söndag 5 september 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nästa dag kom en farbror till katthemmet. Han kom in till oss, klappade oss och sa att han tyckte vi var fina. Sen tittade han närmare på oss. Han lyfte på oss och kände på oss. När han känt på mig sa han Hoppsan, här var det visst smått på gång!

Jag förstod inte riktigt vad han menade, men tre dagar senare fick jag tre ungar.

Det var ju lite omtumlande men väldigt roligt. Mina ungar var de sötaste ungar jag sett. De mådde bra allihop och jag var väldigt glad att vi nu bodde på ett ställe där vi både fick mat och omvårdnad av snälla människor som tog hand om oss allihop.

I början fick vi bo kvar i karantän, fast i en större bur. Det var väldigt bra, för där var det lugnt och vi fick all hjälp och allt stöd vi behövde.

Efter ett tag blev ungarna större och också livligare. Utrymmet i karantän började bli lite litet. De behövde kunna busa och springa omkring mer.

Då fick vi flytta ut i större burar på katthemmet. Där fick också människor som kom till öppet hus träffa oss. Och snart började det hända saker där.

Mer i morgon.

8 kommentarer:

 1. Tänk att vara så liten och få ungar själv. Så kan det förstås gå, om inte ens människa tar en till vettisen och ser till att det inte blir småttingar. Vi förstår att ungarna var underbart söta! Kan tro, att de busade en hel del med mamma Nikita. Men vad var det nu som hände på Öppet hus? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Lilla gumman, tänk att få ungar så tidigt. Tur att du hann komma till katthemmet i alla fall. Men nu är vi riktigt nyfikna! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Men kära Nikita, att du fick ungar så tidigt. Tur att du fick komma till katthemmet då iaf, och att du och dina ungar fick komma till ngt ställe, där ngn tog hand om er, mjau.
  Nu är vi oxå väldigt nyfikna på resten, *Fniss*

  Tasskkram/
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan,
  Sessan

  SvaraRadera
 4. Oj vilken tur att du hann komma till katthemmet innan du fick ungar! Men vilken händelserik tid det blev för dig. Nytt hem, gos, mat och dessutom ungar.. Men hände det ännu mer? Åh vad nyfiken jag blev om öppet hus! *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Hej Findus, Isak och Rasmus. De sa på katthemmet att jag inte var mer än en unge själv. Fast gulliga ungar hade jag! Och busiga.

  SvaraRadera
 6. Hej Dui och Deco. Det var nog tur att jag kom till katthemmet, för då såg de till att det inte blev flera ungar i varje fall.

  SvaraRadera
 7. Hej Mimmi
  Chicko
  Tarzan,
  Sessan. Det hade nog inte varit nåt vidare att bo kvar hos gubben med alla ungar. Vi hade nog tur som kom hit.

  SvaraRadera
 8. Hej Alice. Det var många nya saker för mig. Och jag som var så rädd och blyg också. Det var ganska läskigt i början.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...