lördag 9 oktober 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Efter att ha läst alla kommentarer på gårdagens blogg har jag nu bestämt mig för att inte skaffa nån scarf kring halsen. Det får bli Överstens grej och han säger förresten att han inte ska ha den kvar när hans sår är alldeles läkt. Det är alldeles för många som sagt att jag är fin som jag är, och då tror jag på dem, och samma gäller Översten.

I morgon är det öppet hus här igen. Men inte bara det. Våra snälla tjejer som jobbar med PR-Sponsring för att få in pengar till oss katter, ska vara på Hågelby i Tumba i morgon. Där är det bakluckeloppis och de ska sälja massor av fina saker. Alla pengar de får in ska gå till katthemmet.

Det tycker vi är jättebra. Vi behöver pengar till allt möjligt. Kan ni tänka er att inte ens maten vi får här är gratis? Och inte kattsanden vi har i lådorna, inte tvättmedlet de har när de tvättar våra dynor och annat, inte rengöringsmedlet de har när de städar burarna. Inte ens medicinen är gratis! Visst är det konstigt? Sånt borde verkligen vara gratis för katter som inte har nåt eget hem.

8 kommentarer:

 1. Du gör helt rätt i att inte skaffa en scarf. *morrhårsvift* Visst är det lustigt och samtidigt väldigt tråkigt, att katthemmen i landet inte får mat och sånt gratis. Om alla katthem fick gratis mat och lite sånt, då skulle det säkert gå lättare att ta hand om fler katter. Eller vad tror du?

  SvaraRadera
 2. Vi hoppas att det kommer många människor till er loppis och fyndar. Om det är förnuftiga människor kommer de kanske på, att de behöver en fin kissemiss också. Eller flera. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Du gör alldeles rätt med scarfen! Vi håller tassarna hårt för att det kommer mycket folk både till loppisen och till öppet hus. Visst är det märkligt att allt skall kosta för katthemmet när de gör en sån god sak och hjälper alla katter de kan, sponsorerna borde stå i kö utanför dörren så att de kan förknippas med något så godhjärtat!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Håller fullständigt med övriga missevänner här, mjau
  klart att du och Översten inte ska gå omkring med scarfar på er, då skulle nog dom övriga katterna känna sig lite utanför, att dom inga scarfar har, *SUCK*
  ni är ju så fina utan dom iaf, *FNISS*
  Hoppas innerligt att dom på katthemmet får in massor med pengar både på loppisen och på öppet hus som ni har i morgon.
  Föstår inte heller varför allt ska kosta, vad får tvåbeningarna pengar ifrån. vi har ju inga pengar att handla ngt för, *FNISS*

  Tassen på er alla

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 5. Sippo, det är precis så jag tror. Tänk om ALLA katter som for illa skulle bli omhändertagna och det skulle skaffas fina hem åt dem *drömmer*. Tänk vad många både katter och människor som skulle bli glada då.

  SvaraRadera
 6. Findus, Isak och Rasmus. Tyvärr verkar det inte varit så många som kom på att de behövde en kisse på loppisen, men de kanske är lite tröga, så de behöver tid på sig att fatta att det är så?

  SvaraRadera
 7. Alice, visst är det konstigt att sponsorerna inte fattar vilken goodwill de skulle få om de förknippades med att de är snälla mot katthemmen. De kanske borde ha nya marknadschefer?

  SvaraRadera
 8. Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan, nej scarfarna har vi skippat. Vi lyssnar på dem som tycker vi är fina ändå.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...