torsdag 27 september 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen varit här, för det har varit öppet hus. Jag har naturligtvis förberett allt, som det anstår en bloggkatt på Södertälje Katthem. Även om jag själv har en intresseanmälan måste jag ju tänka på mina kompisar, som ännu inte har det.

 Blogghjälpen och jag jamade lite om hur det kan bli att få ett eget hem. Jag har ju varit lite orolig och sagt att jag hellre stannar på katthemmet än får ett likadant hem som det jag hade.

Då sa blogghjälpen att det jag hade förut knappast kan kallas ett hem. I ett hem överger man inte nån som bor där utan man är ett sammansvetsat gäng som hjälper och stöttar varandra. Hon sa att man tyvärr aldrig kan vara 100-procentigt säker på nånting i livet, men att hon skulle bli mer än förvånad (och förb-d sa hon faktiskt också!) om hon som vill bli min matte skulle överge mig. Jag kan vara näst intill 100-procentigt säker på att hon kommer ta hand om mig resten av mitt liv.

Då blev jag lite lugnare. Tänk att få flytta till ett hem där man är älskad och omhändertagen för resten av sitt liv *drömmer redan*.

12 kommentarer:

 1. Så härligt att din människa har kommit! Vi är säkra på att det kommer att bli jättebra! Tänk att få rå om en tvåbening själv, så mycket gos.. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jag blir nästan tårögd när jag tänker på hur jag kanske kommer att få det...

   Radera
 2. Här är vi säkra på att din nya matte är precis lika bra som vår matte! Du skall veta Bertil, hur mycket du än drömmer om hur det skall bli i ett kärleksfullt hem så är det tio gånger bättre sen när det blir verklighet. Det finns inget bättre än att ta tass om en människa som man vet aldrig någonsinn kommer överge en och som alltid tänker på oss katter först och att vi skall må bra.
  Jag önskar så att alla kunde få ha det så.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jag ska berätta en hemlis för dig , men du måste lova att inte berätta den får nån! Blogghjälpen tror också att det är en kanonmatte jag kommer få!

   Radera
 3. Jag tror också att din människa kommer ta väl hand om dig, för vi har nämligen hört av andra kattvänner att det är en snällis.
  Om det skulle bli tokigt, så kan du räkna med att blogghjälpen och vi andra finns vid din sida. *uppmuntrarbuff*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, aha, har ni redan hört det? Snällt att ni finns vid min sida om det skulle bli tokigt, men det tror varken jag eller blogghjälpen att det blir.

   Radera
 4. Här håller vi tassarna att din människa snart kommer, som du får ta tass om sedan.
  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T,, S, hon har ju faktiskt redan kommit, men det dröjer lite innan jag får flytta.

   Radera
 5. Det blir nog bra kompis. Har hört att matten e en snällis. Så dröm gott i väntan på ditt egna hem. Blogghjälpen är nog inte god att tas med annars. Jag vet att det blir ännu bättre än man drömt om, för ditt första hem var ju mera av en mardröm, och även om katthemmet e bra så e det egna ännu bättre. Tänk, egna människor att rå om, har de tur väljer du att sova hos dem också. Som jag gör, på kudden, tätt mot mattes kind. Då känner jag mig trygg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, är det sant att det kan bli ÄNNU bättre än man drömmer om? Och tänk att sova på mattes kudde!

   Radera
 6. Nu när du lärt känna blogghjälpen kan du ju vara helt säker på att du inte kommer överges igen. Fast jag tror inte heller att hon behöver bli ilsken, för den nya matten kommer nog se till att ni får ett fint liv tillsammans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, varken blogghjälpen eller jag tror egentligen att man behöver oroa sig för min framtid nu. Fast vi vågar inte ta ut nåt i förskott.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Vi börjar vänja oss lite långsamt vid att vara tillbaka på katthemmet. Vi gillar inte att visa oss...