tisdag 18 september 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Som jag jamade igår satt jag nu i buren och väntade på att få komma till katthemmet.

Tjejen bar ut mig till en brummis, satte buren i den ena stolen och sig själv i den andra stolen. Sen vred hon på nån nyckel och det började brumma som bara den. Sen drog hon lite i en pinne som satt fast i golvet och rörde på ett runt hjul som hon hade framför sig. Då började hela brummisen röra sig!

Det var lite läskigt och jag jamade lite lätt, men sen la jag mig tillrätta och tänkte att hon får göra som hon vill, bara jag kommer fram till katthemmet.

Efter en stund stannade brummisen och tjejen gick ur. Jag började undra om hon skulle lämna mig där, men  alldeles efter hon gått ut öppnades dörren på min sida och hon tog tag i buren och lyfta ut den.

Jag såg mig omkring. Jag såg ett hus och en lång trappa. Tjejen gick mot trappan, uppför den och tryckte på en knapp så det började låta konstigt. Strax efter öppnades dörren och en tjej sa att vi var välkomna. Jag förstod att jag kommit till katthemmet.

I morgon ska jag berätta vad jag tänkte när jag kom dit.


20 kommentarer:

 1. Puh, så skönt att du äntligen kommit dit efter allt elände! Slut på elakheter och hunger. För alltid, hoppas jag innerligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, ja det var för väl att eländet tog slut nån gång.

   Radera
 2. Du hamnade på det bästaste stället!!!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, ja, till sist hade även jag lite tur.

   Radera
 3. Åh den trappan har jag också blivit buren uppför, men jag har även blivit buren nedför den av matte. Hoppas din alldeles egna matte/husse kommer snart och bär ner dig också och åker hem med dig.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jag längtar så till den dag jag blir nerburen för trappan av matte och/eller husse.

   Radera
 4. Nu väntar vi på resten och att du också ska bäras nedför trappan till ett föralltid hem. Så bra att du kom till katthemmet för där finns inga elaka som kastar saker och svär och mat o klappar finns det alltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, tänk när den dagen kommer. För det gör den säger blogghjälpen.

   Radera
 5. Åh så skönt att vara framme!Nu vill vi veta vad du tänkte.. Måste jama att du är väldigt gullig. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ni ska snart få veta vad jag tänkte. Tycker ni verkligen jag är gullig? *generad (men glad)*

   Radera
 6. Matte såg dej Bertil, när hon hälsde på hos Mysan! Och nu bara hoppas vi att nån snart ska se vilken härlig kille du är, och upptäcka att det är precis just dej dom vill ha till bästa kompis hemma hos sej!
  Min mamma Mysan tvingades matte bära uppför den där trappan. Nu ser vi att Mysan fortfarande inte har burits ner, så matte undrar lite men hoppas att fina, fina Mysan snart får komma dit hon ska! Precis som du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myse, jag hoppas också att nån ska upptäcka just mig. Mysan kommer flytta nästa vecka. Hennes människor håller på att bygga om huset och vill inte att hon ska behöva vara i en enda röra det första hon gör i sitt nya hem.

   Radera
  2. Tack för att du berättade om min mamma! Vi blev lite oroliga att det hänt henne något, men nu blev vi glada. Hon kommer säkert att få det jättefint! :)
   Så småningom får du det också. Fast liiite bra har du det allt redan nu. :) Där alla omkring dig är snälla.
   Nospuss!!!

   Radera
 7. Så jamars bra att du nu kommit till katthemmet Bertil, Tassarna upp.
  Nu väntar vi bara på fortsättningen, på vad du tänkte när du kom dit, mjau

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, ja det var många tankar i mitt huvud då.

   Radera
 8. Jamarns så skönt att du kom fram till katthemmet. Det måste känts bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, ja det gjorde det faktiskt, trots att jag var ganska rädd.

   Radera
 9. Nu har vi läst i kapp igen - vi har inte haft möjlighet att ta tass om bloggandet så mycket de senaste dagarna, och i morgon är matte på intervju hela dagen så det blir likadant då. Men nog om det, ville bara förklara varför vi inte synts till :-)
  I alla fall, det är så rörande skrivet och hela din historia är så rörande, Bertil. Vi är så otroligt glada att du kom till katthemmet. Om bara alla övergivna katter kunde bli räddade som du!
  Ska bli så spinnande att höra hur du upplevde din första tid på katthemmet :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla och Frasse, jag blir så glad när andra blir glada över att jag kom till katthemmet. Det känns så bra att så många bryr sig. Jag önskar också att alla övergivna katter kunde bli omhändertagna, men vi måste nöja oss med att göra allt vi kan. Det räcker tyvärr inte.

   Radera
 10. Så bra att du hamnade på katthemmet !
  Ska genast fortsätta läsa dagens fortsättning :)

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...