lördag 25 september 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Igår fick en av våra kompisar, som nyss fått ett eget hem, komma tillbaka till katthemmet. Farbrorn där hemma ville inte ha katt. Hur kan man inte vilja ha katt? Det förstår varken jag eller blogghjälpen.

Hon har själv 2 katter hemma hos sig. Hennes farbror blir väckt vid 4-5-tiden nästan varenda morgon av katterna, men han blir inte arg för det. Han säger att han inte kan bli arg på en liten katt. Istället brukar han skratta åt att han blir väckt så tidigt. Varför är inte alla så? Det är synd om dem som inte kan njuta av att ha katt tycker jag.

Jag hoppas att när min människa väl kommer, så kommer jag få stanna i det hemmet. Det är inget roligt att först bli glad för att man fått ett eget hem och sedan behöva bli ledsen för att man måste åka tillbaka till katthemmet. Inte för att det är dåligt här, men vi alla längtar ju efter ett eget, bra hem. Nu förstår jag ju vad blogghjälpen menar med att det är bättre att det tar lite tid och blir rätt, än att det går fort och blir fel. Fast bäst är det ju om det går fort och blir rätt.

9 kommentarer:

 1. Stackars din kompis. Tur att hon fick komma tillbaka i alla fall och inte bara blev utslängd igen. Fast det måste ju vara jättejobbigt att bli tillbaka skickad som något trasigt paket. Vilken knasig gubbe! *fräser*

  SvaraRadera
 2. Nämen fyjam! Håller med Sippo, kunde de inte ha kollat det innan de tog hem en katt? Vilken tur att katthemmet finns! Fast ingen katt borde få vara utan ett eget hem. Men du skall se att det kommer gå bättre nästa gång och även för dig när du har hittat din människa.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Vilken knasig typ, det borde han väl tänkt på innan! Vi håller med om att det är bättre att det tar lite längre tid och blir rätt. Snart kommer dina människor ska du se. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Visst finns det människor som inte är kattmänniskor (fast matte har lite svårt att förstå det, brukar hon säga). Men det matte och vi tycker är mest synd, är att matten och hussen hade pratat igenom saken ordentligt innan. Tråkigt att få ett eget hem, men sedan bli tvungen att flytta tillbaka. Vi håller tassarna för att er kompis snart hittar några andra människor, som vill ha en snäll fin kisse. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Nämen... det skulle ju stå:
  ... att matten och husse inte hade pratat igenom saken...
  i kommentaren ovan. Tryckfelskisse var framme. *kurr*

  SvaraRadera
 6. Sippo, här på katthemmet tar vi alltid ansvar för våra katter. De ska inte behöva lida för att de kommer till fel hem.

  SvaraRadera
 7. Alice, visst är det konstigt att man inte ser till att man är överens i en familj innan man tar hem en katt. Eller också har gubben ändrat sig efter att katten kom hem.

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco, en del verkar har svårt att tänka, men nu är vår kompis tillbaka och vi jobbar för att hon också ska få ett bra hem snart.

  SvaraRadera
 9. Findus, Isak och Rasmus, visst är det lite kul när man trycker på en knapp så allt man skrivit far iväg innan man hunnit se vad man skrivit? Sånt händer ofta för blogghjälpen! Vi hoppas det finns många snälla människor som vill ta hand om oss. Känner inte ni några som ni kan skicka hit?

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Häromdan var både Fenja och jag lite trötta. Fenja låg under en dyna som hon brukar så jag kröp in...