fredag 17 september 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har blogghjälpen varit tillbaka med laddad kamera. Hon kom in till vår bur och klappade först min kompis, Miss Molly och sedan mig. Sen satte hon sig med Miss Molly i knäet, så inte hon skulle bli ledsen om hon bara klappade mig. De gosade en lång stund. Sen var det min tur. Vi gosade också länge men hade ju en del att tala om också.

Jag tyckte att eftersom nu blogghjälpen, för en gång skull, hade laddat kameran ordentligt så kunde hon passa på att ta lite nya bilder av mig. Det gjorde hon och en av dem ser ni i bloggen idag.

Sen frågade jag henne varför hon inte hade nåt godis med sig. Då svarade hon att hon inte ville ha godis med sig varje dag. Då blir det ju inget särskilt med att få godis. Det tyckte jag inte var så bra argument, men vi kom i alla fall överens om att hon skulle ha med sig godis när hon kommer på söndag.

Till dess är det bara att hoppas att nån annan har med sig nåt, men chansen är inte så stor. De flest verkar tycka att det räcker med riktig mat till oss. Ibland är människor lite konstiga, tycker jag.

13 kommentarer:

 1. Konstigt argument om godiset. Det är ju ALLTID särskilt att få godis, även om det bara är en bit. Här säger de precis samma sak som blogghjälpen. Det visar bara hur svårt de har att tänka kattlogiskt.

  SvaraRadera
 2. Det där med godiset förstår jag inte. Jag skulle gärna äta godis jämt. *rap* Jag håller med Gustav om att människor har lite svårt att tänka kattlogiskt. Tur att hon hade en fulladdad kamera och kunde ta bilder i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin bild på dig, du är så vacker! Vi håller med godis är alltid gott och speciellt, det går ju faktiskt att byta sort! Matte skickar kli under hakan och runt öronen. NOsbuff

  SvaraRadera
 4. Håller verkligen med Dui och Deco att du är så vacker, Nikita, mjau.
  Visst måste man få godis varje dag, håller vi med om, fast det är klart, skulle man få det precis varje dag, så kanske man inte skulle uppskatta det som godis på samma sätt.
  Så bra att blogghjälpen hade laddat kameran iaf så hon kunde ta en jättefin bild på dig, *Fniss*.

  Här översänder vi massor av tassekramar till dig Nikita och dina kompisar på Södertälje Katthem.

  Tass tass/

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 5. Matte säger också så där om godis. Undrar om det bara är för att hon glömt var burken står? Eller inte kommit ihåg att köpa? Vi hävdar i alla fall bestämt, att godis varje dag är jättebra. Jättefin bild som blogghjälpen tagit på dig! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Hej vackra Nikita!
  Behöver ni katter på katthemmet en alldeles egen godispeng igen? I så fall ska vi jama med matte, att om det finns pengar på kontot, så kan vi (med mattes hjälp) tassa över lite. Men jama då om för blogghjälpen, att det är GODISPENGAR och inget annat.
  Tasskramar, kurr och burr från
  Mozart och Vincent

  SvaraRadera
 7. Matte hade lite på kontot, så nu är en sån där trassla-peng på väg till er genom rymden.
  Tasskramar
  M&V

  SvaraRadera
 8. Gustav, vi får nog hjälpas åt att träna våra tvåbeningar att tänka kattlogiskt. Annars vet man ju inte vart det tar vägen.

  SvaraRadera
 9. Sippo, en fulladdad kamera är ju bra i och för sig, men den kan ju aldrig ersätta godis. Måste få blogghjälpen att förstå vad hon ska prioritera helt enkelt.

  SvaraRadera
 10. Dui och Deco, jag misstänker att vi bara har fått smaka en bråkdel av alla godissorter som finns. Hoppas blogghjälpen får tag i många fler sorter snart.

  SvaraRadera
 11. Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan, jag tycker faktiskt att man mycket väl kan äta godis varenda dag. Jag skulle uppskatta det lika mycket varje dag. Vad kul att ni tycker det är fin bild på mig!

  SvaraRadera
 12. Findus, Isak och Rasmus, jag visst kan man äta godis varje dag. Jag tror att både er matte och blogghjälpen är snälla människor, men det här om godiset har det fått helt om baktassen.

  SvaraRadera
 13. Mozart och Vincent, ni är bara för snälla. Blogghjälpen har många brister, det är jag den första att jama, men om nån skickar godispengar till oss på katthemmet kan man vara säker på att hon ser till att det går just till godis åt oss. Vår snälla kassör hjälper henne att se till att pengarna hamnar rätt också.

  SvaraRadera

Katten Kendra på Sädertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag är det lördag igen. Det betyder Öppet Hus. Även om jag kanske inte visar mig så mycket så tyc...