tisdag 4 september 2012

Blogghjälpen har ordet

Så är man där igen. En av ens bästa små kompisar har fått ett hem. Det är syftet med bloggen från Södertälje Katthem - att lyfta fram en liten kisse som behöver ett hem och följa den ända tills det sker.

Man borde så klart vara glad, och det är jag på ett sätt. Men det känns också väldigt, väldigt tomt. Tänk att en liten kisse, utan nåt "ekonomiskt" värde, kan stjäla ens hjärta så kapitalt.

Ninja har haft en väldig otur hittills i sitt ca 3-åriga liv. Hon skildes från sin mamma och sina syskon alldeles för tidigt. I sitt första hem fick hon vara ensam hela dagarna utan vare sig mamma, syskon eller kompis. Katter brukar protestera på de sätt de kan, bland annat genom att kissa lite här och där. Så protesterade även Ninja. Det kunde inte hennes upptagna ägare acceptera eller hjälpa henne med. Istället för att ge henne en kompis skulle man avliva henne. En veterinär som visade sig betydligt klokare än ägarna, ville inte avliva en frisk kattunge. Södertälje Katthem kontaktades, och som tur var hade vi en plats för henne.

Snart fick hon ett nytt hem. Efter en tid började hon kissa lite här och där i nya hemmet. Lösning: ja,inte den man väntar sig av en djurvän, nämligen att åka till en veterinär och fråga om det är nåt fysiskt fel. Nä, samtal till katthemmet med beskedet att vi måste ta tillbaka henne!

Vi tar förstås vårt ansvar och tar in Ninja igen. Redan samma dag hon kom till oss förstod vi vad som var fel: hon hade urinvägsinfektion och hann inte till lådan om den stod långt bort. På katthemmet stod den nära och här har Ninja ALDRIG kissat bredvid lådan. Det blev penicillinkur och sen var det bra.

Nu har Ninja fått sin tredje chans. Det måste bara bli bra. Jag kommer sakna henne som bara den. Jag kommer ringa nya husse ofta, särskilt i början för att höra hur hon har det (han kommer säkert bli jättetrött på mig). Faktum är att jag ringt redan idag. Ninja låg under sängen och sov i natt men har varit framme idag och velat kela.

Ibland undrar jag hur alla snälla människor som arbetar som volontärer på katthemmen orkar med dessa ständiga skilsmässor. På något sätt måste man stålsätta sig och tänka "stort". Tänka att om jag sörjer ihjäl mig varje gång en katt får ett nytt hem kan jag inte jobba på katthemmet. Men då kan jag ju inte hjälpa nån katt till ett bättre liv heller. Jag tycker att jag har ett ansvar gentemot de katter som inte har ett eget hem. För att kunna ta det ansvaret måste jag helt enkelt lära mig skiljas från mina kompisar. De finns ju i alla fall kvar i mitt hjärta.

Så vill jag till slut tacka alla snälla bloggkompisar som hjälpt mig och Ninja och alla bloggkatter innan Ninja. Ni anar inte hur mycket ni betyder. Ni och era kommentarer och ert stöd är guld värda!

Vi får se om vi hinner få färdigt för den nya bloggkatten redan i morgon, annars kanske det inte blir förrän på torsdag. H*n har sagt att hon vill förbereda sig ordentligt innan hon tar över. Hoppas ni fortsätter stödja nästa bloggkatt.


25 kommentarer:

 1. Stackars Ninja, men nu måste hon väl ändå ha kommit rätt.
  Och självklart kommer vi stödja nästa bloggkatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, ja det måste hon. Och tack för att ni stödjer nästa bloggkatt också.

   Radera
 2. Trots att jag aldrig träffat Ninja eller någon av de andra bloggkatterna känner jag också litet saknad blandad med den stora glädjen över att de fått riktiga hem. Förstår att det måste vara jättetufft ibland att säga hej då till någon kisse som man känt litet extra för.
  Nu är jag nyfiken på vem vi ska få lära känna härnäst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustavs matte, ja det är kluvna känslor. Snart får ni veta vem efterföljaren är.

   Radera
 3. Självklart kommer vi följa och stödja nyaste bloggkatten. En ny liten misse får en chans att visa upp sig. Förstår att det sliter men du/ni gör ett fantastiskt jobb. Glöm inte det. Och grattis Ninja till din nya husse!

  Bascos matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Basco, ja, vi gör allt vi kan för våra katter. De är värda att kämpa för.

   Radera
 4. Det är en självklarhet för oss att fortsätta följa och stödja bloggkissarna!! Du ska ha en stor eloge för att du kämpar med katter och blogg!!! Kramar från oss!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Victoria, vi skickar stort tack till alla er som följer och stöder oss också!

