torsdag 30 september 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.


Så har det varit öppet hus igen. Det kom några besökare men inte så många. Framför allt kom det ingen som var intresserad av mig.

Blogghjälpen kom i alla fall in i buren med godis idag. Visserligen var det godis som jag inte tyckte om, men alla mina kompisar tyckte det var gott. De har lite underlig smak. Blogghjälpen hade i alla fall vett att gå och hämta annat godis som jag tyckte om, så vi blev nöjda allihop.

Sen är det 2 människor som lämnat tillbaka sina katter idag. Båda har haft dem ganska länge, men tycker tydligen inte de motsvarar deras förväntningar.  Blogghjälpen blir alltid väldigt besviken och ledsen när det händer. Det är jättesynd om katterna, fast ofta säger människor som lämnar tillbaka sina katter att det är synd om DEM.

Nu ska jag snart sova. Även om man inte blir tingad på öppet hus, så är det jobbigt med människor som tittar på en. Fast en vacker dag är det nog MIN människa som tittar på MIG!

22 kommentarer:

 1. Din människa kommer snart ska du se! Dumma människor som lämnar sina katter så där, men vi få vara glada att de kommer till katthemmet och inte slänger ut dem.Vi håller tassarna för att du och många av dina kompisars människor kommer på nästa öppet hus. Kli på magen från matte. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Lilla gumman, du blir snart tingad så mysig och vacker som du är!

  SvaraRadera
 3. Instämmer med Dui & Deco

  Håller alla tassarna för att dina människor snart kommer.

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Vadå! - inte motsvarar deras förhoppningar! Hur i hela helgoland kan man säga så? Tvåbeningarna kanske inte heller motsvarar KATTERNAS FÖRVÄNTNINGAR heller, men inte lämnar katterna tillbaka dem till någon!!! Katterna får anpassa sig till tvåbeningarna, minsann! Sådana som gör så blir väl "portade" för att få ta hand om nya katter - hoppas jag.

  SvaraRadera
 5. MEN i hundan vaddå säger du, Nikita, inte motsvarar deras förväntan, vad i hela fridens dar säger dom, GRRRRRR
  varför skaffade dom då katt????
  *Förgrymmade människor GRRRRRR*
  Så gör man för tusan inte,FY på dom där människorna, *SUCK*
  Sådana ska inte ha katter överhuvud taget.
  Säger som Gammelmatte:
  Tvåbeningarna kanske inte heller motsvarar KATTERNAS FÖRVÄNTNINGAR???
  Stackars katter säger vi alla här, även matte.
  ARG blir man när man hör ngt sådant.

  Jasså det var ingen som var intresserad av dig denna gång heller, HM konstigt, du som är så stilig, Nikita, Tass på dig.
  Dina människor kommer alldeles säkert snart dom oxå, framöver, det håller vi tass på.

  Tassen till dig, Nikita!

  Mimmi
  Chicko
  Tazan
  Sessan

  SvaraRadera
 6. Men fy vilka otäcka människor! *frääääs*
  Lämnar de bort sina barn också om de inte motsvarar deras förväntningar?
  Du skall se Nikita att du kommer få bra människor snart.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Vilka konstiga människor det finns, de ska helt enkelt aldrig bo tillsammans med en katt när de inte fattar vilken förmån de får. Klart att man blir jätteledsen när de lämnas tillbaka, men bättre det än att katterna stängs ute eller far illa på annat sätt hos människorna.
  Hoppas verkligen att när DINA människor kommer, att de är SNÄLLA!

  SvaraRadera
 8. håller med de som talat innan!
  Det är ju därför vi älskar katter, för att de inte är så dumsnälla som skällisarna! Och att man inte vet hur dagen ska bli.
  Var det dummaste vi hört på länge!

  Nosbuff!

  SvaraRadera
 9. Håll ut vännen. En dag kommer dina människor ska du se. Usch så sorgligt att två av dina kompisar blev återlämnade. Vilka tokiga människor som gör på det sättet. Man blir ju så ledsen.

