lördag 4 september 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Där satt vi i plåtschabraket och undrade vad som skulle hända med oss. Efter en stund stannade vi och dörrarna öppnades och vi bars ut. En sak som var bra var ju i alla fall att vi bars till samma ställe. Vi var väldigt oroliga att vi skulle mista varandra.

Vi bars upp för en trappa och sen fick vi komma in i ett litet rum som de kallade bur. Där fick vi mat och vatten och människor som verkade snälla klappade oss och talade med oss. En del av mina syskon började genast prata tillbaka, men jag som var lite blyg av mig vågade inte det, utan gömde mig så långt in i rummet som det gick.

När det hade blivit tyst och de nya människorna hade lämnat rummet gick jag fram och åt. Jag märkte att jag var jättehungrig. Sen somnade jag.

Nästa dag kom det andra människor och hälsade på oss. De var lite dumma tyckte jag, för de tog tag i oss och petade i oss nån tablett som vi inte alls tyckte smakade gott. Vi skulle avmaskas, sa de. Fast när vi fått tabletterna blev de snälla igen och klappade oss och sa att vi var fina. Det kändes lite ovant, för gubben hade aldrig vare sig klappat oss eller sagt att vi var fina.

Mer i morgon.

8 kommentarer:

 1. Tabletten låter inte så kul, men annars verkade de vara riktigt snälla, de där människorna. God mat, gos och snälla ord behöver man hela tiden, tycker vi. Vi håller med dem, du är en jättefin kisse. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Tänk att ni äntligen fick träffa snälla människor och få känna hur skönt det är att bli klappade och få höra berömmande ord! Snart kommer ni upptäcka hur skönt det är med gos och närhet till snälla människor, fast det där med tabletter lät inte alls kul.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. http://katternasblogg.blogg.se4 september 2010 23:39

  Tur att ni blev omhändertagna av snälla tvåbeningar iaf, mjau
  Klart ni blev glada att höra att ni var snälla och att dom gillade er.
  Tabletter är inget gott,tycker inte vi heller, fast matte har gett det till oss när vi har behövt det, *suck*
  Vi tycker oxå att du är så jättsöt, Nikita :)

  Tassetass på dig
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 4. Förstår om ni undrade var ni hamnat. Tabletten låter inte så kul, men desto bättre med snälla röster, klappar och god mat. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Hej Findus, Isak och Rasmus. Såna där tabletter tycker jag inte om alls. Sen blir jag väldigt glad när andra säger att jag ser jättefin ut *kurr, kurr*

  SvaraRadera
 6. Haj ALice. Det var verkligen en y känsla att bli klappad och höra att man var fin. Det vill jag fortsätta höra hela livet.

  SvaraRadera
 7. Hej Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan. Tänk att det finns flera som tycker jag är söt *rodnar*.

  SvaraRadera
 8. Det var nästan så att vi stod ut med tabletterna eftersom vi fick så mycket annat. Gos, mat och sånt.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...