).

  SvaraRadera
 13. Gustav, jag tycker vi alla katter måste leta bland våra vänner och bekanta efter nån med MAKT, så vi kan starta en Guldkattegala. Och självklart skulle ALLA vinna på den galan.

  SvaraRadera
 14. Dui och Deco, ja ni vet ju hur det brukar se ut. Det finns mycket att iaktta där ute.

  SvaraRadera
 15. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, det är viktigt att hitta rätt människa här i livet. Men vi får hjälpas åt att leta efter nån som kan hjälpa oss med en Guldkattegala.

  SvaraRadera
 16. Frasse, man får ju mycket tid här på katthemmet till att tänka ut kluriga saker. Och sen är det ju viktigt att man ser till att människor gör som man vill. Önskar bara att jag kom på ett bra sätt att göra så att några människor förstod att jag vill ta hand om dem...

  SvaraRadera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...