torsdag 6 januari 2011

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Hade ni en aning om hur komplicerat det är att vara filmstjärna? Det hade inte jag.


Jag skulle just börja förhandla med blogghjälpen om mina villkor, när hon plötsligt började berätta för mig vad som förväntades av MIG när jag blivit kändis. Det var många saker som jag måste ta mig en riktig funderare på innan jan tassar under nåt avtal

De flesta av mina villkor tyckte blogghjälpen var OK. Hon sa att enda problemet egentligen var att hitta rätt människor som jag skulle ta hand om och bo hos. Det hade jag förutsett, så det var ingen större överraskning. Men sen…

Hon sa att jag måste vara beredd på att:

Åka omkring i limåsin och vinka med tassen genom fönstret (limåsin är visst nån form av brummis)

Jag måste vara beredd på att uppträda på galor (galet vet jag vad det är men galor?)

Jag måste vara beredd på att ge intervjuer och sitta i olika TV-soffor

Jag skulle inte kunna röra mig fritt ute utan risk för att bli fotograferad

Jag kanske skulle behöva sminka mig (usch!).

Så där fortsatte det. Nu vet jag inte om jag vill bli filmstjärna längre. Blogghjälpen och jag ska tala igen om det här när jag funderat klart. Jag meddelar så klart mitt beslut till mina bloggkompisar först av alla.

10 kommentarer:

 1. Måste nog jama instämmande med dig, det där lät ju inte alls lika roligt längre. Åka brummis? uschjam! Och att bli blixtrad hela tiden låter inget vidare heller. Tv-soffa vet jag inte vad det är, men vanliga soffor är ju mysiga. Det där med galor lät mystiskt.
  Du får nog fundera ett tag till på det där med filmstjärna.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Men det var det värstaste, måste man göra såna underliga saker om man är filmstjärna? Förstår att du börjar tveka. Åka omkring och vifta med tassen i fönstret på en brummis, har sällan hört något så förnedrande! Sminka sig? Du är väl perfekt som du är? Undrar just om det finns några människor som vill ha en katt som deltar i såna konstiga saker? Du får nog tänka till rejält! Kanske kan du få vissa saker ändå?

  SvaraRadera
 3. Hm, det verkar ju finnas en viss baksida med kändisskapet. Jag tycker ju då inte att du behöver smink, du är så söt ändå.'

  Att åka runt i en limåsin verkar ju lite fånigt. Men å andra sidan så kanske folk lyssnar på en katt som åker limåsin å då kan du ju jama för oss andra katter och kräva större status.

  SvaraRadera
 4. Smink, vad är det för ngt?
  Du är ju så vacker ändå, så du behöver inte ha ngt sådant på dig.
  Det där med att åka runt och vinka med tassen verkar lurigt?
  Du dår jama vidare när du tänkt klart, Nikita.

  Tassekram på dig
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 5. Det var en lista på märkliga saker, och särskilt roliga lät de inte heller. Fundera lite till på saken. Fast några av dina krav borde du få igenom, för du har ju faktiskt redan filmat en snutt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Alice, jag har nog bestämt att jag måste fundera lite till på filmstjärnejobbet.

  SvaraRadera
 7. Gustav, jag ska jobba på att få igenom mina krav utan att bli filmstjärna. Det är så många delar av det jobbet som jag inte gillar.

  SvaraRadera
 8. Sippo, det vore ju en idé om jag kunde hjälpa andra katter med att åka limåsin, men tänk om ingen lyssnar ändå? Då har jag ju åkt förgäves.

  SvaraRadera
 9. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, visst ska jag jama vidare när jag tänkt klart. Det här är inget lätt beslut.

  SvaraRadera
 10. FIndus, Isak och Rasmus, ni har alldeles rätt i att jag ska ha ersättning för den film jag redan gjort. Det har jag inte tänkt på!

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...