måndag 4 oktober 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag frågade jag blogghjälpen varför inte alla katter får ett eget, bra hem. Då svarade hon att det är för att en del människor inte förstår vilken lycka det är att ha en katt i familjen. Då sa jag att jag tyckte att hon kunde tala om det för alla familjer.

Då svarade hon så där dumt som hon gör ibland. Hon sa att hon gör så gott hon kan, men att hon måste göra annat också. Likadant är det med alla andra som jobbar på katthemmet.

För det första undrar jag var det är för annat som är viktigare än att hitta hem åt oss. För det andra tycker jag att alla som jobbar med hemlösa katter skulle få dispens från att göra annat, så att de bara kunde jobba med det som är viktigt: att skaffa bra hem åt oss!

10 kommentarer:

 1. Det var den bästa idén vi har hört på länge. Visst borde alla som jobbar med er på katthemmet få dispens från att göra andra saker. Att ni missar som bor där får ett eget hem är ju viktigast. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Vilken kanonidé. Så borde alla som hjälper katter få snygga uniformer och rejäla löner också. Såna där politiker får ju jättelöner bara för att vända massa papper, säger husse. Då borde ju katthjälpare vara värda mer.

  SvaraRadera
 3. Det där med dispens lät som en god idé! Tänk vad bra det vore om alla förstod vilken lycka det är att vara kattägd! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Det blir ju ett hem först när katten kommer dit, så visst är det konstigt att inte alla har en katt hos sig? Klart att katthjälpare bara skulle få hålla på med det! De skulle ha jättemycket lön!

  SvaraRadera
 5. Vilket jamarbra förslag! De borde även få tjänstebil och fri tillgång till godis att dela ut till alla katter på katthemmet! En jobbarkompis till matte berättade idag att de hade haft en sommarkatt strykandes runt tomten en tid och som väldigt bestämt hade flyttat in hos dem, fast gammelkatten fräste. Han är en riktigt förståndig tvåbening för han tog katten till veterinären för undersökning, märkning och vaccinering och sen fick missen flytta in på riktigt. Han har förstått glädjen med att vara kattägd! *kurr* Tänk om alla kunde förstå det...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Findus, ISak och Rasmus, visst borde det vara så. Jag har lyssnat på vår statsminister idag, men han sa inte ett ord om det!

  SvaraRadera
 7. Sippo, fina uniformer *drömmer - med blanka knappar i guld*, och lön *svimmar nästan*. JAg tror att många katthjälpare gör väl så stor nytta som många politiker.

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco, visst är det jättebra att vara kattägd. Vi tar verkligen ansvar för våra människor.

  SvaraRadera
 9. Gustav, jag tror vi får ordna med ett eget parti till nästa val, så vi får igenom våra krav. Så här kan det inte fortsätta *hytter med tassen*

  SvaraRadera
 10. Alice, vilken jättebra jobbarkompis du har. Finns det inte flera som fattar glädjen och nyttan av att vara kattägd på ditt jobb?

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...