onsdag 14 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Häromdagen var det en tvåbening som kom fram till blogghjälpen och sa att hon hade hört att hon jobbade med hemlösa katter. Det stämmer, sa blogghjälpen.  Då sa den här personen att hon inte kunde förstå att man jobbade med katter när det fanns så många människor som hade det svårt.

Då sa blogghjälpen att hon hade valt att försöka hjälpa katter. Andra kan göra andra val och det har jag inga synpunkter på, sa hon. Då sa den andra människan att det kostar ju massor med pengar. Pengar som skulle kunna komma människor till del istället.


Visst,sa blogghjälpen, men jag tycker om katter och jag har valt att hjälpa dem. Då sa den andra människan tycker du inte om människor då? Jo, sa blogghjälpen, jag tycker om många människor, men jag anser att en människa nästan alltid har ett val. Det har inte en hemlös katt eller en katt som blir misshandlad. Förresten, sa blogghjälpen, på vilket sätt hjälper du människor du tycker far illa? Arbetar du ideellt, ger du regelbundet pengar till dem, eller hur gör du?

Då skruvade den här tvåbeningen på sig och sa att hon inte haft tid att engagera sig ännu. Men skulle hon göra det så skulle hon stödja människor! Men, sa blogghjälpen, du har ju ett bra jobb. Kan du inte skänka lite pengar till nån organisation? Ja, jo det kanske hon skulle kunna tänka sig...

När blogghjälpen gick därifrån tänkte hon att det är märkligt att så många har så starka åsikter om vad andra ska göra. Men att göra nåt själv - näää

Blogghjälpen och jag tycker att på den här jorden måste målsättningen vara att både människor och djur ska ha det bra. Det behövs hjälp både för djur och människor som far illa. Och kanske kan man hjälpa människor genom att hjälpa djur? De flesta människor tror vi mår bra av att djuren också har det bra.

36 kommentarer:

 1. Vi tycker att blogghjälpen har valt helt rätt. Och vi håller fullständigt med om allt hon sa till den andra människan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, för en gångs skull håller även jag med blogghjälpen förbehållslöst.

   Radera
 2. Vi tycker blogghjälpen verkar vara en väldigt klok människa.
  NosBuff!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolfart, joo, men nu ska vi inte överdriva...

   Radera
 3. Blogghjälpen är en toppenfin människa, hon hjälper er, dessutom har hon svar på tal till personen som "bara" hade synpunkter utan att göra nåt själv för någon!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, OK fick jag bara lite pli på henne när det gäller godis så kan jag kanske hålla med.

   Radera
 4. Jag tycker att blogghjälpen svarade väldigt klokt och sansat. Men jag tror att det är svårt att påverka såna människor, de är så inne i sitt eget tänk. Och helt säkert var det ingen djurälskare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det var säkert ingen djurälskare och frågan är om det var nån större människoälskare. Tycker det mer verkar som om vederbörande bara tyckte att alla skulle tycka och tänka som hon.

   Radera
 5. Bra svarat!!! Jag blir så less på dessa kritiserande människorna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karlavagnen, visst är de tröttsamma?

   Radera
 6. Åhh finis! Jag tycker att blogghjälpen jamade alldeles rätt och klokt gentemot den dära tvåbeningen. Mamma jamar att hon också får försvara varför hon hjälper katter och lägger 'såå mycket' tid, pengar och kraft på att hjälpa oss överleva istället för att ge det till tvåbeningar, det finns alldeles för många som tycker att vi inte ska få hjälpen som hon vill vara delaktig i att ge. Jag förstår mig då rakt inte på såna tvåbeningar. Vi är juh också värdefulla sådetså! Nosbuffar och Gos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rebellen, jag tycker inte att nån har med att göra om man väljer att hjälpa djur eller människor. Det är upp till var och en hur man väljer.

   Radera
 7. Vi håller med blogghjälpen! Det finns massor av tvåbeningar i världen, så uppgifterna räcker nog till var och en av dem... och varför bli irriterad på vad andra gör, när man inte gör något själv? Vår matte brukar säga att en magisk sak med att hjälpa andra är att det i slutänden är man själv som blir hjälpt... för man lär sig så mycket viktigt av att finnas till för andra. Och att hjälpa katter tvingar tvåbeningen att se världen ur en annan synvinkel än sin egen, vilket bara är nyttigt, tycker hon. Och vi.

  Tass från Imma, abbemissa.

  PS. Philemon har kalas i morgon när han fyller 2 år. Ni kommer väl? DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imma, det ena behöver inte förskjuta det andra. Jag tror att många tvåbeningar mår bra av att hjälpa djur. Och er matte jamar så klokt - om man hjälper andra blir man själv hjälpt. Nu måste jag skynda på med dagens blogginlägg och sen kasta mig i kattlimon till Philemon!

   Radera
 8. Hejja blogghjälpen :-D
  Bra att hon gav svar på tal till den där människan. Förstår inte varför det stör en del människor att en del av oss väljer att hjälpa djuren. Som sagt djur har väll precis lika stor rätt att leva och må bra på vår jord. Sen som blogghjälpen säger så är det ju ingen katt som väljer att bli hemlös eller misshandlad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, precis, Ingen katt vill bli illa behandlad. De som väljer att hjälpa katter har all rätt i världen att göra det.

   Radera
 9. Så klokt Blogghjälpen svarade människan som ifrågasatte! Hoppas att h*n tog in något av vad Blogghjälpen sa...

