fredag 1 oktober 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.
 
Idag har inte blogghjälpen varit på katthemmet. Jag vet inte varför, men hon gör så där ibland. Och inte frågar hon oss heller vad vi tycker om det. Om hon åtminstone kunde instruera nån annan att ge oss godis, men nej då, det gör hon minsann inte. Vi får vara utan.

Annars har jag hört att blogghjälpen ännu inte hämtat sig från gårdagen, då katter lämnades tillbaka utan vad hon ansåg, rimliga skäl. Hon blir både arg, ledsen och besviken. Man måste inse att det är ett stort ansvar att ta hand om en annan levande individ, människa eller djur. Alla får vi våra prövningar i livet, och ibland kanske det kan bestå i att ett djur behöver extra omsorg.

Den som genomlever en sån prövning blir rikligt belönad. Tänk att se en rädd katt våga bli klappad för första gången! Vilken lycka. Det har blogghjälpen upplevt med många katter, bland annat med mig.

Tänk om hon istället hade lämnat tillbaka mig till därifrån jag kom. Jag vill inte tänka tanken ens!

16 kommentarer:

 1. Vi förstår att blogghjälpen är både arg och ledsen, vi också. Tänk att man kan lämna en familjemedlem sådär.Vi hoppas att ni får extra gos idag. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Hej. Ja, det är inte lätt att bli tillbakalämnad, men det är tur möjligheten finns för idioterna...

  SvaraRadera
 3. Tråkigt att det blir så. Men de flesta kompisarna på ert hem får väl stanna i sina nya hem eller?

  Jag hoppas att det bara är ett fåtal som gör så.

  Nikita du får ha lite kurrterapi med blogghjälpen så hon mår bättre snart.

  SvaraRadera
 4. Uschjam så ledsen i ögat jag blir när jag hör sånt här. Men som Xantippa nämner, så är det ju bättre än att de bara dumpas. Igen. Men vi tycker alla här att det är förjamat dålig stil!

  SvaraRadera
 5. Man kunde ju tycka att en människa borde tänka efter innan han/hon tar hem en eller flera kissekatter. Skulle de ha gjort så med en baby om de fått någon? Kattens status MÅSTE bli högre och de som adopterar en katt MÅSTE INSE ATT DET ÄR ETT ANSVAR DE TAR PÅ SIG! Man lämnar bara inte tillbaka någon man adopterat! Och man kastar inte heller ut någon i ovisshet... - jag undrar hur de skulle tycka om att själva bli behandlade så.

  Sänder en tröstkram till blogghjälpen. Förstår hur oerhört frustrerad du blir av sådant här!

  SvaraRadera
 6. Suckjam, visst blir man ledsen av att kissar lämnas tillbaka på det viset. Det gör ont i hjärtat att tänka på det. Då får man försöka tänka på alla missar som fått komma till riktigt fina hem från katthemmet. *kurr*

  SvaraRadera
 7. Ja man blir alldeles bedrövad när man läser sånt här! Men ni måste tänka på alla dem ni har hjälpt att få bra och kärleksfulla hem istället, hur hade det gått för dem om inte blogghjälpen och de andra på katthemmet hade funnits? Jag hade nog inte levt idag utan dem! *massor av tasskramar och tröstbuffar till blogghjälpen*

  SvaraRadera
 8. Förstår precis hur du känner, Nikita
  Bara att vissa katter bara blir återlämnade till katthemmet utan ngn viss orsak, uschjam,. så dålig stil, alltså, *SUCK*

  Sänder oxå många tröstkramar till blogghjälpen

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 9. Dui och Deco, vi är jätteledsna allihop får vår kompis skull. Alla katter är värda ett bra hem, så det så!

  SvaraRadera
 10. Xantippa, så sant som det är jamat.

  SvaraRadera
 11. Nea theCat, dessbättre är det ovanligt att katter kommer tillbaka till oss. De flesta som köper katter hos oss tar väl hand om sina djur.

  SvaraRadera
 12. Sippo, förjamat dålig stil är precis vad det handlar om!

  SvaraRadera
 13. Gammelmatte Gitte, du om någon vet ju hur man tar hand om en katt. Många skulle behöva gå på kurs i klostret för att lära sig bli bra mattar och hussar.

  SvaraRadera
 14. Findus, Isak och Rasmus, det är precis vad jag sagt till blogghjälpen. Man måste tänka på alla som fått bra hem. De är ju i majoritet i alla fall.

  SvaraRadera
 15. Alice, du är ett jamande bevis på hur det kan gå när det går bra för oss katter. Om du inte hade kommit till oss och sedan till matte hade du förmodligen inte levt idag. Tur att du gör det!

  SvaraRadera
 16. Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan, blogghjälpen tackar för trösten. Jag har också buffat extra på henne. Vi brukar stötta varandra.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...