torsdag 13 september 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Ni som läste min blogg igår kommer kanske ihåg att jag fick mat av en tjej i en trädgård. Eftersom jag var så rädd gick hon åt sidan så jag skulle våga mig fram för att äta.

Det var första natten sedan jag blev utkastad som jag inte var jättehungrig hela natten. Nästa dag gick jag tillbaka till trädgården. Tjejen kom ut efter en stund och även en granne. Grannen frågade om tjejen hade skaffat katt. Nej, jag kan inte ha katt för jag är tyvärr allergisk, sa tjejen. Sen hörde jag att de sa att de inte visste vad de skulle göra med mig. Ett problem var ju att jag var så rädd att de inte kunde ta i mig.

Då sa grannen att tjejen kunde ringa till katthemmet och fråga om de kunde ta hand om katten. Han behöver ju hjälp. Han har ju en stor varböld på kinden, han haltar och är väldigt mager, sa hon.

Jag satt en bit bort och lyssnade. Katthem, tänkte jag. Det är väl i alla fall nån sorts hem. Nånstans där man slipper springa ute och vara hungrig och rädd.

Men hur ska man få dit honom, hörde jag tjejen säga. Och förresten är det inte så lätt att få in en katt på ett katthem. Då måste man ha tur för det är oftast fullt, sa hon också.

Efter en stund hörde jag tjejen säga jag går in och ringer katthemmet så får vi höra vad de säger.
13 kommentarer:

 1. Vad synd att hon var allergisk, men klok tjej som tog tag i det och såg till att du fick mat i alla fall och tänkte vidare också..Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jag tycker forskare skulle koncentrera sig på att lösa frågan med allergi nu. Det borde väl inte vara så svårt?

   Radera
 2. Så synd om tjejen som var allergisk och går miste om att kunna ha djur. Håller med Dui och Deco; hon var allt väldans klok som hörde sig för med katthemmet. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Findus, Isak och Rasmus, ja det var den första kloka tjejen jag träffade på länge.

   Radera
 3. *sniff* Jag vet ju att du är i trygghet på katthemmet nu, men biter ändå på klorna utav spänning! NosPuss Wikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wikki, ja nu kan du vara lugn för min del Wikki, men jag vet, och du vet, att det finns många kvar som har det lika illa som jag hade det.

   Radera
 4. Klok tjej du råkade hälsa på!
  Hoppas att det är rätt katthem hon ringde till och du fick vård, mat och kärlek.

  =^.^=

  Noosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, ja, du får läsa fortsättningen...

   Radera
 5. Jag tycker så jamarns synd om snällisar som henne som är allergiska och inte kan vara kattägda. Det är ju just såna som borde vara det. Vilken klok granne hon hade också som kom på att de skulle ringa katthemmet.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, visst är det just såna som hon som skulle vara kattägd? Precis som din matte.

   Radera
 6. Ibland träffar man på snällisar bertil, Tassar om.
  Tur att ngn av dom ringde till katthemmet och hörde sig för om dig.
  Nyfiken på fortsättningen.
  Tasskram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, ja det var verkligen tur att nån försökte hjälpa mig.

   Radera
 7. Vilken tur att den där snälla tjejen som matade dig fick tips av grannen att ringa till Katthemmet för att höra om det möjligen fanns plats där för dig.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...