måndag 6 september 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

När vi hade bott ute i burarna på katthemmet i flera veckor, började vissa personer återkomma på öppet hus till just vår bur. De tyckte mina ungar var jättesöta.

Alla mammor vill naturligtvis att det ska gå bra för sina ungar. Mina ungar började växa upp så pass att de inte behövde mig mer. Sån är ju livets gång. En dag kom de och hämtade mig och satte mig i en bur i karantän igen.

Jag förstod inte varför, men nästa dag kom en farbror och klappade mig försiktigt, sen somnade jag! När jag vaknade hade jag lite ont i magen och såg att jag hade ett sår där. Det gjorde inte så där väldigt ont, men det kändes lite. De sa på katthemmet att det var för att jag inte skulle få fler ungar. Det var nog bra, för det är inte så lätte för en ensam kattmamma att ta hand om ungar ska ni veta.

Ett par dagar senare hörde jag att de som varit och tittat på mina ungar nu också hade hämtat dem och givit dem ett hem. Jag tror att det var bra hem de fick. Det var de värda.

Mer i morgon.

12 kommentarer:

 1. Oj, så rörd jag blir när du berättar om dina ungar, Nikita. Du var säkert en jättefin mamma och så roligt att de fick bra hem. Det kommer du också att få inom kort!

  SvaraRadera
 2. Så fin du är som tänker på dina ungars bästa. Tänk om alla mammor var så bra. Nu väntar vi med spänning på fortsättningen.

  SvaraRadera
 3. Skönt att ungarna har fått sina hem men nu är det snart dags för dig att få ditt hemma. Vi håller alla tassar vi har! Matte hälsar och skickar lite gos på magen och runt öronen. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Du var duktig som klarade av att sköta om dina ungar, och så härligt att de fått det bra nu. Hoppas verkligen att också du ska få egna människor snart. Du är en jättevacker katt, det borde ju fler se!

  SvaraRadera
 5. Vad fint att dina ungar fått bra hem och människor. Skönt att de slapp uppleva hur det var att bo hos gubben. Nu får vi hoppas att dina människor snart får upp ögonen för dig! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Hej Xantippa. Jag försökte vara en så bra mamma jag kunde till mina ungar. Jag hoppas det räckte.

  SvaraRadera
 7. Hej Sippo. Jag tycker också att alla ungar har rätt till en bra mamma. Alla får inte det och då kan de få svårigheter längre fram i livet.

  SvaraRadera
 8. Hej Dui och Deco. Hälsa matte och tacka för goset. Det är just på de ställena jag tycker mest om att bli gosad.

  SvaraRadera
 9. Hej Gustav. Tycker du verkligen att jag är vacker *rodnar blygt*. Det vore ju kul om nån snäll människa också tyckte det så jag fick ett lika bra hem som du har.

  SvaraRadera
 10. Hej Findus, Isak och Rasmus. Jag hoppas också att det kommer nån snäll människa snart som vill ta hand om mig. Fast jag har det i alla fall bättre här än hos gubben.

  SvaraRadera
 11. Vad duktig du var med ungarna fast du bara var en unge själv! Så unga katter borde inte behöva bli mammor. Härligt att höra att dina ungar fått bra hem nu, snart får du säkert det också.
  *tasshållning och nosgos*

  SvaraRadera
 12. Hej Alice. Jag gjorde så gott jag kunde. Håller med om att det inte är bra att bli mamma när man är en unge själv. Jag hoppas också jag får ett bra hem snart.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...