söndag 17 oktober 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har vi haft öppet hus här. Det kom lite människor och två av mina burkompisar fick intresseanmälningar. Efteråt kom blogghjälpen in till mig och sa att jag måste förstå att jag ska vara framme och visa mig när det kommer folk, inte sitta på min favvoplats och titta. Där är det ingen som ser mig.

Nåjam, jag ska fundera på saken. Men idag vill jag berätta om nåt annat.

Igår kom en ny kompis in till karantän på katthemmet. Han är väldigt, väldigt mager, man känner både revben och ryggrad på honom, men han är hur kelig som helst.

När han skulle hämtas var hemtjänsten där. Eftersom min kompis jamade mycket, säkert för att han var så hungrig – så sparkade hemtjänsten honom i ansiktet!

Jag tycker att den som sparkade honom skulle få sparken direkt! Hur kan man göra så? Och är man verkligen lämplig inom vårdyrket då? Både blogghjälpen och vi katter är jätteupprörda. Som tur är verkar det inte blivit så svåra skador fysiskt, men kompisen har berättat att han är ledsen inombords.

Fy för såna där dumma människor!

7 kommentarer:

 1. Det var det värsta jag hört på länge! Sparka en katt i ansiktet?! *fräser och visar klorna* Det kräket borde både få sparken från jobbet och på andra ställen med. Usch så upprörda vi blir!

  SvaraRadera
 2. Fy vilka människor det finns! "fräser" Vi får hoppas att er nya kompis såsmåningom förstår att det finns snälla människor också. Dina människor kommer nog alldeles snart, vi håller alla tassar vi har och så hoppas vi att du vågar synas lite mer. Du är jättefin. Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. *FRÄÄÄÄÄÄÄÄS, MOOOOORRRRRRR*
  Jag hoppas verkligen att den människan blev anmäld! Fyjam för såna kräk! Stackar, stackars misse! Matte gråter och säger att hon vet hur sånt kan skada en katt, hennes förra katt Oscar blev sparkad som liten och hela livet så ryggade han tillbaka om nån gick emot honom med skor på, även när det var matte.
  Hoppas den människan blir av med jobbet!
  Vad roligt att två av dina kompisar fått intresseanmälningar! Du skall se att det snart är din tur! *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Fy för en sådan hemtjänstmänniska! Så gör man bara inte! *flaskborstsvans* Hoppas att kattens förre ägare tar kontakt med arbetsgivaren för att klaga på henne/honom. Gärna skriver en insändare också, där man namnger hemtjänstföretaget, så att andra presumtiva kunder vet vilken hemtjänst de INTE ska anlita. Dålig publicitet kanske kan få arbetsgivaren att reagera. (Om Södertälje är som vår kommun, så finns det flera olika hemtjänster att anlita.)

  Vi är så ledsna för den stackars magra kattens skull. *torkar ögonen* Hoppas att h*n inte alldeles tappar förtroendet för människor.

  SvaraRadera
 5. *Morrrrrr, spott, frääääs, vääääs* Vi blir alldeles rasande när vi hör om sådana där människor! Hoppas att den som hämtade katten anmäler sparkaren? Om hans/hennes chef får veta detta, kanske han/hon blir kickad själv - det vore rätt åt en sådan hemsking, tycker vi...

  Var inte ledsen över att du inte blev utvald denna gång, sötnos - men blogghjälpen har rätt i att du måste våga dig fram och visa att du är intresserad... tvåbeningar begriper bara riktigt tydliga vinkar, förstår du.

  Tröstartass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 6. FyyyY, fräääääääs, morrrrrrr, gräsliga människor det finns som gör på detta sättet ,GRRRRR
  Så får man INTE behandla djur överhuvud taget, det har matte talat om för oss, mjau
  Hoppas oxå att den personen blir av med sitt jobb där. H*H måste bli anmäld.

  Nikita, du blir säkert oxå tingad framöver, OM du bara vågar dig fram och visar dig, mjau.
  Klart du oxå blir tingad, din tid kommer oxå ska du se, *FNISS*
  Kramtass på dig sötnosen.

  Mimmi
  Chicko,
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 7. Sippo, Dui och Deco, Alice, Findus, Isak och Rasmus, Imma, Mimmi, Chicko, Tarzan och Sessan - nu känns det svårt att tänka på nåt annat än vad som hänt med Snuffe. Jag svarar bara på kommentarerna på det här sättet idag, för mina tankar är på annat håll. Fast i morgon ska jag fortsätta som vanligt. Jag vet att Snuffe vill att vi jobbar på för alla katter som behöver hjälp. Vi svek honom inte när han fanns här nere hos oss och vi ska inte svika honom nu heller.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...