söndag 23 september 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Som ni förstår har jag nu flyttat ut i en egen bur utanför karantän.  Det känns bra att få lite mer utrymme.

Jag har också börjat mitt egentliga arbete som bloggkatt, det vill jama att jag har börjat hjälpa blogghjälpen med vad hon ska säga och göra i olika sammanhang. Ninja, min företrädare, berättade ju att hon var i stort behov av hjälp, men jag kunde ändå inte ana att det var så illa som det visat sig vara.

Nu har jag ju dessutom bygget av nya katthemmet att ta tass om. Det är nog det största och viktigaste uppdraget en bloggkatt haft hos oss, så ni förstår att det kräver sin kisse.

Idag har jag t ex jamat om för henne att hon måste ta tass om alla som hjälper oss med bygget, men hon får heller inte glömma alla volontärer som är på katthemmet och utför de "vanliga" sysslorna. De är jamarviktiga allihop.

Nu ska jag i alla fall koppla av ikväll. Så fort sista volontären gått efter kvällspasset ska jag och mina kompisar här på katthemmet nämligen till Pelle på fest! Ni vet väl att för alla som kommenterar Pelles blogg idag betalar matte en slant till hemlösa katter på ett katthem?

14 kommentarer:

 1. Vi har förstått att det är ett tufft jobb att vara Bloggkatt men ser ju att du klarar det utmärkt! Bra att du tänker på alla! Klart vi ses på festen,ska bli så kul att träffa dig och alla er andra! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, man får inte glömma bort de som hjälper oss varje dag heller. Alla är guld värda för oss.

   Radera
 2. Du klarar bloggkattsjobbet utmärkt, grabben! Det är alltid lika spinnande att läsa vad ni gör, och du är mycket klok som inte glömmer bort alla dem som gör det vanliga vardagsslitet... sådana brukar liksom inte märkas förrän de inte gör vad de alltid har gjort, om man jamar så. Matte kallar dem för "back stage-arbetare" efter sådana som jobbar på teatrar men aldrig får applåder eller blommor efter föreställningen.

  Har du fått besök idag? *nyfiken* Det glömde du att jama om i så fall!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imma, de som hjälper oss varje dag är också guld värda. Utan dem behövde vi inte bygga nåt nytt katthem. Jag applåderar dem så ofta jag kan.

   Radera
 3. Välkomna på kalaset, vi håller på länge än. Fick tillbaka en dammig husse och en dammig matte. Undrar vad de gjort hela dagen där på nya katthemmet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, jag vet nog vad de gjort. De slet jättehårt hela dagen och gjorde ett fantastiskt jobb. Hälsa dem att jag är jättenöjd och tacksam för att de hjälper mig och mina kompisar.

   Radera
 4. Du sköter dig jamarbra som bloggkatt! Jag vet ju också vilket jobb det är att ta tass om blogghjälpen och du har dessutom nya katthemmet att hålla koll på. Det skall bli jamarskoj att träffa dig och de andra på Pelles fest ikväll! Man kanske kan få en svansdans med en stilig bloggkatt? *röd om nosen*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ja du vet ju hur det är att vara bloggkatt. Trots att det är jamarmycket att göra så är det kul också.

   Radera
 5. Mjausan Bertil, så jamars duktig du är på att Blogga, tassarna upp. Klart du har ju fått bra hjälp från Ninja, om hur det hela går till. Vi ses hos pelle sedan.
  Ska bli jamars trevligt att svansdansa med flera st , *fniss*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, Ninjas råd var väldigt värdefulla. Utan dem vet jag inte hur det hade gått.

   Radera
 6. Du har verkligen tassarna fulla. Arbetet med det nya katthemmet är ju superviktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, ja det är det viktigaste jag har att göra nu. Allt annat får komma i andra tass.

   Radera
 7. Hej Bertil! Nu har matte räknat kommentarer och skickat en liten slant.
  Nu ska vi se, vad kan man fira mera*funderar* det var skoj med fest!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, visst var det jamarskoj med fest! Har inte haft så roligt nån gång i mitt liv. Men jag hoppas det blir många fler fester snart. Man fick liksom blodad tand.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Häromdan var både Fenja och jag lite trötta. Fenja låg under en dyna som hon brukar så jag kröp in...