torsdag 9 september 2010

KattenÖversten på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Översten på Södertälje Katthem.

Idag har jag fått låna bloggen från Nikita. Hon är en generös kompis som säger att det är viktigt att alla får veta hur det har gått för mig.

Det har ju varit lite jobbigt, mest för Tina som skött om mig varenda dag. Som tack försöker jag vara jättesnäll mot henne. Jag bits inte och klöser henne inte. Jag fräser inte ens åt henne när hon lägger om såren på min hals.

Hon tycker jag är jättesnäll, trots att jag råkade bita henne första dagen när jag fick så ont i magen när hon tog på den. Hon visste ju inte att den var full med mask och annat som inte borde finnas i en kattmage.

Nu har i alla fall såret läkt väldigt bra tack vare Tina, medicin och god vård. Vår veterinär var här i förrgår och tittade till mig. Han sa att såret såg jättefint ut och att det inte var nån risk att söva mig. Jag fattade ingenting, men rätt som det var kände jag ett litet stick i pälsen och så blev jag jättetrött. När jag vaknade hade jag lite ont i baken och en plåsterlapp på örat. Tina berättade för mig att jag blivit kastrerad och öronmärkt.

Jag förstod inte så mycket av det där, men behandlingen av min hals fortsätter och det blir bättre för varje dag. Det känns toppen. Snart kanske jag får flytta ut till en större bur och sen kanske jag får ett eget hem!

Mycket av min behandling har varit och är möjlig tack vare er snälla människor som skänkt pengar till mig. Utan de pengarna hade det varit svårt för katthemmet att ge mig all den vård och de mediciner jag behövt och fortfarande behöver.

Översten

14 kommentarer:

 1. Vad skönt att du mår bättre! Tror säkert Tina förstod varför du bet, har man ont är det inte så lätt. Vi är så glada att du fått komma till katthemmet. Vi håller tassarna för att både du och Nikita får era egna hemma snart. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Åh vad roligt att höra att du mår bättre! *torkar bort en glädjetår* Det är klart att Tina förstår att man kan råka bitas när man har ont, fast man inte menar det. Hoppas du snart får komma till en större bur och sen får egna snälla människor att "uppfostra".
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Härligt att du mår så mycket bättre! *svansdans* Vi tror som Tina, att du är en jättesnäll och fin kisse. Ibland blir man bara överraskad om det gör ont och då kan det bli tokigt. Hoppas dumma såret är helt borta snart! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Skönt att höra att du mår bättre om halsen, kompis! Men du måste säga till om vi behöver jama om mer pengar till din vård, då hjälper jag gärna till! NosPussar Wikki

  SvaraRadera
 5. Gott med nyheter! Bra att det går åt rätt håll. För övrigt instämmer med föregående talare.

  SvaraRadera
 6. Instämmer helt och hållet med övriga missevänner, mjau
  Skönt att du mår bättre nu iaf, och att du så småningom kommer till ett eget hem framöver, det tror vi säkert du gör.

  Tassekram till dig Översten.

  Mimmi
  Chicko
  Tazan
  Sessan

  SvaraRadera
 7. Åh vad härligt att höra att du mår bättre lilla vän! Vi sätter gärna in en slant till om det behövs till veterinärvård!
  Sköt om dig!
  Kissarna Ninja och Stella i Uppsala

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco, Tina förstod själv varför jag bet henne. Hon blev inte alls arg på mig.

  SvaraRadera
 9. Alice, eftersom Tina är så snäll och klok så förstod hon att jag hade ont i magen och att det var därför jag råkade bita henne. Det var en ren perplex, eller vad det heter.

  SvaraRadera
 10. Findus, Isak och Rasmus, såret läker jättefint, men eftersom det var ganska stort och väldigt infekterat från början så tar det lite tid. Men det blir nog snart bra.

  SvaraRadera
 11. Wikki, här på katthemmet säger de att de inte tror att jag kommer behöva kosta så mycket mer, eftersom såret läkt så fint. De har redan köpt in salvor och mediciner och de hoppas att det ska räcka. Tack för alla bidrag till mig.

  SvaraRadera
 12. Karlavagnen - GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! Hoppas både du och dina generösa kompisar har det trevligt, och att din katt är med på firandet. Hälsa honom/henne från mig.

  SvaraRadera
 13. Mimmi
  Chicko
  Tazan
  Sessan. Jag tror jag snart får flytta ut på katthemmet till en större bur. Det ska bli kul att få kompisar.

  SvaraRadera
 14. Ninja och Stella i Uppsala. Jättesnällt av er att stödja mig, men förhoppningsvis behöver jag inte så mycket mer vård. Kanske kommer det in nån annan katt som behöver pengarna bättre än jag, men det vet jag inget om ännu. En sak kan ni i alla fall vara säkra på: om ni skänker pengar till Södertälje Katthem, så går ALLA pengar till katterna. Det finns ingen anställd här, utan alla jobbar ideellt.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...