   Radera
 5. Åh vad roligt att Ninja var framme för kel redan idag! *kurr* Vi förstår att det måste vara väldigt blandade känslor att skiljas från katterna. Jag vet att matte funderat fram och tillbaka länge på att hjälpa till nån kväll i veckan hos er och det är just den biten som får henne att tveka. Hur orkar man skiljas från alla som tar en plats i hjärtat? Ni gör verkligen ett fankattiskt jobb!
  Vi ser med spinning fram emot att få lära känna nästa bloggkatt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, Ninja är en duktig kisse. Visst är det blandade känslor, men faktiskt måste fördelarna ta överhand. Det är bara så. Din matte är mer än välkommen när hon könner för att var hos oss!

   Radera
 6. Hoppsan, hoppsan. Nu slant du nog på tangenterna *fnissar*
  Du berättade lite ofrivilligt att det blir en h*n (*=o) som övertar bloggen ;-)
  Vi håller tassar och tummar hårt för Ninja och hennes husse att allt går bra och de ska få vara tillsammans i många år!

  Kram
  /Julia å tjejerna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Julia och tjejerna, jaa, kanske är det så, kanske inte...

   Radera
 7. Jag beundrar Dej sa, varje dag har Du nagot lustigt/tankansvart att skriva och att Ninja antligen fatt ett hem ar ju underbart. Hoppas attt det gar bra for den fina missen(an?) Ser fram emot nasta kisse.
  Stor eloge till Dej from Adam, Zoe och matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Adam, Zoe och matte, vi tackar för berömmet både kissarna och vi andra på katthemmet. Jag tror vi alla hoppas att allt ska gå bra för Ninja.

   Radera
 8. Förstår att det är mycket saknad men samtidigt glädje. Nu blir det säkert bra för Ninja, tycker du gör rätt som kollar lite exta och så hoppas vi att vi får veta hur Ninja har det. Det låter ju bra att hon redan varit framme och velat kela.Klart vi fortsättar att följa nästa bloggkatt! Tröstbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, man kan inte släppa en katt så där direkt som man haft kontakt med varenda dag sedan mer än ett halvår. Hon är så fin.

   Radera
 9. Förstår att du/ni på katthemmet saknar Ninja !
  Håller alla tassar i kors för att det ska funka med Ninjas nya husse !
  Låter ju bra att hon redan varit framme och velat bli gosad med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, visst saknar vi henne, men samtidigt är vi glada får att hon fått ett hem där hon verkar trivas. Det är ju målet för alla våra katter.

   Radera
 10. Så bra att Ninja har varit framme och kikat runt där hon nu bor. Hoppas hon kommer att trivas tillsammans med sin nya husse.
  Klart att vi kommer fortsättningsvis att följa nästa blogg katt.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, Ninja är så duktig, man blir stolt över en sån kisse!

   Radera
 11. Här hoppas vi också innerligt att det ska bli bra för Ninja. Och att hon och hennes husse verkligen kommer varandra riktigt nära. Det gör de nog.
  Men vi förstår så väl din saknad. (Jag har t.ex. tagit en bild på sidan med "Våra katter" idag, för jag vill kunna fortsätta se den som den ser ut idag.) Men så är det ju, vi måste se till katterna i första hand. De ska få vara där de trivs. Underbart att katthemmet finns. Och att ni ser till att katterna kommer till bra och lämpliga hem.
  Vi fortsätter följa bloggen, ska bli spännande att se vem nästa bloggkatt blir.

  /Kaspers matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kasper, det är helt rätt, katternas bästa är det viktiga!

   Radera
 12. Lilla Ninja... ♥

  Hoppas hoppas att allt faller på plats nu för både henne och hennes nya husse.

  Just det där med att skiljas var det som matte tyckte var värst med att jobba på Örebro Katthem, men samtidigt är det ju också en glädje i att en älskad katt har fått ett hem.

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Linnsen, visst är det en glädje i att en liten katt på ett katthem får ett alldeles eget hem. Först då är målet nått.

   Radera
 13. Så fint du skriver om din kärlek till den lilla kissen som stal ditt hjärta... Men stjäla hjärtan är ju just det kissar är så bra på, för de ger ju så mycket kärlek själva, fast tyvärr är det inte alla som har förstått det.
  Förstår att det blir väldigt splittrade känslor när målet är nått och kissen har hittat den människa man hela tiden har letat efter. Det är så tappert av alla er som jobbar på katthemmet att oupphörligt kämpa med de känslorna.
  En eloge till er, och till alla tappra katter som uthärdar så mycket och ändå behåller förmågan att ge och ta emot kärlek ♥
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...