fredag 29 april 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Idag är jag både ledsen, arg och upprörd. Det är inte så ofta jag blir det, men idag har jag verkligen anledning. Så här är det.


Igår ringde en farbror till katthemmet. Han var fastighetsägare. Det betyder visst att han äger hus där det bor familjer. Av en slump hade han gått upp på vinden i sitt hus.

För drygt 2 veckor sedan hade en person flyttat från huset. Fastighetsägaren tittade in i hans vindsförråd för att se om det var tömt. Det var det inte. Någon hade ”glömt” en katt i förrådet. Fastighetsägaren öppnade dörren och såg att katten levde, men bara nätt och jämt. Det var ju drygt 2 veckor sedan utflyttningen hade skett. Ni kan själva förstå hur en katt mår som varit instängd så länge utan mat och vatten.

Fastighetsägaren visste inte vad han skulle göra så han ringde oss på katthemmet. Normalt har vi inte resurser att ta emot en så sjuk katt, men vi förstod att om ingen handlade snabbt skulle katten definitivt dö.

Fastighetsägaren kom med katten till oss. Där hade vår hälsoansvarige kontaktat vår fantastiske veterinär, Wilbert Beyer i Järna. Han förstod direkt att här gällde det att handla snabbt, så vi fick en tid redan på eftermiddagen. Väl där konstaterades att katten inte hade överlevt länge till utan hjälp.

I nuläget vet vi fortfarande inte om Lycka, som vi döpt henne till, kommer att klara sig. Hon får i alla fall den bästa vård vi tror hon kan få med medicin, mat och kärlek.

Med anledning av det här har jag beslutat att ALL behållning från min auktion, 1 350 kronor, ska gå till veterinärkostnader och mediciner för att Lycka ska klara sig.

Den här helgen kommer jag bara att skicka spinnhealing till Lycka och hålla tassarna så hårt jag kan för att hon ska klara sig.

36 kommentarer:

 1. Men FYY jamarns så hemskt !!!
  Jag sitter här och reser ragg och morrar från djupet av min mage.
  Hur kan man bara göra så mot en katt ??!!
  Stänga in den i förrådet *skakar på huvudet*
  Fy jamarns så ledsen jag blir :(
  Ska försöka spinnheala lite härifrån södern och hoppas verkligen Lycka klarar sig !!!

  SvaraRadera
 2. Här läser vi med tårar i ögonen. Hur kan någon göra något så fruktansvärt? Eftersom det står klart vem som har tillträde till förrådet hoppas vi att det går att anmäla detta, för att göra en markering för framtiden för den personen. Så här gör man bara inte!!! Det viktigaste är dock att Lycka blev funnen, och vi hoppas innerligt att hon hittades i tid. Kämpa, lilla Lycka! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Näe! Fyjam så arga vi blir på den människan. Hälsa Lycka att vi håller tassarna för henne och ber Skaparkatten om att hon ska orka leva vidare. *knäpper tassarna*

  SvaraRadera
 4. Nu gråter vi allihopa, både katter och mattar... vi förstår helt enkelt inte att det finns människor som kan göra så illa mot en liten försvarslös katt! Jag menar, t.o.m. de korkskallar som tror att en katt klarar sig ensam måste väl begripa att en inlåst katt dör av svält och törst? Nu måste vi verkligen samlas kring Lycka och spinna så mycket vi orkar samt knäppa tassarna för henne så att historien inte slutar olyckligt. Tack för att du berättade om henne! Och vet du, vi tycker du gör alldeles rätt i att låta auktionspengarna gå till hennes vård... och vi vill att du håller oss informerade om Lycka, för om hon fortfarande behöver en slant när vi får pension måste vi förstås tassa iväg den till henne...

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 5. Här är vi igen. Vi har tassat över en liten slant på katthemmets konto, för nu vet vi att ni haft flera stackars missar som på kort tid behövt veterinärhjälp. Först den stackars kissen som skar sig på det trasiga fönstret och nu det här. Som vanligt öronmärker vi inte pengarna till något särskilt syfte, utan ni vet själva bäst vad de behövs till. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Men åh. Hur kan folk göra så? Varför, varför, varför och varför?

  Nosgos

  SvaraRadera
 7. Vi har läst någonstans att "Människor som hatar katter, kommer att komma tillbaka som möss i sitt nästa liv." Om man lägger till att det även gäller "människor som behandlar katter illa" och till sist önskar att mössen hamnar i närheten av Max och Måns så är det väl vad vissa förtjänar!!
  Håller tassarna för lilla Lycka

  SvaraRadera
 8. Mjau, ibland kan ju missar i allt flyttstök bli instängda av misstag också, det vet vi. Tur i alla fall att husägaren kollade sin fastighet nu och inte efter helgen!
  Vi håller alla tassar och morrhår för att allt ska gå bra för lilla Lycka!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 9. Stackars, stackars lilla katten...så förfärligt hemskt den ska ha haft det. Hoppas det lilla livet orkar kämpa sig tillbaka med er goda omvårdnad. Här ska hållas tassar hela helgen, från morgon till kväll.

  SvaraRadera
 10. Ja, Sambo och Roxy...
  Vi skulle göra våran "del" i det hela, riktigt låååångsamt!! :-)
  Vi undrar om kattägaren blev polisanmäld?
  Nosbuff

  SvaraRadera
 11. Näää nu blir jag jättearg också! Det var bland det ävligaste...

  SvaraRadera
 12. Men lilla lilla missen vad rädd hon måste ha varit! *gråter så morrhåren blir helt blöta* Jag önskar att såna hemska människor någongång verkligen kommer till insikt om vad de har gjort och riktigt förstår vilken smärta de har framkallat, inte bara hos det drabbade djuret utan även hos alla inblandade. Jag finner inga bra jam att säga till en sån människa mer än *frääääs och morr*
  Matte får tassa över en slant utöver det vanliga den här månaden till er och vi säger som Stationskatterna, ni vet bäst själva vart och hur de gör bäst nytta!

