onsdag 6 oktober 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har jag fått jobba igen. Det har varit styrelsemöte på katthemmet och som vanligt har jag fått tala om för blogghjälpen vad hon ska göra och säga.

Först sa jag att hon måste tala om tråkiga nyheten att Nyköpingspolisen tror att ingen av de kattungar som sattes ut i en kartong på E4:an igår tros ha klarat sig. Om man ska försöka nämna något positivt i det sammanhanget, så är det att det fört med sig en storm av kommentarer i Sörmlands Nyheter, där människor verkligen är upprörda över att man kan bete sig så. Hoppas bara att de skyldiga läser det. De är inte mycket värda in kommentatorernas ögon.

Sen sa jag att hon måste tala om nåt som är lite roligare, och det är att Översten nu fått flytta ut från karantän. Han har för närvarande en egen bur, för han behöver vänja sig lite både vid andra katter och vid att många människor går förbi buren. Inne i karantän är det ju inte så många som rör sig och Översten är lite ovan vid det. Men han är jättegosig. Jag sa till blogghjälpen att hon ska ta med sig kameran nästa gång hon kommer så ni får se honom i hans nya bur.

12 kommentarer:

 1. "Tårar på nosen" stackars kattungar. Men som du jamar det är bra att folk reagerar även om man önskar att det var tidigare.. Förstår att du är trött efter att ha hjäpt till med styrelsemötet, hoppas att dina förslag togs emot på ett bra sätt. Vad skönt att det går åt rätt håll med Översten, vi vill gärnaa se bild!
  Matte tror att du behöver lite extra gos runt öronen och på magen idag så hon skickar det. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Det är för överdjävligt hur folk bär sig åt. Själv skulle jag aldrig komma på tanken! Tack för goda nyheter om Översten!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att höra om Översten! Det behövs lite glada nyheter i allt elände om dumma tvåbeningars behandlingar av katter!
  Det är snällt av dig att hjälpa blogghjälpen inför styrelsemötena!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att blogghjälpen får med sig en massa kloka råd från dig till mötena! Alla blir hjälpta av så kloka åsikter.

  Så tråkigt att höra om de små kattungarna. *suckar* Det borde finnas något ställe, där man kunde lämna in dummisarna som gör sådana saker på reparation. För som det är nu, måste det absolut vara något fel på dem och de skulle inte få gå runt på egen hand.

  Desto roligare är det att höra om Översten. Vi ser fram emot att se bilder på honom. Mjau, på er alla på katthemmet, förstås. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Bilder, bilder, bilder, Nikita, vi är så nyfikna på Översten, *FNISS*
  Han är säkert lika fin som du.
  Men i hundan om, som tvåbeningar brukar prata om, usch vilka *dummisar* det finns FY jamans!
  Kasta ut kattungar på det däringa sättet *SUCK*
  Håller med: Findus, Isak och Rasmus att det måste vara ngt fel i huvudet på tvåbeningar som gör på det däringa sättet.
  *SUCK!

  Tass/
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 6. Fy jamlars så elakt att slänga ut kisseungar mitt på vägen. Husse föreslog att vi skulle leta upp de skyldiga och slänga ut dem på vägen. *morrar* Men det var ju skönt att höra att Översten har fått komma ut från karantänen. Hälsa honom från oss.

  SvaraRadera
 7. Hej Dui och Deco. Blogghjälpen säger att hon aldrig skulle klara styrelsemötena utan mina goda råd. Så jag fortsätter hjälpe henne.

  SvaraRadera
 8. Hej Karlavagnen. Visst är det för bedrövligt. Idag får du fler nyheter om Översten.

  SvaraRadera
 9. Alice, även om det är de dåliga nyheterna man reagerar mest över, så får man inte glömma att det finns många goda, roliga nyheter också.

  SvaraRadera
 10. Findus, Isak och Rasmus, det var en bra idé med nåt ställe där man kunde lämna in dummisar för reparation. Dummisverkstad istället för bilverkstad.

  SvaraRadera
 11. Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan, det är klart att det måste vara nåt fel i skallen på de som kastar ut katter. De borde fräsas ut ordenligt.

  SvaraRadera
 12. Jag hälsade Översten från er och han blev jätteglad, för nu kanske han snart kan uppfylla en av sina drömmar - att utbilda sig till säkerhetskatt!

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...