måndag 20 september 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.
Ikväll har precis det hänt som jag befarade skulle hända, men som inte fick hända. Vår kassör har nyss mailat till blogghjälpen om att godispengarna från Mozart och Vincent har kommit in på katthemmets konto. Och vad tror ni har hänt? Svar: INGENTING!
Blogghjälpen har ännu inte varit är med en enda liten godisbit. Nåjam, nu får vi försöka sova utan att ha fått nåt godis, men jag hoppas verkligen att blogghjälpen bättrar sig till i morgon. När jag talade med henne nyss sa hon till sitt försvar att hon satt i möte med nån löjlig bostadsrättsförening. Som om det skulle vara viktigare.
Nu har vi i alla fall fått vanlig mat och blogghjälpen sa att det som var bra med att hon inte kunde komma ikväll är ju att godiset räcker längre om hon inte kommer förrän i morgon. OK, storsint som jag är accepterar jag det, men jag väntar inte en sekund längre än till i morgon på godiset!

14 kommentarer:

 1. Det var verkligen storsint av dig att acceptera det argumentet. Men så är det ju med oss katter. Vi får lära oss att ha överseende med tvåbeningarna och deras påhitt. Undrar vad man gör i en bostadsrättsförening som kan vara så viktigt? *funderar* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Säger som: Findus, Isak och Rasmus, att det var storsint av dig att acceptera att ni skulle få lov att vänta till i morgon, men hoppas hon gör de då, mjau.
  Mja, dom där tvåbeningarna har tydligen annat som dom tycker är viktigt oxå, undras vad det är som är så viktigt, *funderar*

  Tass på dig Nikita/

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 3. Det finns ingenting som irriterar så mycket som när tvåbeningarna tror att de kan bestämma vad som är viktigast. De behöver ju inte tänka på prioriteringar - vi talar ju om för dem hur det skall vara! Men kanske begär vi för mycket av dem... de är ju betydligt enklare varelser än vi, jamar jag. Så det är tur för blogghjälpen att du är en så storsint själ! Hoppas godiset var värt att vänta på, när hon väl dyker upp med det...

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 4. Det är ju så jobbigt att vänta. Men du ska se att det blir rejält med godis och mys imorgon. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Typiskt att hon var tvungen att gå på något oviktigt möte som ändå inte hade med katter att göra. Men du visar ju hur storsint du är som ser mellan klorna på detta. All heder åt dig och så hoppas vi att godiset kommer som det ska.

  SvaraRadera
 6. Hej ! Jag vet precis hur Du känner Dig. Jag blev också snuvad på "konfekten" igår.En kompis till husse skulle hjälpa Matte panta tomburkar, för dom pengarna skulle Matte få för att köpa matt till mig och sand till min låda.Husses kompis Ola, körde Matte till Coop.Matte lämnade Ola vid apparaten och gick in och handlade det husse skulle ha till sig själv, när Matte kommer tillbaka, står Ola och säger att han måste ha tappat båda pantkvittona, han letade om och om igen i alla fickorna, skyllde på att det var mycket folk omkring honom, så han blev förvirrad och tappade dem.En annan kompis till matte o.husse, hon sa att han är inte att lita på, han tog dom nog och löste ut pengarna.Och ljög ihop hela historien som matte gick på för hon är så ärlig och godtrogen själv.
  Jag är så arg, matte ännu argare, tur var att husse ville ha dillkött, så när matte öppnade burken, var jag där och tiggde åt mig goda köttbitar.Vet att matte ger mig mat varje dag, husse brukar slänga åt mig lite potatisskal på golvet det sopar matte upp.Hon säger jag ska inte äta det, men jag gillar kokt potatis, fick det som liten, när det ingen annan mat fanns.
  Vi får trösta oss med att godis inte är bra för tänderna. Tass från Kasper (Gäsper)via matte Mi

  SvaraRadera
 7. Findus, Isak och Rasmus, jag tror det bara håller på att larva sig i en sån där bostadsrättsföreningen. Det kan inte vara nåt viktigt, åtminstone inte jämfört med katthemmet.

  SvaraRadera
 8. Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan. En olycka kommer sällan ensam brukar man säga. Det gäller verkligen i det här fallet. Det blev inget godis idag heller, nämligen.

  SvaraRadera
 9. Imma, jag försöker ständigt intala mig att det är för att blogghjälpen är en enkel varelse som hon inte kan göra vettiga prioriteringar, men när det drabbar en själv så direkt som i det här fallet är det ju lite svårt att hitta på ursäkter för henne.

  SvaraRadera
 10. Dui och Deco, jag hoppas blogghjälpen fattar att hon för köpa mycket godis nu när det inte blev nåt idag heller. Vi hinner ju bli alldeles utsvultna på godis här.

  SvaraRadera
 11. Sippo, vi får ju ofta se mellan klorna på våra tvåbeningar. Nu får vi vänta ett helt dygn till! Kan du begripa vad hon sysslar med egentligen?

  SvaraRadera
 12. Kasper/Gäster, den där killen kallar inte jag för kompis. Så gör inte kompisar mot varandra. Och jag tycker inte du ska få dig tillslängt potatisskal heller. Tur att matte förstår vad du behöver. En katt är ett köttätande djur och behöver det för att må bra. Särskilt viktigt är det att du, som växer, får näringsriktig mat. Fast sen finns det faktiskt godis som är bra för tänderna. Royal Canin Oral, till exempel. Fråga matte om hon inte kan köpa en liten påse så får du se om du tycker om det.

  SvaraRadera
 13. Hej Kattson ! Tack för att Du bryr Dig. Vi fick aldrig tag i den där Ola som knyckte pantkvittona, sa han tappat dem, men båda verkar skumt.Har är välbärgad sägs det,inte gift, bott hos sina föräldrar tills de dog.Han har bil,båt, sommarhus och han ska behöva sno åt sig pantkvittona så lumpet, vi är så arga än.Fast jag får mat precis som jag ska ha.Matte har märkt att jag inte gillar den där blöta burkmaten med små bullar i gele´.Jag slickar i mig gele´n sen får det andra ligga och torka, så får jag tonfisk o.sardiner i gele´smaskens.Som är för katter, inte människor.Har torrfoder, precis som människorna har knäckebröd,o. det är bra för tänderna.Husse skulle försöka få de där pengarna av Ola, men MATTE sa säg upp bekantskapen med fanstyget.Vad nu det betyder.
  Det får tiden utvisa.
  I dag fick jag en lite större boll att lattja med.Attans så kul.Nu heter jag bara Kasper.Fast husse säger Mizzan, jag behöver inget namn alls.Det är bra som det är.

  Det bästa jag vet är att sätta mig i lådan så fort matte gjort rent, det är bara matte som mockar åt mig.
  Nu vet Du hur jag har det.
  Tass,tass, och nospuff på Dig.

  SvaraRadera
 14. Kasper, det var en dum typ som snor pantkvitton som nån ska köpa kattmat till. Oavsett om man är välbeställd eller inte så stjäl man inte. Om du ser den där killen tycker jag du ska ge honom ett riktigt frääääs. Jaså, du gillar knäckebröd? Kanske nåt att prova. Visst är det skönt att sätta sig i en ren toalåda. Fortsätt du med det så matte får lite jobb hon också.

  SvaraRadera

Katten Kendra på Sädertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag är det lördag igen. Det betyder Öppet Hus. Även om jag kanske inte visar mig så mycket så tyc...