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Linnese, vi hoppas också - men tvivlar!

   Radera
 10. Jamarbra svarat av blogghjälpen! Tänk att andra ofta skall ha så mycket att säga om andras pengar, de borde göra något vettigt av sina egna istället. Matte brukar resonera som så att det finns så många fler som hjälper andra tvåbeningar, men alldeles för få som hjälper katter. Dessutom är utsatta katter så otroligt försvarslösa. Många tvåbeningar kan faktiskt söka hjälp själva.
  Sen tycker hon och vi också att man i allra högsta grad hjälper människor lika mycket när man hjälper katter, för att en hemlös katt som får ett hem skänker så mycket glädje till sin nya husse/matte. Matte säger att det finns inget i hela världen som gör henne lika glad som vi fyra gör henne.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. alice, ja vi katter är totalt utlämnade. Och visst skänker en hemlös katt väldigt glädje åt den som får ta hand om den. Jag förstår precis vad er matte menar.

   Radera
 11. Vi håller med Blogghjälpen, vad bra hon svarade! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ibland måste man få marker varför man gör de val man gör.

   Radera
 12. Sambo och Roxy14 mars 2012 21:22

  opppppppppppppppppp0iiii89 (Sambos kommentar!!)
  Vilken klok blogghjälp du har Ninja!
  Hoppas du är stolt över henne?!
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sambo & Roxy, njaaa, lite stolt kanske. Fast det finns ju en del som borde ändras på i hennes beteende som ni vet...

   Radera
 13. Det e ju lättare att ha åsikter och lufta munnen än att verkligen göra något. Såna där finns det gott om, som har åsikter om allt. Bra svarat av blogghjälpen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, visst är det tröttsamt med alla som vet precis hur andra ska göra, men som inte gör nåt vettigt själva?

   Radera
 14. Hrm - det sägs att man gärna kritiserar sådant hos andra som man är missnöjd med hos sig själv. Kanske denna tvåbening egentligen själv hade önskat att hon gjort något konkret gott för någon annan - men saknat driv att genomföra det? Kanske rentav hade ett gnagande samvete?
  Nåja, jag ska inte leka amatörpsykolog.
  Det sägs att "det är tanken som räknas" - men det håller jag inte med om. Det är att agera som räknas! Det är enkelt att skänka pengar (det gör jag gärna själv :-)) och jag vill framför allt ge all heder åt de som skänker sin tid på högre ändamål - att hjälpa miljön eller de som har två ben eller fler. Tid är det mest värdefulla vi har - så hatten av för er!
  Vänliga hälsningar Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Charlotte, det ligger nog en hel del i vad du säger. Och jag håller också med om att det inte bara är tanken som räknas. Men det låter bra att säga så och kanske får en del bättre samvete av det? Tid är pengar - så är det. Fast på katthemmen behövs både och.

   Radera
 15. Blogghjälpen är en bra blogghjälp! En förståndig blogghjälp!! Fast hon borde sprutat med blomsprutan på den knasiga människan...
  nosgos å onsdagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maurice & Kajsa, jag tycker hon skulle haft med sig en hel högtrycksspruta!

   Radera
 16. Och vi gissar att den andra personen tycker att blogghjälpen är en ÄNNU "underligare" person efter samtalet. Tänka sig, ifrågasätta den andra personen sååå kloka och genomtänkta åsikter? Och att ha fräckheten att antyda att den personen kanske borde göra något själv i stället för att klaga på andra?

  Bra svarat, blogghjälpen. Vi håller med dig! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Findus, Isak och Rasmus, den andra personen tycker säkert att blogghjälpen är jättekonstig, fast det får hon gärna tycka. Särskilt som hon säkert menar att hon var jättefräck som antydde att hon kunde göra nåt själv.

   Radera
 17. Min matte är också väldigt irriterad på alla som bara pratar och inte gör något. Det är så lätt att prata om "alla som har det svårt", "de svaga" och så vidare - men när man sedan träffar på någon sådan i verkliga livet så gör man oftast ingenting. Tomma tunnor skramlar mest, man blir snart fyllblodscyniker, suckar matte. Hon håller också med blogghjälpen om att åtminstone "i-landsmänniskorna" har ett val.
  Fortsätt hjälpa katterna, ni gör ett fantastiskt jobb!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla & Frasse, jag har jamat med blogghjälpen och hon har lovar fortsätta hjälpa oss. Och det göra många, många andra också som tur är.

   Radera
 18. Alltsåjam, vi katter kan inte hjälpa varandra på samma sätt som dom där tvåbeningarna kan. Dom kan alltid hjälpa varandra med olika saker, om dom är sjuka eller så och ta dom till olika vårdställen, om det skulle behövas, men kan vi djur det, NEJ, vi lider i det tysta tills vi blir helt dåliga och kanske dör :(:( *GRÅTER*
  Så vi tycker det är jamars bra att det finns tvåbeningar som hjälper oss katter överhuvud taget.

  Ni gör ett fantastiskt jobb alla ni som jobbar på katthemmen, Tassarna upp!

  Matte håller med

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S ni jamar helt rätt. Vi kan inte skaffa mat på samma sätt som en tvåbening. Blir vi sjuka när vi är hemlösa är vi väldigt illa ute. Er matte gör ju ett fantastiskt jobb med er, liksom många andra snälla kattmänniskor gör.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet är ju jag och alla katter här på katthemmet, väldigt engagerade i att det ska bli lag p...