lördag 11 september 2010

Bloggkatter behöver hjälp

Hej, nu är det blogghjälpen på Södertälje Katthem som skriver.

Många har varit väldigt snälla och hjälpt Översten hos oss så att han har kunnat få den vård och de mediciner han behöver. Vi är väldigt tacksamma för det. Dessförinnan var det många som ställde upp för katten Snuffe som fick hjälp, mycket tack vare dessa bidrag.

I början på året fick två av våra fina katter ett kanonhem ända borta i Otterbäcken. Där har det sällskap av 5 andra katter, varav åtminstone 3 till har varit övergivna katter. Matte, gammelmatte och Klosterkatterna har en blogg: www.klosterkatterna.blogspot.com.

Igår läste jag att bland annat en av "våra" katter behöver undersökas av veterinär. Även två av de andra katterna behöver hjälp, en med att scanna sitt hjärta. Tyvärr är sådana undersökninga kostnadskrävande och eftersom matte och gammelmatte har betydligt större hjärtan än ekonomiska resurser, så behöver de hjälp för att kan ge sina älskade kissar den vård de behöver.

Har du möjlighet att skänka en slant till katternas vård så är deras kontonummer i Nordea: 30580088073.

Tänk på att om många ger bara 50 kronor så kan även det bli betydande belopp. Om nån kan skänka mer är det naturligtvis välkommet.

Jag vet att dessa människor kommer att använda pengarna till sina katter. Det är aldrig roligt att behöva be om pengar, men nöden har ingen lag och katterna behöver hjälp nu.6 kommentarer:

 1. En slant är intassad. Tänk vad härligt det är att se att det går att få hjälp om man behöver! Jag blir alldeles varm i hjärtat av att se hur många det är som hjälper till när våra bloggkompisar behöver hjälp! Först Snuffe, sen Översten och nu några av klosterkatterna.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Visst är det fantastiskt! Det är helt klart människor och kissar med hjärtat på rätta stället som bloggar på kattsidorna.

  SvaraRadera
 3. Trassla fixat! Trassla tycker om katter. När katter är inomhus.Klosterkatter är innekatter.
  Trassla buffat iväg pengar.
  Så voff så!
  *vift vift vift*

  SvaraRadera
 4. Tänk att ibland kan man glömma att det finns andra snälla djur också. Du är ett föredöme för skällisar, Trassla.

  SvaraRadera
 5. *rodnar klädsamt i den vita delen av pälsen*
  ...ÄSCH då...
  Matte har pratat så mycket om ett solidariskt samhälle. Allas lika värde. Att alla ska rätt till samma vård.
  Det har väl smittat av sig på lilla mig.
  Så voff så!
  *vift vift vift*

  SvaraRadera
 6. Ja, det är en bit kvar dit. Men nu kämpar vi för att få inte medel till Klosterkatterna. Det ska nog gå.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...