onsdag 26 september 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Idag tänkte jag berätta om några människor som är snälla mot katter. De är så snälla så de hjälper oss att få ett nytt katthem nu när vi snart blir utkastade från vårt nuvarande hem.

Ni ser dem på bilden bredvid min bild. De heter Bonnie och Christer. Det är Christer som är chefen på vårt bygge. Jag brukar kalla honom för Christer Kanoners.  Eftersom inget verkar omöjligt för honom säger han ofta "kanoners" och det tycker jag låter så kul så då får han heta så.

Bonnie och Christer har tagit inte mindre än 3 kissar från oss och så har de en kisse från ett annat ställe, så ni förstår att det är riktiga kattvänner jag jamar om.

Det är många andra som hjälper oss med bygget också. Kanske ska jag berätta lite om några av dem också så småningom. Jag hoppas i alla fall att alla känner hur tacksamma vi är mot ALLA som hjälper oss, praktiskt, ekonomiskt och på andra sätt. Om det inte funnits så många som så gärna ville hjälpe hemlösa katter skulle det inte kunna byggas ett nytt Södertälje Katthem. Men nu finns ni och snart finns också det nya katthemmet. Får ser om jag hinner flytta med dit?


16 kommentarer:

 1. Egentligen så borde man ju önska att du inte hann med att flytta till nya katthemmet eftersom jag ju önskar dig ett eget hem så snart som möjligt, men samtidigt hoppas jag att det nya katthemmet skall stå klart så snart att du kanske hinner med att flytta dit. Jag hoppas så innerligt att det nya katthemmet ska bli så jättebra och trivsamt som det bara är möjligt!

  Nosbuff från gammelmatte Gitte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gitte, jag tror det nya katthemmet kommer bli jamarbra. Jag kontrollerar ju allt som görs och hittills verkar allt gå enligt mina planer.

   Radera
 2. Hurrjam för alla hjälpsamma! Klart att vi önskar att dina människor kommer samtidigt som det är spinnande med nya katthemmet.. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi får se vilket som inträffar först, flytt hem eller till nya katthemmet.

   Radera
 3. När det nu finns så många tanklösa och dumma människor, är det ju tur att även den andra sorten finns! Instämmer i Duis och Decos hurrjam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, ja tänk om ALLA vore dumma *ryser så jag skakar*.

   Radera
 4. Hurrjam att det finns dom som kan hjälpa er med ert nya katthem.
  Blir spinnande att läsa vidare om det. Hoppas du får eget hem snart
  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, det är värt hur mycket som helst att det finns människor som vill hjälpa oss.

   Radera
 5. Många hurrjam och glada svansvift för såna snälla kattmänniskor. De känner säkert hur uppskattade de är, bara genom att titta på alla glada kissar som snart får ett nytt katthem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, jag tror faktiskt de känner hur tacksamma vi är mot dem. Vi ÄLSKAR alla som hjälper oss, på alla sätt.

   Radera
 6. Det är underbart att läsa om att allt flyter på så bra med nya hemmet, och att så underbara människor finns!! Och det är otroligt roligt att läsa att du Bertil faktiskt kanske har ett hem på G!! Hoppas det ordnar sig med den som var intresserad!!!

  Och förresten, ni har en blogaward att hämta hos oss på vår blogg!!
  Kram på dig från Beata, Doris, Sunny och matte!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Victoria, Beata, Doris, Sunny, det känns alldeles fantastiskt att kanske ha ett eget hem på G. Och stort tack för awarden!

   Radera
 7. Vad snäll du är som frågar om min kompis Wilma, vi uppskattar att du tänker på henne! Hon reagerar positivt på kortisonet och mår bättre. Däremot så är vi 4 katter här hemma som svälter just nu! Vi får bara uschlig dietmat som smakar blärk.

  Matte inflikar - De svälter inte alls, men det är ett väldigt gnällande, bedjande blickar och svansande så fort jag närmar mig köket, samt att de försöker sno min mat så fort de kommer åt. Men de äter dietmaten, även om det är under protest.
  Jag skall fråga vettisen på fredag om det finns någon annan mat som är snäll mot Wilmas mage. Vi har provat både i/d och RC Intestinal men de tycker verkligen inte om främst mjukmaten. Torrisarna slinker ner.
  *knuffar undan matte*
  Här jamar vi också ett högt hurrjam för alla snällisar!
  På ett sätt hoppas vi att nya katthemmet blir klart snart, men samtidigt hoppas vi att den enda flytten du skall behöva göra är till ditt för-alltid-hem.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ja, inget gott som inte har nåt ont med sig, eller hur är det man brukar jama? Men det är bra att ni är solidaridariska med Wilma. Det är viktigt att hon blir frisk snart. Vi håller tassarna både för att Wilma snart blir frisk, för att ni alla får god mat och för att katthemmet snart blir färdigt.

   Radera
 8. Vi tror att du är lite blygsam. Gissar att Bonnie och Christer tycker att det är KANONERS att dom har en Bertil att fråga till råds ibland!!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sambo & Roxy, även om Både Bonnie och Christer är väldigt duktiga är det klart att de behöver lie kattliga råd ibland.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...