lördag 22 september 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Som ni såg igår var jag hos vettisen och han hade nu börjat känna på min höft.  Det gjorde väldigt ont. Jag har ju berättat tidigare att jag blivit sparkad på höften och jag vet inte vad som hände då, men ont har det gjort sedan dess.

När vettisen klämt ett tag sa han att inget verkade brutet i alla fall, så vi skulle se tiden an. Det tyckte jag lät bra, för jag ville inte att man skulle hålla på och fixa mer med den. Jag ville var ifred och låga min höft läka i lugn och ro.

När vi kom tillbaka till katthemmet fick jag god mat igen och sedan fick jag sova i lugn och ro. Det var precis vad jag ville. Att höften värkte gjorde inte så mycket, för vi katter vet när vi behöver vila för att det onda ska gå över.

Efter ytterligare några dagar i karantän fick jag flytta ut till en större bur där det fanns fler kompisar. Min höft kommer kanske aldrig att bli riktigt bra, men ni fräser jag inte åt dem som klappar mig i alla fall. Jag har blivit en mysig kisse och blogghjälpen säger att jag har "stor potential". Är det nån av er som vet vad det betyder?

18 kommentarer:

 1. Att du har stor potential betyder att du är en jamarfin kisse som kommer att bli någons allra bästaste vän så fort du får chansen! Men det är nog klokt att du vilar och läker din höft först, så att du är i form när det är dags att muta in ett eget revir. Krya på dig!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, aha, är det så de menar? Fast min höft blir bättre för varje dag.

   Radera
 2. Kompis, det betyder att du säkert snart får ett eget hem att basa över! Matte tyckte du var jamarfin när hon var hos er på besök. Lite synd att jag inte är så förtjust i sällskap, men har man bott själv i femton år så är det svårt att ändra på..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, jag förstår att det kan vara lite knepigt att få en kompis efter 15 år. Fast synd är det.

   Radera
 3. Vi hopps att höften inte gör ont längre. Däremot hoppas vi, att det gör RIKTIGT ONT i samvetet på den med hårda, sparkande fötter! Klart att du är en mysig kisse. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Findus, Isak och Rasmus, när, den gör inte ont, men jag hoppas som ni, att det gör RIKTIGT ONT i samvetet på den med hårda sparkande fötter.

   Radera
 4. Ser här att du fått svar på vad *potential* betyder
  Hoppas verkligen att du snart får ett eget hem framöver. Det har ju övriga bloggkatter fått, så det kommer du oxå att få.

  Tasskram på dig du fina katt

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S jag tror det kommer ordna sig för mig också så småningom.

   Radera
 5. Potetial är vad redan kloka klosterkatterna redan förklarat. En fin o trevlig katt som blir ännu finare o gosigare med rätt portion av gos omsorg kärlek o omvårdnad av en rätt matte/husse som känner o vet vad just du behöver och låter dig vara dig i din egen takt. Lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joachim, ja nu vet jag vad potential innebär. Jag tycker det är kul att ha potential!

   Radera
 6. Det vet vi absolut vad det betyder :-) Får du bara kärlek och trygghet hos en alldeles egen människa så kommer du definitivt blomma ut ännu mer Bertil :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, ja så tror jag det kommer bli. Det ska bli jamarkul.

   Radera
 7. Skönt att inget var brutet i alla fall. Med lite sömn brukar ju det mesta lösa sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, ja det var skönt att man inte behövde operera mig. Då hade det blivit väldigt besvärligt.

   Radera
 8. Jobbigt att ha ont men får man tid att vila och bra mat och omtanke brukar det gå bra. Vi håller tassarna för att din människa kommer snart.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jag håller också tassarna för att min människa kommer snart. Drömmer om det varje dag.

   Radera
 9. Bra att inget var brutet och vi hoppas att vilan hjälpte så att du slipper ha ont! Vi har hört rykten om att du kanske får en intresseanmälan ikväll och vi håller alla 16 tassar och två tummar för att det blir så!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, aha, har ni hört rykten? Intressant!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...