  SvaraRadera
 13. Vi fylls av ilska och förtvivlan när vi läser om Lyckas lidanden. Det är en sak om man drabbas av sjukdom eller råkar ut för en olycka. Men att med berått mod utsätta en försvarslös varelse för det Lycka har fått gå igenom... nej, vi saknar ord och jam.
  Hoppas att det är som Wikki jamar, att ett misstag har begåtts. Men de måste väl ha saknat sin katt? Letade de? Hur länge? Hur intensivt?
  Vi tassar också in en slant på ert konto.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 14. Alltså, jag kan bara inte fatta detta. Hur kan människor vara så urbota korkade och behandla djur på detta viset?? Jag blir då inte klok på det. Blir så arg. Tårarna är nära när jag läser detta.
  Stackars lilla Lycka, här hålls tummar och tassar för fullt för att hon ska klara sig!

  SvaraRadera
 15. Stackars, stackars lilla Lycka, som råkade ut för så hemska 2-beningar! Vi är vanligtvis fridsamma, men i det här fallet önskar vi verkligen de här 2-beningarna allt ont. Ja, vi önskar t.o.m, att vi och alla andra katter kunde nosa oss till vilka dessa 2-beningar är, så vi kunde klösa dem med välvässade klor och bita och slita i dem med huggtänderna.
  Sådana 2-beningar är inte värda vår kattkärlek och ska definitivt inte få den!
  Vi skickar spinnhealing till lilla Lycka och hoppas, att hon orkar kämpa vidare.
  Tasskramar till er alla på Katthemmet!
  M & V
  Givetvis håller vi både tassar och tummar för lilla Lycka här.

  SvaraRadera
 16. Ofattbart att man kan göra så. Leden arg, förbannad. Bra att fastighetsägaren ringde er i alla fall. Hoppas att det går bra, vi skickar spinnhealing från oss också. Nosbuff

  SvaraRadera
 17. ARG och LEDSEN! //Zingo, östgötsk lejonkatt

  SvaraRadera
 18. Kjelle Bus, det är jättebra ju fler som spinnhealer. Lycka behöver allt stöd hon kan få.

  SvaraRadera
 19. Findus, Isak och Rasmus, vi vet ännu inte om det blir nån anmälan. Det var ju inte vi på katthemmet som fann Lycka, men vi hoppas att fastighetsägaren gör nåt.

  SvaraRadera
 20. Sippo, jättebra att ni också håller tassarna för Lycka. Det behöver hon.

  SvaraRadera
 21. Klosterkatterna, jag tror vi alla bloggare tycker det är vedervärdigt att överge en katt, men att stänga in den i ett förråd där den inte har en möjlighet att ta sig ut ... Näej!

  SvaraRadera
 22. Findus, Isak och Rasmus, Vad snällt av er. Det är sant att både D och Lycka kostat en hel del. Och även andra katter som inte fått plats i bloggen.

  SvaraRadera
 23. Nea, det måste fattas nåt i både hjärnan och hjärtat där.

  SvaraRadera
 24. Sambo och Roxy, ja det vore inte roligt - att bli förvandald till en mus och hamna i närheten av Max & Måns!

  SvaraRadera
 25. Wikki, visst kan katter bli instängda av misstag, men då gör man väl efterforskningar?

  SvaraRadera
 26. Gustav, snällt att du håller tassarna hela helgen. Det behöver Lycka må du tro.

  SvaraRadera
 27. Max & Måns, jag tvivlar inte en sekund på er insats. Eftersom det inte var vi på katthemmet som fann Lycka är det inte mycket vi kan göra. Hoppas fastighetsägaren gör det.

  SvaraRadera
 28. Karlavagnen, man vet inte om man ska bli mest arg eller ledsen.

  SvaraRadera
 29. Alice, det går knappast att föreslätta sig hennes rädsla. Det är svårt att hitta andra uttryck än de du gjorde. Tack snälla ni för bidrag.

  SvaraRadera
 30. Gunilla och Frasse, vad vi vet har inte en enda efterlysning satts upp i huset där Lycka hittades. Det vore väl det minsta man kan begära? Tack snälla ni för bidrag. Det behövs må ni tro.

  SvaraRadera
 31. Victoria, jag tror inte nån av oss bloggare kan fatta detta. Fortsätt hålla tummarna för Lycka!

  SvaraRadera
 32. M & V, man vet nästan inte hur illa man vill de tvåbeningar som gör så här mot en katt. Fortsätt hålla tummar och tassar för Lycka.

  SvaraRadera
 33. Dui och Deco, Visst är det ofattbart. Vi hoppas också det går bra för Lycka.

  SvaraRadera
 34. Zingo, visst blir man både arg och ledsen. Sånt här ska ingen katt behöva uppleva.

  SvaraRadera
 35. MEN *fy bubblan* vad är det du jamar, Lilja .
  FY så gräsligt det är när tvåbeningar gör på detta viset :(:(
  *Gråter här, både vi och matte.
  Sådana borde behandlas på samma sätt, låååååångsamt
  Vi tänker på Lycka, så hon klarar sig helt och hållet.

  Många tassetankar till henne
  Glömma en katt???, hur *fasiken* kan man glömma sin katt?
  Det övergår vårt förstånd


  Mimmi, Chicko, Tarxan, Sessan

  SvaraRadera
 36. *Tarzan*
  ska det stå
  /Jag Tarzan som tassar för fort/


  /Tarzan

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...