lördag 22 januari 2011

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har jag jobbat med ett försäkringsförslag hela dagen. Det verkar som om många tycker det är ett angeläget ärende jag tagit upp. Min kattförsäkring är tänkt att fungera ungefär så här:


Jag ringer till direktörn för försäkringsbolaget. Då säger han: vem är det? Då svara jag: Det är Nikita. Då säger direktörn: men hej Nikita. Hur mår du? Då säger jag till exempel: jag har ont i magen. Då säger direktörn: men lilla vän, hur kommer det sig? Då svarar jag: jag tror jag fått för lite godis och att det är därför jag har ont.

Då ropar direktörn till en ambulansförare: ta med dig en vårdare och åk till Nikita genast. Hon har ont i magen och misstänker att det beror på att hon fått för lite godis. Ta med er ordentligt med godis innan ni åker!

Sen svarar han mig att jag ska ta det lugnt och att en ambulans är på väg.

Ambulansen ska givetvis inte hämta mig. Jag vill inte åka ambulans, utan den används bara för att det ska gå undan i trafiken så den snabbt ska komma fram till mig.

Jag funderar vidare på försäkringar som kan användas även om man har ont i svansen, benet, huvet, öronen eller nån annanstans, men tanken är att det ska fungera på liknande sätt.

8 kommentarer:

 1. Du är så klurig! Det som behövs är utbildning i jamiska så det inte blir några missförstånd! Hoppas att ni får lite extra godis ikväll. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Vilken bra idé. För godisbrist är ju allvarliga saker. *nickar ivrigt* Men givetvis tycker vi att alla djur borde få en djurambulans om de har ont nånstans.

  SvaraRadera
 3. Jag är så glad att du sätter tassen på detta allvarliga problem. Det är just sådana nytänkande kattreprenörer som du som behövs i vår värld!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 4. Toppenbra försäkringsförslag du har jobbat fram. Nog vore det bra om en ambulans kunde rycka ut med det som behöver åtgärdas! Och som Sippo jamar, ibland kanske vi till och med måste åka djurambulans, och då är det bra att de finns. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Dui och Deco, visst behövs utbildning i jamiska, men jag börjar misstänka att det är för svårt språk för tvåbeningar? Deras hjärnor räcker inte till verkar det som.

  SvaraRadera
 6. Sippo, en djurabmulans borde vara en kattlig rättighet. Jag tror vi måste börja ställa krav på tvåbeningarna.

  SvaraRadera
 7. Frasse, när ingen tänker åt oss måste vi ta saker och ting i egna tassar! Annars blir det aldrig nåt vettigt gjort.

  SvaraRadera
 8. Findus, Isak och Rasmus, fast jag vill ju helst att djurambulansen kommer till oss. Vi katter vill ju inte så gärna åka brummisar.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...