måndag 27 september 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.
Ikväll är vi sena med bloggen. Blogghjälpen har varit på Operan. Betala för sånt när man kan höra oss jama gratis!
Nåjam, det har hänt grejer på katthemmet ikväll. En av mina kompisar, jag kallar honom M, fick ett nytt hem på försommaren. Efter bara några dagar smet han ut. Istället för att ringa oss och be om hjälp, struntade hans nya ägare i honom. När vi till slut fick reda på att han sprang ute erbjöd vi att hjälpa till att fånga in honom, men de sa att det inte behövdes.
Det godtog inte vi. Några av de snälla tjejerna här, främst hon som är hälsoansvarig, har varit och försökt fånga in M nästan varenda kväll. Men M har blivit alldeles hysterisk när man försökt hålla fast honom och sätta honom i en bur. Efter en tid fick vår hälsoansvariga i alla fall klappa M, som är en jättegullig kille. Ikväll lyckades hon äntligen få i M ett sömnpiller, så han blev så trött att hon kunde ta med honom till katthemmet.
Nu ligger M och vilar ut i karantän och jag tror han är ganska nöjd med att vara inomhus igen bland snälla människor. Snart blir det riktigt kallt ute och då är det minsann inte så kul ute.
Jag tycker de som hjälpt M att komma tillbaka har varit jätteduktiga. De borde få guldmedaljer tycker jag.

14 kommentarer:

 1. Absolut! En guldmedalj i form av en tass borde de få!

  Skönt att ni har koll på M igen!

  Nosgos!

  SvaraRadera
 2. De borde få en hel hög medaljer! Jag blir så rörd och glad över att det finns såna snälla människor att jag blir alldeles tårögd.
  Men på samma gång blir jag så arg att jag skakar över människor som skaffar katt och sen inte bryr sig när den springer bort! Varför skaffar man då en katt? *fräääääser*
  Skönt att M är inne i värmen och hos människor som bara vill han väl!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Säger som, Alice, vi blir så glada när vi hör och läser att det finns tvåbeningar som bryr sig om oss katter, MEN samtidigt blir vi SÅÅÅ LEDSNA att det finns människor som INTE bryr sig ett dugg om oss katter, utan kastar ut oss :(
  *FRÄÄÄÄSER OXÅ*
  FYJAM på dom.
  USCH!!
  Skönt att M har kommit in i värmen nu iaf hos snälla kattmänniskor.

  Tassen till dig, Nikita

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 4. Jam tycker åckså att dom ska få medalj å ja tycker åckså att dom som hjelpte mej e värda en medalj. De e så bra att de finns så snella mennisker som hjelper oss hemlösa katter så vi slipper va ute när de blir kallt.

  Nosbuff från Rafael, som ligger på gammelmattes säng å blir gosad på magen.

  SvaraRadera
 5. De på katthemmet är fankattiska! Tänk vad många dummingar det finns. Skönt att M är inne nu i alla fall. Hoppas at Blogghjälpen hade det trevligt på operan. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Vi injamar helt och hållet: guldmedaljer vore på son plats! Vi har funderat på hur det har gått för M alltsedan ni på katthemmet berättade om att smitit. Nu känns det desto skönare att M är inne i värmen igen. Det börjar bli ruskigt kallt ute nu, tycker vi. Vi önskar, att alla hemlösa kissar kunde få komma in i värmen någonstans då. *sniff*

  SvaraRadera
 7. Vilka idiotiska människor det finns. *fräser ilsket* Tur att tjejerna inte accepterade ett nej, utan kämpade så de till slut kunde få hem kissen igen. Han har det nog mycket bättre på katthemmet än hos de dumma människorna.

  SvaraRadera
 8. Nea theCat, jag ska säga till blogghjälpen att hon ska ordna med en sån medalj.

  SvaraRadera
 9. Alice, det blir många medaljer det. Men det är de värda. Hoppas de tycker det hjälper med muntliga medaljer. Huvudsaken är ju att de vet vad vi menar.

  SvaraRadera
 10. Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan, nu måste vi ju i sanningens namn säga att M inte blev utkastad. Han smet hemifrån. Men det konstiga är ju att man inte gör nåt för att han ska komma hem igen.

  SvaraRadera
 11. Hej Rafael, vad kul att du börjat blogga. Och vilken dröm att få ligga på mattes mage samtidigt som man bloggar! Det hoppas jag också få gör en dag.

  SvaraRadera
 12. Dui och Deco, vi är alla jätteglada att M är inomhuse igen. Han är jättefin. Blogghjälpen tyckte det var fin musik på operan (fast jag tror att hon helst hade velta vara med oss).

  SvaraRadera
 13. Findus, Isak och Rasmus, vi hoppas också att alla katter skulle ha ett hem där de var välkomna och älskade. Nu är i alla fall M inomhus och det är jättebra.

  SvaraRadera
 14. Sippo, tjejerna som jobbar här är inte dumma. De förstår när de ska lite på vad andra tvåbeningar säger och när de ska agera på annat sätt. Det var tur det för M, och för många andra katter.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...