tisdag 14 september 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag har det varit ganska lugnt här. Blogghjälpen var här en kort stund. Hon hade nån farbror med sig som tittade på nåt på katthemmet, men inte på oss katter. Jag förstår inte vad han skulle här att göra då, men blogghjälpen sa att det hade nåt med själva byggnaden att göra.

Efter en stund gick blogghjälpen, men en annan snäll tjej kom och tog hand om oss. Jag låg och tänkte på vad som skulle hända om ingen kom och hjälpte oss. Tänk om ingen i hela världen hjälpte katter som inte hade nåt hem, eller som for illa på annat sätt. Tänk om ingen ville ge dem mat, ingen ville försöka hitta ett bra hem åt dem, ingen betalade veterinärkostnader för dem, ingen gosade med dem.

Vilken hemsk värld det skulle vara. Den världen skulle inte jag vilja leva i. Inte blogghjälpen heller, säger hon.

Även om många är dumma mot andra, så finns det som tur är många som är snälla också. Tack alla ni för att ni finns, ni som hjälper katter som har det svårt, ni som tar väl hand om era katter, ni som bryr er.

Oj, nu blev jag nästan filiosåfisk, som blogghjälpen brukar säga. Fast jag kanske är lite lagt åt det hållet, liksom många av mina kompisar.

14 kommentarer:

 1. Underlig typ som kollade på byggnaden och inte dig. Han måste haft nåt fel i skallen. Skällis-sjukan kanske? Jag håller fullständigt med om att det skulle vara en hemsk..are värld om det inte fanns kattälskare. *ryser*

  SvaraRadera
 2. Hur kunde han missa att kolla på dig? Visst är det bra att det finns snälla människor också och snart kommer dina tror vi. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Hoppas det snart kommer nån och kollar på dig också, det måste vara bra mycket intressantare än att titta på ett hus!

  SvaraRadera
 4. Hur kan man tycka att huset är mer intressant än ni katter? *skakar oförstående på huvudet* Det var en konstig tvåbening.
  Usch en sån värld skulle jag verkligen inte vilja leva i! *ryser*
  Nu när jag fått känna på hur härligt det är med gos, värme och trygghet, först hos katthemmet och sen hos matte så skulle jag aldrig vilja vara utan det igen! Du skall se att du hittar din människa snart du också.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Vi är så glada för att det finns snällisar som bryr sig om oss katter1 Nog måtte din alldeles egna snällis trava in på katthemmet endera dagen. Då ska du se, att h*n vill titta på dig och inte på huset. Kurr och burr,

  SvaraRadera
 6. Mjau, vi håller fullständigt med alice som säger:
  Hur kan man tycka att huset är mer intressant än ni katter? *skakar oförstående på huvudet* Det var en konstig tvåbening.

  Klart det måste vara intressantare att titta på er katter, Kan inte tänka ngt annat, mjau.
  Din människa kommer säkert oxå ngn dag och vill ta hand om dig, det ska vi hålla tassarna på.
  Tass tass på dig Nikita

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 7. Det stod om Översten i dagens pappersupplaga av Länstidningen. Det stod även att tidningen skänker 2000 kr till katthemmet! *kurr*
  Matte har skannat in artikeln och mailar gärna den till dem som vill.

  SvaraRadera
 8. Sippo, jag vet inte vad det var för fel med honom. Hoppas han fattar att han ska titta på oss katter nästa gång!

  SvaraRadera
 9. Dui och Deco. Vet inte vad det var för fel på honom, men faktum kvarstår - han förstod inte vad det var som var viktigt att titta på här.

  SvaraRadera
 10. Gustav, jag hoppas också att det kommer nån snart som fattar vad det finns att titta på här. Alltså - katter.

  SvaraRadera
 11. Alice, visst finns det många konstiga människor. Titta på ett huse när det finns katter att titta på!

  SvaraRadera
 12. Finduc, Isak och Rasmus - blogghjälpen tror också att min människa kommer snart. Och att den människan tycker jag är betydligt intressantare än huset vi bor i nu.

  SvaraRadera
 13. Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan. Jag hoppas också att min människa kommer snart. Fortsätt hålla tassarna för mig.

  SvaraRadera
 14. Alice, vad kul. Maila gärna till blogghjälpen på astridakesson@tele2.se.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...