måndag 10 januari 2011

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Det är inte så ofta jag blir riktigt arg, men idag har jag varit så arg och ledsen så jag har stampat med tassen i golvet flera gånger. Ni ska få höra varför.


Det ringer ju ofta människor hit till katthemmet och berättar att de hittat katter både här och där som de vill ska få komma tillkatthemmet. Ofta har folk tröttnat på katten (hur man nu kan tröttna på en kompis), ibland har de fått allergi i familjen eller ändrade familjeförhållanden. Eftersom det är så många som behöver hjälp blir ju katthemmet överfulla och kan inte ta emot alla som behöver komma in.

Idag ringde en människa som hittat en katt i sin port. Sånt har ju hänt förr, men vet ni vad nån hade gjort med katten? Jo, stoppat in den i en axelremsväska och dragit för blixtlåset!

Jag jamar bara: HUR KAN MAN?

16 kommentarer:

 1. Det är förfärligt att sånt kan hända. Värst är ju att även som dummisen åker fast, så händer ju inget eftersom vi katter bara räknas som egendom. *slokar med morrisarna* Men varje gång jag hör sånt här, så är jag glad över det hem jag har och tackar Skaparkatten för att mina vänner också har egna hem. Även om det råkar vara ett katthem.

  SvaraRadera
 2. Fy &%¤&&//%"#¤ så gement. Tur att kissen blev hittad i alla fall. Vi förstår verkligen inte hur man kan göra så mot sin familjemedlem. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Stackars lille katten, hoppas den inte fick vara instängd där så länge. Det är verkligen totalt obegripligt hur man kan göra så mot något djur. Om man ska vara riktigt, riktigt snäll kan man tro att den som drog igen blixtlåset gjorde det för att katten inte skulle bli överkörd på gatan. Man kan ju alltid hoppas att det fanns någon form av omtanke i eländet.

  SvaraRadera
 4. Fy för att sitta instängd på det viset. Hoppas att kissen hittades fort! Det är så konstigt att folk bara kan lämna sina fina kissemissar på det där viset! Aldrig skulle vi få för oss att bete oss lika tokigt som människorna. Lämna matte/husse instängd utan mat, vatten eller toa under kanske flera dagar. *skakar på huvudet* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Fyjam så en del beter sig! *frääääs* Man undrar verkligen hur en del tvåbeningar tänker ibland, fast det är väl det dem inte gör... *slokar med morrhåren* Skönt att missen hittades ialla fall!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Vi sitter här med öppna munnar i ren chock!
  Finns det ingen skam här på planeten?
  Men än är den sista idioten inte född, som husse brukar säga. :-(
  Vad hände med missen sedan?

  SvaraRadera
 7. MEN vad är det du jamar om Nikita, FY stackars kisse som blev inlåst i en väska, GRRRR
  Tur iaf att kissen blev upptäckt.
  Man undrar hur tvåbeningar tänker, *GRÅTER*
  *SUCK*
  Jamar som Max och Måns
  finns det ingen skam här på denna planet????
  *FUNDERAR*

  Tassekram på dig du fina Nikita.

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 8. Nej! Så FÅR man inte göra med en liten katt. Aldrig någonsin! Förstår att du blev arg och ledsen. Tänk att man kan vara så grymma. :(

  SvaraRadera
 9. Sippo, du har så rätt. Och vi katter som har ett hem, även om det är ett katthem, kan vara glada att vi haft tur.

  SvaraRadera
 10. Dui och Deco, Fy &%¤&&//%"#¤ är precis ordet!

  SvaraRadera
 11. Gustav, ja det känns ju bättre om man tänker så. Hoppas det var så, men det ursäktar ju inte beteendet.

  SvaraRadera
 12. Findus, Isak och Rasmus, nej vi behandlar verkligen inte våra människor så illa som en del människor behandlar oss. Men det finns ju många snälla människor också, som tur är.

  SvaraRadera
 13. Alice, alla verkar inte vara utrustade med nåt att tänka och känna med. Det måste vara ett ganska torftigt liv de lever.

  SvaraRadera
 14. Max & Måns, tyvärr har du nog rätt. Det fylls på med tokar hela tiden. Jag tror att den som hittade kissen kunde ha den kvar några dagar. Vi jobbar febrilt på att kunna ta hand om den på nåt sätt.

  SvaraRadera
 15. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, en del verkar varken ha skam eller medkänsla i kroppen. Synd att så många katter råkar ut för dem.

  SvaraRadera
 16. Nea, nej man för verkligen inte göra så. Det finns ALLTID bättre lösningar än så här. Kanske inte på dagen, men lite framförhållning måste man väl ha?

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Vi börjar vänja oss lite långsamt vid att vara tillbaka på katthemmet. Vi gillar inte att visa oss...