  SvaraRadera
 10. Så tråkigt att två katter fick komma tillbaka till katthemmet. Ibland kan det förstås vara enda utvägen, om det t.ex. gäller katter som inte går ihop med katter som redan bor där, allvarlig sjukdom (hos människorna) eller liknande. Fast här tycker matte det låter lite som om människorna tröttnat. Låter konstigt, tycker vi alla. Det är klart att man blir ledsen och besviken på att människor uppför sig så. Människor som vill adoptera en kisse får ju genomgå en slags "kontroll" bl.a. genom hembesök. Ibland kan det ändå bli lite tokigt, men det måste vara svårt att veta det från början. Och tänk så många gånger det blir rätt! Vi har fått läsa så många fina historier om kissar som hamnat i toppenhem, och det värmer i hjärtat. Vi tror absolut att dina människor kommer snart och att de är är jättesnälla! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. Dui och Deco tack för kliet på magen. Det tycker jag om. JAg tycker det borde vara jättehårda straff på att slänga ut sin katt. Dumma dom som gör så *hytter med tassen*

  SvaraRadera
 12. Jag begriper inte folk som lämnar tillbaka en katt som de adopterat. Okay det finns säkert olika legitima anledningar, men tänker man inte efter före? När jag flyttar hem igen så ska jag kontakta något vettigt katthem och se om jag finner en kompanjon till min ursnälle katt som då lär vara lite till åren komna (om så där 16 år alltså).

  SvaraRadera
 13. Xantippa, tycker du verkligen att jag är vacker? Hoppas min människa snart kommer och upptäcker det också.

  SvaraRadera
 14. Nea theCat, bra att du håller tassarna för mig. Det behövs.

  SvaraRadera
 15. Gammelmatte Gitte, visst är det konstigt att det bara är tvåbeningar som ska bestämma hur det ska vara. Så är det ju inte hemma hos er. Men du kan ge dig på att ingen katt kommer att lämnas till det hemmet härifrån. Vi tycker alldeles för mycket om våra katter för att göra så.

  SvaraRadera
 16. Mimmi
  Chicko
  Tazan
  Sessan, visst är de jättedumma som gör så? Blogghjälpen säger att det är bättre att vänta på rätt människa än att få flytta snabbt och tvingas komma tillbaka.

  SvaraRadera
 17. *Alice, jag vet inte hur de gör med sina barn om de inte motsvarar deras förväntningar. Men jag skulle inte vilja vara vare sig katt eller barn i de familjerna.

  SvaraRadera
 18. Gustav, blogghjälpen säger att vi försöker vara jättenoga när vi väljer hem till katterna på Södertälje Katthem, men ibland blir det fel ändå. Hon säger att vi ska göra allt för att alla katter ska få BRA hem.

  SvaraRadera
 19. Max och Måns, det är nästan synd om de människor som inte förstår att uppskatta en katt. En del av oss behöver ju mycket gos och kärlek innan vi vågar lita på en människa. Man ska inte ha katt om man inte fattar det tycker jag.

  SvaraRadera
 20. Sippo, visst bli man ledsen när människor lämnar tillbaka katter bara för att de inte är som de förväntat sig. Det verkar som om de tror att det är en sko som ska reklameras som man bara kan byta ut mot en ny.

  SvaraRadera
 21. Findus, Isak och Rasmus, det går ju inte att förutse precis hur en människa är. Lika lite som det går att förutse hur en katt ska utvecklas. Det är ju inte ett prydnadsföremål man köper (även om alla vi katter är jättevackra) utan ett levande väsen. Jag hoppas också att min människa är jättesnäll.

  SvaraRadera
 22. Karlavagnen, det finns flera godtagbara skäl till att man inte kan ha sin katt kvar. Sjukdom, ändrade familjeförhållanden etc, men att lämna tillbaka en katt bara för att man tröttnat på den - nä, det finns inte på världskartan. En katt är en vän för livet. Hela livet!

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...